La scurt timp după publicarea datelor oficiale, guvernul a adoptat un nou plan. Planul acestuia se extinde pe zece ani și vizează stoparea dispariției a peste 100 de specii prioritare.
Australia declară că 15 noi specii de animale sunt amenințate cu dispariția. Ce măsuri se pot lua pentru protejarea acestora
Australia declară că 15 noi specii de animale sunt amenințate cu dispariția. Vestea tulburătoare i-a alarmat tot mai mult pe specialiști. Aceștia trebuie să ia măsuri pentru a reuși să salveze o parte din speciile care sunt amenințate cu dispariția.
Australia declară că 15 noi specii de animale sunt amenințate cu dispariția
Guvernul australian a decis că este momentul să ia noi măsuri. Pe lângă cele peste 100 de specii de animale care au fost declarate drept prioritate, acesta își propune protejarea și restaurarea a 20 de zone și habitate naturale.
Scopul principal este acela de a conserva habitatul natural și de a împiedica dispariția animalelor care sunt amenințate în acest moment. Potrivit Agerpres.ro, printre cele 15 specii care au fost anunțate recent se numără și specia wallaby Parma.
Specia acestui animal este amenințată cu dispariția din cauza numărului tot mai mare de prădători dar și a incendiilor viente care au avut loc în ultimii ani. Totodată printre speciile amenințate cu dispariția se numără și șarpele gri veninos de Queensland.
Nici insectele nu au fost uitate de specialiști. Din rândul acestora, specia ameințată cu disariția este ce a lacustei fără aripi numită și Key’s Matchstick Grasshopper. Specia lăcustei este amenințată din cauza incendiilor de vegetație, dar și a secetei din ultimii ani.
Habitatele animalelor din Australia se micșorează în fiecare an, motiv pentru care tot mai multe specii sunt amenințate cu dispariția. Habitatele naturale sunt tot mai mici pe de-o parte din cauza intervenției omului pe de altă parte din cauza incendiilor violente care au izbucnit în ultimi ani. Află mai multe și despre animalele care trăiesc cel mai mult.
Ce animale ar putea să dispară până în 2050
Mai mulți experți au încercat să tragă un semnal de alarmă cu privire la extincție în masă. Specialiștii sunt de părere că ne îndreptăm către cea de-a 6-a extincție în masă, iar aceasta este cauzată de activitatea umană care a schimbat clima și mediul.
Cele mai rele preconizări spun că peste 40 % din speciile care se găsesc la acest moment pe Pământ ar putea să dispară până în anul 2015. Oamenii de știință sugerează că speciile care nu se vor adapta la lumea noastră i la schimbările rapide prin care aceasta trece, cel mai probabil ele vor dispărea.
IUCN, International Union for Conservation of Nature susține că peste 41.000 de specii sunt în pericol de dispariție. Cele mai recente articole spun că Australia deja declară că 15 noi specii de animale sunt amenințate cu dispariția. Însă nu doar animalele din această zona ar putea avea de suferit.
Printre speciile amenințate cu dispariția se află și urangutanul de Sumatra, dar și leopardul Amur. Multe dintre aceste animale s-ar putea să dispară înainte de anul 2050, spun specialiștii. Veștile sunt cu adevărat îngrijorătoare, iar autoritățile se văd nevoite să ia măsuri rapide pentru protejarea speciilor pe cale de dispariție.