Filmele bazate pe jocuri video cu cele mai mari încasări. Ce peliculă a dominat box office-ul internațional

De-a lungul timpului, filmele bazate pe jocuri video nu au primit recenzii foarte bune, dar au avut încasări impresionante la box office. Deși unele dintre cele mai cunoscute jocuri video au fost adaptate pentru marele ecran, multe pelicule din această arie nu au încântat fanii și criticii. 

Publicat: 14 noiembrie 2021, 11:23
Reclamă

Primul film bazat pe un joc video a fost seria de succes Super Mario Bros., creată de Nintendo, ce a apărut în 1986, scrie Screen Rant. Au urmat filme bazate pe Street Fighter și Mortal Kombat, în 1994 și 1995. De atunci, numeroase pelicule inspirate din industria jocurilor video au ajuns pe ecran.

Multe filme bazate pe jocuri video îndrăgite au dezamăgit fanii și criticii în sălile de cinema. Chiar dacă recenziile unora dintre ele nu sunt cele mai bune, unele pelicule din această categorie au reușit să aibă încasări de sute de milioane de dolari la box office.

Potrivit datelor Box Office Mojo, toate cele top 5 filme bazate pe jocuri video cu cele mai mari încasări au înregistrat câștiguri de peste 300 de milioane de dolari. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Filmele bazate pe jocuri video cu cele mai mari încasări

Pentru mult timp, un film bazat pe jocuri video a deținut primul loc, însă a fost detronat recent de o peliculă bazată pe unul dintre cele mai îndrăgite titluri din industrie, potrivit Screen Rant

Unele filme inspirate din jocuri video care au fost mul așteptate de public, precum Assassin’s Creed, nu au avut la fel de mult succes. Alte pelicule din acest gen, precum cel bazat pe jocul Mario, au fost întrecute la box office de-a lungul timpului.

Reclamă
Reclamă

Prince Of Persia: The Sands Of Time (2010) – 336 de milioane de dolari 

Seria de jocuri video Prince of Persia nu părea să fie un titlu ce ar fi putut fi adapptat ușor la marele ecran. Până de curând, Prince Of Persia: The Sands Of Time a fost filmul bazat pe joc video cu cele mai mari încasări. 

În film, Dastan, un prinț din Persia, găsește un pumnal ce îi permite să călătorească în timp. Filmul nu a primit recenzii la fel de negative ca alte titluri de pe listă. Cu un buget de 150 de milioane de dolari, pelicula a avut încasări de 336 de milioane de dolari. E unul dintre filmele bazate pe jocuri video cu cele mai mari încasări.

The Angry Birds Movie (2016) – 352 de milioane de dolari

Angry Birds a fost unul dintre cele mai jucate jocuri video pe telefoane. Atunci când personajele înaripate au ajuns pe marele ecran, criticii nu au fost foarte încântați de film.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Porci verzi din filmul Angry Birds, lansat în anul 2016, unul dintre filmele bazate pe jocuri video cu cele mai mari încasări
Primul film Angry Birds, lansat în 2016, a avut încasări de sute de milioane de dolari / Profimedia Images

Fanii francizei au contribuit la încasări de 352 de milioane de dolari. Ca urmare, filmul a avut și o continuare, lansată în 2019, ce a primit recenzii mai bune. 

Rampage (2018) – 428 de milioane de dolari

Rampage e bazat pe renumitul joc arcade cu același nume. Dwayne Johnson joacă rolul principal, al primatologului Davis Okoye, primatolog ce s-a împrietenit cu o gorilă albinoasă foarte inteligentă. Aceasta crește din ce în ce mai mare din cauza unui experiment genetic periculos.

După ce apar mai multe creaturi monstruoase similare în toată lumea, Okoye și gorila sa trebuie să le oprească. Filmul a primit recenzii mixte și a avut încasări de 428 de milioane de dolari la nivel global. Se numără printre filmele bazate pe jocuri video cu cele mai mari încasări.

Detective Pikachu (2019) – 433 de milioane de dolari

Primul film Pokémon ce îmbină secvențele live-action cu animația. Ryan Reynolds îl interpretează pe Pikachu, ce încearcă să își recupereze amintirile pierdute. 

Filmul a primit recenzii mixte spre pozitive și a fost considerat o îmbunătățire față de majoritatea filmelor din această categorie. Pelicula a avut încasări de 433 de milioane de dolari la nivel global. În curând, va fi lansată și o continuare. 

Warcraft (2016) – 439 de milioane de dolari

Bazat pe unul dintre cele mai îndrăgite jocuri video din istorie, filmul Warcraft prezintă conflictul dintre facțiunea oamenilor și facțiunea orcilor. 

Filmul a primit recenzii negative din partea criticilor, dar a avut succes la box office. Pelicula a întrecut Prince of Persia: The Sands of Time. Aa ocupat primul loc în topul filmelor bazate pe jocuri video cu cele mai mari încasări.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Femeie care bagă în gura 2 tablete de gumă, pentru a ilustra riscul la care te expui când o mesteci
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Rechin alb care sare din apă, cu cerul pe fundal. Prădătorul care sperie și marele rechin alb e orca
Descoperire fără precedent despre rechini. Ce pot face acești „ucigași silențioși”
Descoperire fără precedent despre rechini. Ce pot face acești „ucigași silențioși”
Colaj cu Elon Musk VS Assassin’s Creed Shadows
Elon Musk VS Assassin’s Creed. Miliardarul a fost acuzat că trișează la jocurile video
Elon Musk VS Assassin’s Creed. Miliardarul a fost acuzat că trișează la jocurile video
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Monede Bitcoin pe bancnote de 100 de dolari. Un bărbat a aruncat la gunoi o avere Bitcoin
Ce s-a întâmplat cu singura țară care a adoptat Bitcoin drept metodă legală de plată. Întreaga populație a fost afectată
Până acum, singura țară care a adoptat Bitcoin drept metodă legală de plată la nivel național a întâmpinat numeroase probleme.  În 2021, El Salvador a devenit singura țară care a acceptat oficial Bitcoin drept...
Ce s-a întâmplat cu singura țară care a adoptat Bitcoin drept metodă legală de plată. Întreaga populație a fost afectată
2
Laptop cu Microsoft Word pe ecran, similar cu alternativa gratuită DOCS
Europa lansează alternativă gratuită pentru Microsoft Word și Google Docs. Cum funcționează DOCS
Europa lansează alternativă gratuită pentru Microsoft Word și Google Docs cu noua platformă DOCS, creată în parteneriat de Franța și Germania.  Guvernele din Franța și Germania au anunțat recent DOCS. Acesta e un serviciu...
Europa lansează alternativă gratuită pentru Microsoft Word și Google Docs. Cum funcționează DOCS
3
Yangwang U9, mașină care poate sări peste obstacole, prezentată la Singapore MotorShow, ianuarie 2025, pe roșu
BYD a depășit Tesla. Ce vânzări record a avut la nivel global
Producătorul auto BYD a depășit Tesla la nivelul vânzărilor globale, cu vânzări anuale record pentru anul 2024.  BYD e un producător auto cunoscut din China. Potrivit celui mai recent raport, BYD ar fi avut...
BYD a depășit Tesla. Ce vânzări record a avut la nivel global
4
Imagine cu clădirile din New York, cer senin, care se numără printre cele mai bogate orașe din lume
Fun
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
În cel mai bogat oraș din lume locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari, potrivit celor mai recente date.  Atunci când vine vorba de cele mai bogate orașe din lume, există câteva locații...
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
5
Colaj cu iceberg și o barcă și pești de gheață, din descoperirea majoră în Oceanul Antarctic
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg enorm s-a desprins în Antarctica, una dintre regiunile cele mai afectate de încălzirea globală.  Pe 13 ianuarie 2025, un aisberg de mărimea orașului Chicago...
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
PARTENERI
×