Filmele bazate pe jocuri video cu cele mai mari încasări. Ce peliculă a dominat box office-ul internațional

De-a lungul timpului, filmele bazate pe jocuri video nu au primit recenzii foarte bune, dar au avut încasări impresionante la box office. Deși unele dintre cele mai cunoscute jocuri video au fost adaptate pentru marele ecran, multe pelicule din această arie nu au încântat fanii și criticii. 

Publicat: 14 noiembrie 2021, 11:23
Reclamă

Primul film bazat pe un joc video a fost seria de succes Super Mario Bros., creată de Nintendo, ce a apărut în 1986, scrie Screen Rant. Au urmat filme bazate pe Street Fighter și Mortal Kombat, în 1994 și 1995. De atunci, numeroase pelicule inspirate din industria jocurilor video au ajuns pe ecran.

Reclamă

Multe filme bazate pe jocuri video îndrăgite au dezamăgit fanii și criticii în sălile de cinema. Chiar dacă recenziile unora dintre ele nu sunt cele mai bune, unele pelicule din această categorie au reușit să aibă încasări de sute de milioane de dolari la box office.

Potrivit datelor Box Office Mojo, toate cele top 5 filme bazate pe jocuri video cu cele mai mari încasări au înregistrat câștiguri de peste 300 de milioane de dolari. 

Filmele bazate pe jocuri video cu cele mai mari încasări

Pentru mult timp, un film bazat pe jocuri video a deținut primul loc, însă a fost detronat recent de o peliculă bazată pe unul dintre cele mai îndrăgite titluri din industrie, potrivit Screen Rant

Unele filme inspirate din jocuri video care au fost mul așteptate de public, precum Assassin’s Creed, nu au avut la fel de mult succes. Alte pelicule din acest gen, precum cel bazat pe jocul Mario, au fost întrecute la box office de-a lungul timpului.

Reclamă
Reclamă

Prince Of Persia: The Sands Of Time (2010) – 336 de milioane de dolari 

Seria de jocuri video Prince of Persia nu părea să fie un titlu ce ar fi putut fi adapptat ușor la marele ecran. Până de curând, Prince Of Persia: The Sands Of Time a fost filmul bazat pe joc video cu cele mai mari încasări. 

În film, Dastan, un prinț din Persia, găsește un pumnal ce îi permite să călătorească în timp. Filmul nu a primit recenzii la fel de negative ca alte titluri de pe listă. Cu un buget de 150 de milioane de dolari, pelicula a avut încasări de 336 de milioane de dolari. E unul dintre filmele bazate pe jocuri video cu cele mai mari încasări.

The Angry Birds Movie (2016) – 352 de milioane de dolari

Angry Birds a fost unul dintre cele mai jucate jocuri video pe telefoane. Atunci când personajele înaripate au ajuns pe marele ecran, criticii nu au fost foarte încântați de film.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Porci verzi din filmul Angry Birds, lansat în anul 2016, unul dintre filmele bazate pe jocuri video cu cele mai mari încasări
Primul film Angry Birds, lansat în 2016, a avut încasări de sute de milioane de dolari / Profimedia Images

Fanii francizei au contribuit la încasări de 352 de milioane de dolari. Ca urmare, filmul a avut și o continuare, lansată în 2019, ce a primit recenzii mai bune. 

Rampage (2018) – 428 de milioane de dolari

Rampage e bazat pe renumitul joc arcade cu același nume. Dwayne Johnson joacă rolul principal, al primatologului Davis Okoye, primatolog ce s-a împrietenit cu o gorilă albinoasă foarte inteligentă. Aceasta crește din ce în ce mai mare din cauza unui experiment genetic periculos.

După ce apar mai multe creaturi monstruoase similare în toată lumea, Okoye și gorila sa trebuie să le oprească. Filmul a primit recenzii mixte și a avut încasări de 428 de milioane de dolari la nivel global. Se numără printre filmele bazate pe jocuri video cu cele mai mari încasări.

Detective Pikachu (2019) – 433 de milioane de dolari

Primul film Pokémon ce îmbină secvențele live-action cu animația. Ryan Reynolds îl interpretează pe Pikachu, ce încearcă să își recupereze amintirile pierdute. 

Filmul a primit recenzii mixte spre pozitive și a fost considerat o îmbunătățire față de majoritatea filmelor din această categorie. Pelicula a avut încasări de 433 de milioane de dolari la nivel global. În curând, va fi lansată și o continuare. 

Warcraft (2016) – 439 de milioane de dolari

Bazat pe unul dintre cele mai îndrăgite jocuri video din istorie, filmul Warcraft prezintă conflictul dintre facțiunea oamenilor și facțiunea orcilor. 

Filmul a primit recenzii negative din partea criticilor, dar a avut succes la box office. Pelicula a întrecut Prince of Persia: The Sands of Time. Aa ocupat primul loc în topul filmelor bazate pe jocuri video cu cele mai mari încasări.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Imagine cu un țânțar pe pielea unui om, cu fundal verde în spate. Experții au explicat de ce țânțarii ciupesc mai mult unele persoane
De ce ciupesc țântarii unii oameni mai mult decât alții. Răspunsul experților
De ce ciupesc țântarii unii oameni mai mult decât alții. Răspunsul experților
Cometă strălucitoare, surprinsă în 2020, cu o coasă albă cu albastru, pe cerul de noapte. Un meteorit de 10 ori mai luminos decât Luna a fost observat recent
Un meteorit de 10 ori mai luminos decât Luna a detunat pe cer. Unde a fost observat
Un meteorit de 10 ori mai luminos decât Luna a detunat pe cer. Unde a fost observat
Persoană care plantează semințe în sol. Recent, experții au anunțat că unele plante au fost crescute în sol lunar
Plante crescute în sol lunar pentru prima dată. Cum a fost posibil
Plante crescute în sol lunar pentru prima dată. Cum a fost posibil
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×