Mai multe obiecte de 3.000 de ani au fost identificate într-o comoară din Epoca de Bronz, din Peninsula Iberică. Spre deosebire de celelalte comori din tezaur, aceste obiecte aveau o compoziție care a atras atenția experților.
Metal extraterestru neobișnuit găsit într-un tezaur vechi de 3.000 de ani. De unde ar fi provenit
Experții au găsit un metal extraterestru neobișnuit într-un tezaur vechi de 3.000 de ani descoperit în Spania.
Aceste obiecte erau mai ruginite decât celelalte identificate în tezaur, scrie The Mirror.
Obiectele au fost analizate și detaliate într-un studiu publicat în Archeological Museum Spain.
Metal extraterestru neobișnuit găsit într-un tezaur vechi de 3.000 de ani
Acest tezaur din Epoca Bronzului a fost descoperit în 1963. De atunci, a fost cunoscut sub denumirea de „Tezaurul din Villena”. Dar acum creează controverse. Cercetătorii au identificat două obiecte care nu sunt din fier de pe Pământ, ci din fier meteoritic.
Tezaurul cu pricina include o brățară ruginită și o semisferă goală prin interior, decorată cu aur. Aceste obiecte au în compoziție metal extraterestru neobișnuit.
Descoperirea sugerează că tehnologiile de prelucrare a metalelor în zona iberică erau mult mai avansate decât se credea, cu mult înainte ca fierul să devină folosit des în Peninsulă.
Obiectele, care au fost datate între 1500 și 1200 î.Hr., ar putea fi primele piese din fier meteoritic descoperite în Peninsula Iberică, confirmându-se, astfel, legătura cu perioada târzie a Epocii Bronzului.
Aceasta nu e prima dată când metal dintr-un meteorit a fost identificat în obiecte vechi. Experții au descoperit că și pumnalul lui Tutankamon avea în compoziție metal extraterestru. În unele culturi, acest metal era folosit pentru crearea unor obiecte destinate celor mai importante persoane din comunitate. Așa cum s-a întâmplat și în cazul faraonului renumit și altor conducători din istorie.
Testele au arătat o concentrație de nichel mult mai mare decât în fierul provenit din sol, ceea ce înseamnă că obiectele au fost realizate din material provenit din afara spațiu.
Citește continuarea pe observatornews.ro