Filmele bazate pe jocuri video cu cele mai mari încasări. Ce peliculă a dominat box office-ul internațional

De-a lungul timpului, filmele bazate pe jocuri video nu au primit recenzii foarte bune, dar au avut încasări impresionante la box office. Deși unele dintre cele mai cunoscute jocuri video au fost adaptate pentru marele ecran, multe pelicule din această arie nu au încântat fanii și criticii. 

Publicat: 14 noiembrie 2021, 11:23
Reclamă

Primul film bazat pe un joc video a fost seria de succes Super Mario Bros., creată de Nintendo, ce a apărut în 1986, scrie Screen Rant. Au urmat filme bazate pe Street Fighter și Mortal Kombat, în 1994 și 1995. De atunci, numeroase pelicule inspirate din industria jocurilor video au ajuns pe ecran.

Multe filme bazate pe jocuri video îndrăgite au dezamăgit fanii și criticii în sălile de cinema. Chiar dacă recenziile unora dintre ele nu sunt cele mai bune, unele pelicule din această categorie au reușit să aibă încasări de sute de milioane de dolari la box office.

Potrivit datelor Box Office Mojo, toate cele top 5 filme bazate pe jocuri video cu cele mai mari încasări au înregistrat câștiguri de peste 300 de milioane de dolari. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Filmele bazate pe jocuri video cu cele mai mari încasări

Pentru mult timp, un film bazat pe jocuri video a deținut primul loc, însă a fost detronat recent de o peliculă bazată pe unul dintre cele mai îndrăgite titluri din industrie, potrivit Screen Rant

Unele filme inspirate din jocuri video care au fost mul așteptate de public, precum Assassin’s Creed, nu au avut la fel de mult succes. Alte pelicule din acest gen, precum cel bazat pe jocul Mario, au fost întrecute la box office de-a lungul timpului.

Reclamă
Reclamă

Prince Of Persia: The Sands Of Time (2010) – 336 de milioane de dolari 

Seria de jocuri video Prince of Persia nu părea să fie un titlu ce ar fi putut fi adapptat ușor la marele ecran. Până de curând, Prince Of Persia: The Sands Of Time a fost filmul bazat pe joc video cu cele mai mari încasări. 

În film, Dastan, un prinț din Persia, găsește un pumnal ce îi permite să călătorească în timp. Filmul nu a primit recenzii la fel de negative ca alte titluri de pe listă. Cu un buget de 150 de milioane de dolari, pelicula a avut încasări de 336 de milioane de dolari. E unul dintre filmele bazate pe jocuri video cu cele mai mari încasări.

The Angry Birds Movie (2016) – 352 de milioane de dolari

Angry Birds a fost unul dintre cele mai jucate jocuri video pe telefoane. Atunci când personajele înaripate au ajuns pe marele ecran, criticii nu au fost foarte încântați de film.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Porci verzi din filmul Angry Birds, lansat în anul 2016, unul dintre filmele bazate pe jocuri video cu cele mai mari încasări
Primul film Angry Birds, lansat în 2016, a avut încasări de sute de milioane de dolari / Profimedia Images

Fanii francizei au contribuit la încasări de 352 de milioane de dolari. Ca urmare, filmul a avut și o continuare, lansată în 2019, ce a primit recenzii mai bune. 

Rampage (2018) – 428 de milioane de dolari

Rampage e bazat pe renumitul joc arcade cu același nume. Dwayne Johnson joacă rolul principal, al primatologului Davis Okoye, primatolog ce s-a împrietenit cu o gorilă albinoasă foarte inteligentă. Aceasta crește din ce în ce mai mare din cauza unui experiment genetic periculos.

După ce apar mai multe creaturi monstruoase similare în toată lumea, Okoye și gorila sa trebuie să le oprească. Filmul a primit recenzii mixte și a avut încasări de 428 de milioane de dolari la nivel global. Se numără printre filmele bazate pe jocuri video cu cele mai mari încasări.

Detective Pikachu (2019) – 433 de milioane de dolari

Primul film Pokémon ce îmbină secvențele live-action cu animația. Ryan Reynolds îl interpretează pe Pikachu, ce încearcă să își recupereze amintirile pierdute. 

Filmul a primit recenzii mixte spre pozitive și a fost considerat o îmbunătățire față de majoritatea filmelor din această categorie. Pelicula a avut încasări de 433 de milioane de dolari la nivel global. În curând, va fi lansată și o continuare. 

Warcraft (2016) – 439 de milioane de dolari

Bazat pe unul dintre cele mai îndrăgite jocuri video din istorie, filmul Warcraft prezintă conflictul dintre facțiunea oamenilor și facțiunea orcilor. 

Filmul a primit recenzii negative din partea criticilor, dar a avut succes la box office. Pelicula a întrecut Prince of Persia: The Sands of Time. Aa ocupat primul loc în topul filmelor bazate pe jocuri video cu cele mai mari încasări.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Dispozitiv Nintendo Switch, ce a vândut peste 100 de milioane de unități, în mâna unui utilizator, cu un joc pe ecran
Nintendo a dezvăluit data de lansare pentru consola Switch 2. Ce preț va avea
Nintendo a dezvăluit data de lansare pentru consola Switch 2. Ce preț va avea
Doza de suc Coca Cola în nisip, după ce Un turist a lăsat o doză de suc pe insula celui mai izolat trib din lume. De ce ar fi putut să ucidă toți băștinașii acest „tribut”
Fun
Un turist a lăsat o doză de suc pe insula celui mai izolat trib din lume. De ce ar fi putut să ucidă toți băștinașii acest „tribut”
Un turist a lăsat o doză de suc pe insula celui mai izolat trib din lume. De ce ar fi putut să ucidă toți băștinașii acest „tribut”
Colaj cu Jeff Bezos și Elon Musk, unii dintre cei mai bogați oameni din lume. Fondatorul Amazon l-a sfătuit pe Elon Musk cu privire la sediul Twitter
Fun
Cei mai bogați oameni din lume în 2025. Câți români au ajuns pe lista miliardarilor creată de Forbes
Cei mai bogați oameni din lume în 2025. Câți români au ajuns pe lista miliardarilor creată de Forbes
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Doi astronauți, lângă Stația Spațială Internațională, în spațiu, cu Pământul pe fundal. Acolo vor ajunge și astronauții amatori care au plătit câte 55 de milioane de dolari pentru misiune
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Puțini știu riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte, un drum care are efecte semnificative asupra corpului lor. Călătoriile mai lungi în spațiu vor avea loc în următoarele decenii. Pentru a...
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
2
Utilizator care are un telefon cu WhatsApp pe ecran. Experții au dezvăluit cum poți verifica dacă ți-a fost citit mesajul pe Android
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Dacă îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp, s-ar putea să ai o trăsătură pe care psihologii au scos-o în evidență.  Mesajele vocale tind să dividă utilizatorii. Unii dintre ei adoră să le...
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
3
Femeie care a adus un laptop pe avion și îl folosește
Ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion. Greșeala care îți poate strica dispozitivul
Experții au dezvăluit ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion, o greșeală mult mai comună decât își dau seama cei mai mulți pasageri.  Pentru mulți pasageri, timpul petrecut în zbor reprezintă...
Ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion. Greșeala care îți poate strica dispozitivul
4
Planeta Pământ, împărțită în două. Într-o parte e verde și sănătoasă, în cealaltă e uscată, pe moarte. Planeta e ținută de o mână
Încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală. Cum e posibil
Experții au estimat că încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală, o scădere care va avea loc în timpul vieții noastre. Distrugerea cauzată de schimbarea climei se va resimți și la nivelul...
Încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală. Cum e posibil
5
Logoul Google Chrome, înainte să fie schimbat, pe ecranul unui telefon mobil, lângă o tastatură
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust împotriva Departamentului de Justiție din SUA, după ce gigantul tech a fost acuzat că are monopol în domeniul publicității în industria tech. O mare parte din profitul Google...
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
PARTENERI
×