Peste 1.000 de utilizatori Tinder au participat la un studiu realizat de Universitatea Stanford. În cadrul acestuia, au fost întrebați dacă ar fi interesați să se vadă în realitate cu persoanele alături de care discută pe aplicație.
Ce fac utilizatorii pe Tinder, de fapt. Mulți dintre ei nu vor întâlniri romantice
Un studiu recent a scos la iveală ce fac utilizatorii pe Tinder, de fapt. Surprinzător, cei mai mulți dintre ei nu vor să facă rost de întâlniri romantice.
Jumătate dintre ei au spus că nu vor întâlniri romantice. Aproape 2 treimi din respondenți erau căsătoriți sau deja se aflau într-o relație, scrie Futurity.
Tinder are peste 75 de milioane de utilizatori lunari activi. E cea mai folosită aplicație de dating din lume, deși se pare că cei mai mulți utilizatori nu vor întâlniri romantice.
Ce fac utilizatorii pe Tinder, de fapt
Se pare că motivația psihologică a utilizatorilor de pe Tinder e variată. Influențează puternic satisfacția pe care o simt atunci când folosesc aplicația, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking.
Atunci când au analizat ce fac utilizatorii pe Tinder, experții au descoperit că aplicațiile de dating sunt privite la fel precum rețelele de socializare. Reprezintă o sursă de distracție, distragere și pentru încrederea de sine. E posibil, însă, să aibă aceleași efecte negative, potrivit lui Elias Aboujaoude, profesor din cadrul Universității Stanford și autorul studiului.
În ciuda faptului că platformele de dating au sute de milioane de utilizatori la nivel mondial, nu există foarte multe studii care studiază astfel de sfere.
„Am fost chiar surprins de cât de puține date există atunci când vine vorba despre cât de satisfăcuți sunt oamenii cu dating-ul online și cu întâlnirile romantice care pot să apară în acest context,” a declarat Aboujaoude.
Află și ce sunt „întâlnirile pe nevăzute” de pe Tinder.
Pentru a cerceta experiența de pe aplicațiile de dating, Aboujaoude și colegii săi din Franța și Elveția au intervievat 1.387 de utilizatori Tinder vorbitori de engleză. Aceștia aveau vârste cuprinse între 17 și 84 de ani. Pentru a analiza ce fac utilizatorii pe Tinder, aceștia au fost întrebați care sunt motivațiile lor când intră pe aplicație.
Experții au investigat numărul de match-uri și întâlniri romantice reale pe care le-au avut. În plus, au analizat statutul relației și modul în care își alegeau partenerii. Printre alți factori, au fost măsurate și valori psihologice precum impulsivitate, depresie, singurătate și încredere în sine.
Cei mai mulți utilizatori Tinder nu intră pe aplicație pentru a căuta întâlniri romantice
„Partea surprinzătoare a fost că un procent mare, aproape jumătate, nu accesa aplicația pentru a face rost de întâlniri romantice,” a declarat Aboujaoude. „Devine o întrebare interesantă. De ce ar petrece cineva atât de mult timp pe o aplicație de dating. Dacă nu contează dacă au parte de întâlniri romantice.”
Dincolo de faptul că utilizatorii Tinder își caută parteneri romantici sau parteneri sexuali, mulți dintre ei folosesc aplicația pentru a avea parte de conexiune socială. O folosesc și pentru distracție și distragere. În plus, atunci când vine vorba de ce fac utilizatorii pe Tinder, cei mai mulți vor să crească emoțiile pozitive. Și să le scadă pe cele negative.
„Le numim aplicații de dating, dar clar au alte funcții în afara de dating,” a continuat Aboujaoude.
Află cum o tânără a pierdut accesul pe viață pe aplicația Tinder.
În medie, participanții la studiu au oferit Tinder o notă de 2.39 (de la 1 la 4) din punct de vedere al satisfacției. Cei care aveau întâlniri romantice în viața reală au dat un scor de 3.05 (de la 1 la 5).
Se pare că mulți utilizatori folosesc Tinder pentru a face față unor emoții negative. Acest mod de a ignora problemelele nu e foarte folositor, cât timp cauza lor nu e gestionată.
„Trebuie să lucrezi la mecanismul de evitare nesănătos. Dar trebuie să și gestionezi problema pe care o eviți,” a continuat Aboujaoude.