Se pare că grăsimea corpului ar putea fi o armă secretă în lupta împotriva cancerului. Un nou studiu publicat săptămâna aceasta sugerează că celulele adipoase pot fi folosite într-un tratament care „înfometează” cancerul.
Cum poate fi „înfometat” cancerul, potrivit experților. Secretul descoperit în celulele de grăsime
Un nou studiu a dezvăluit cum poate fi „înfometat” cancerul, cu un element care a fost descoperit în celulele de grăsime.
Studiul a fost realizat de experți din cadrul Universității din California, scrie Gizmodo.
Celulele de grăsime trebuie să treacă printr-un proces complex înainte să poată fi folosite în acest tratament.
Cum poate fi „înfometat” cancerul, potrivit experților
Oamenii de știință au transformat celulele albe de grăsime, care stochează energie, în grăsime bej. Aceasta arde calorii prin generarea căldurii. Odată implantate, acestea au înfometat tumorile. Celulele de grăsime bej le-au lăsat fără resurse și au învins astfel cinci tipuri diferite de cancer în experimentele de laborator.
Cu acest studiu, experții au descoperit cum poate fi „înfometat” cancerul. Liposucția și chirurgia plastică pot părea fără legătură cu tratamentul cancerului. Dar au inspirat, de fapt, o nouă abordare revoluționară.
Prin transformarea grăsimii obișnuite în grăsime bej, cu energie ridicată, cu ajutorul tehnicii de editare genetică CRISPR, cercetătorii au creat un tip de celulă care consumă cu voracitate substanțele nutritive.
Astfel, pot învinge și „înfometa” tumorile. Pentru a le testa eficacitatea, oamenii de știință au implantat aceste celule adipoase modificate în apropierea tumorilor. La fel cum chirurgii plasticieni transferă grăsimea dintr-o zonă a corpului în alta.
Rezultatul? Celulele adipoase modificate au consumat rapid nutrienți. Au lipsit celulele tumorale de combustibilul de care au nevoie pentru a supraviețui. Remarcabil, această abordare a funcționat chiar și atunci când celulele adipoase au fost plasate departe de locul tumorii la șoareci.
Deoarece metoda se bazează pe proceduri medicale existente, aceasta ar putea deschide calea pentru o tranziție mai rapidă către utilizarea clinică ca o nouă terapie promițătoare împotriva cancerului.
Citește continuarea pe observatornews.ro