În timp ce platforma WhatsApp are criptare end-to-end, ce oferă un alt nivel de securitate a comunicării realizate pe platformă, Facebook Messenger și Instagram Direct, ambele deținute de Meta urmează să aibă acest sistem în viitorul apropiat.
Criptarea Facebook Messenger și Instagram Direct a fost amânată. Când va introduce Meta sistemul
Criptarea Facebook Messenger și Instagram Direct va avea loc mai târziu decât a promis Meta inițial. Noul termen limită nu e foarte precis, dar se știe sigur că a fost prelungit.
Deși Meta (noul nume al companiei Facebook) a promis că acest lucru se va întâmpla anul următor, termenul limită a fost acum extins, scrie The Guardian.
Se pare că Meta a vrut să prelungească termenul. Compania susține că ar avea nevoie de mai mult timp pentru a implementa schimbarea.
Criptarea Facebook Messenger și Instagram Direct a fost amânată
Potrivit Meta, criptarea celor două platforme va avea loc în anul 2023. Această amânare are loc în contextul în care mai multe organizații ce se ocupă de protecția copiilor au avertizat că propunerea actuală ar putea proteja acțiunile ilegale.
Potrivit National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC), din Marea Britanie, mesajele private reprezintă „prima linie în abuzul sexual al minorilor online”. Potrivit organizației, acestea ar preveni autoritățile și platformele tech să aibă acces la mesaje. Criptarea end-to-end permite ca doar cel care trimite mesajele și cel care le primește să vadă conținutul lor.
Directorul de securitate din cadrul Meta a dat termenul de 2023 pentru criptarea Facebook Messenger și Instagram Direct. Înainte, compania a susținut că acest lucru se va întâmpla în 2022.
Avem nevoie de timp pentru a ne asigura că facem totul corect. Și nu avem de gând să încheiem lansarea globală a criptării end-to-end pentru toate serviciile noastre de mesagerie până cândva în 2023.
– Antigone Davis, director de securitate în cadrul Meta
„Drept o companie ce conectează miliarde de oameni din toată lumea și e lider in industrie în materie de tehnologie, suntem determinați să protejăm comunicarea personală a oamenilor și să ne asigurăm că sunt în siguranță online,” a continuat Davis despre criptarea Messenger și Instagram Direct.
Cum va proteja Meta utilizatorii în contextul criptării end-to-end
Meta folosește deja criptarea end-to-end pentru platforma WhatsApp. În acest moment, mesajele video și vocale au fost criptate pe Messenger. Criptarea Facebook Messenger și Instagram Direct a fost anunțată în anul 2019.
Oamenii se așteaptă să aibă o comunicare sigură și să fie văzută doar de oamenii la care au trimis-o. Nu hackeri, criminali, autorități care se întind prea mult sau chiar oamenii care au grijă de serviciile pe care le folosesc.
– Mark Zuckerberg
Aplicațiile Meta sunt folosite de 2.8 miliarde de oameni în fiecare zi. Potrivit lui Davis, atunci când vine vorba de criptarea Facebook Messenger și Instagram Direct, Meta va putea detecta cazuri de abuz. Compania susține că poate face acest lucru prin folosirea datelor care nu sunt criptate, informațiile din cont și rapoartelor utilizatorilor.
O tactică similară a fost folosită pe WhatsApp. Rapoartele create sunt transmise autorităților care se ocupă de protecția copiilor.
„Recenzia noastră recentă a unor cazuri istorice arată că am putea oferi în continuare informații importante pentru autorități, chiar dacă acele servicii au fost criptate end-to-end,” a declarat Davis.