Pasagerii aflați la bordul Titan și-ar fi petrecut ultimele momente din viață ascultând muzică în întuneric și uitându-se la creaturi marine care trăiesc la adâncimi extreme, potrivit apropriaților, ce au dezvăluit care era protocolul de bază.
Ultimele momente ale pasagerilor submersibilului Titan. Ce ar fi făcut înaintea imploziei fatale
Au apărut teorii despre ultimele momente ale pasagerilor submersibilului Titan, ce și-au pierdut viața în urma imploziei.
Pe 22 iunie a fost confirmat decesul tuturor pasagerilor Titan, în urma unei „explozii catastrofale”, scrie The Independent.
O parte din submersibil a fost găsit la 487 de metri distanță de prova Titanicului, în urma unei operațiuni de căutare de 5 zile.
Ultimele momente ale pasagerilor submersibilului Titan
Printre victimele imploziei s-au numărat și Shahzada Dawood, în vârstă de 48 de ani, și fiul său de doar 19 ani, Suleman.
Christine Dawood, văduva lui Shahzada a dezvăluit care ar fi fost ultimele momente ale pasagerilor submersibilului Titan. A dezvăluit și ce i-a instruit Stockton Rush, CEO-ul companiei, să facă înainte să se urce la bord.
„Era o operațiune care mergea strună. Puteai să vezi că au mai făcut asta, de multe ori,” declarat Dawood.
În plus, Rush le-ar fi recomandat pasagerilor o „dietă cu puține reziduuri” cu o zi înainte de călătorie. Aceasta trebuia să dureze 12 ore. Rush le-a recomandat și să poarte șosete și o căciulă, pentru că temperaturile scad semnificativ la acea adâncime.
Rush a prevenit pasagerii că această călătorie va fi și întunecată, dar că vor avea posibilitatea de a vedea creaturi cu bioluminescență. El i-a rugat pe pasageri să încarce și cântecele preferate pe telefon, pentru ca toți să asculte prin boxele bluetooth. Rush le-a spus să nu aducă și muzică country, însă.
Astfel, ultimele momente ale pasagerilor submersibilului Titan ar fi fost întunecate, cu muzică pe fundal. Există, însă, și o altă teorie despre ce s-ar fi întâmplat fix înaintea imploziei fatele.
Submersibilul Titan ar fi încercat să revină la suprafață
Rob McCallum e un fost consultant OceanGate Expedition. El usține că submersibilul a detașat balastul și a încercat să urce la suprafață cu doar câteva momente înainte să dispară. Consultantul susține că acest lucru ar indica faptul că echipajul deja renunțase la misiune atunci când a avut loc implozia.
„Raportul pe care l-am primit imediat după incident – la mult timp după ce ar fi trebuit să ajungă – susținea că submersibilul se apropia de adâncimea de 3.500 de metri,” a declarat McCallum. Astfel, ultimele momente ale pasagerilor submersibilului Titan ar fi putut fi petrecute în încercarea de a ajunge la suprafață.
James Cameron, directorul filmului Titanic, a declarat pentru ABC News, pe 24 iunie, că a auzit „în interiorul comunității” că Titan renunțase la greutăți. În plus, directorul a declarat că cei aflați la bord „încercau să gestioneze o urgență”.
Submersibilul a pierdut contactul cu nava-mamă pe 18 iunie, la aproximativ 1.5 ore după debutul misiunii. Însă submersibilul Titan ar fi încercat să revină la suprafață înainte de implozie. La acea adâncime, cel mai probabil implozia a fost atât de puternică încât cei aflați la bord au murit imediat. Implozia încă e investigată. Nu se știe în acest moment dacă cei 5 pasageri și-au dat seama că există o problemă.