Samsung lansează Galaxy Z Fold 6 și Flip 6. Cum arată și ce prețuri au noile smartphone-uri pliabile

Samsung lansează Galaxy Z Fold 6 și Flip 6, cele mai recente telefoane pliabile oferite de gigantul tech din Coreea de Sud. La fel precum celelalte smartphone-uri Samsung lansate în acest an, noile dispozitive au sistemul Galaxy AI.

Publicat: 10 iulie 2024, 16:55
Reclamă

Samsung a uimit din nou cu cea mai recentă serie de smartphone-uri pliabile, un sector pe care gigantul tech din Coreea de Sud îl domină de mai mulți ani. Dincolo de specificațiile tehnice impresionante, noile dispozitive beneficiază și de pe urma celui mai recent sistem cu inteligență artificială, Galaxy AI. 

În cadrul aceluiași eveniment de lansare, Samsung a dezvăluit și un nou dispozitiv inedit – Galaxy Ring, scrie Tom’s Guide

Unele dintre zvonurile recente legate de noile dispozitive Samsung au fost confirmate în cadrul evenimentului de lansare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Samsung lansează Galaxy Z Fold 6 și Flip 6

Evenimentul Galaxy Unpacked a fost organizat în Paris, pe 10 iulie, și transmis în direct pe Internet. Prezentarea a început cu un anunț despre Galaxy AI, noul sistem de inteligență artificială creat de amsung. Acesta va fi introdus pe 200 de milioane de dispozitive Samsung în acest an și va permite traduceri în 16 limbi străine, chiar și fără conexiune la Internet.

Dincolo de faptul că Samsung lansează Galaxy Z Fold 6 și Flip 6, compania vrea să să creeze un ecosistem cu inteligență artificială. Acesta va fi disponibil pe telefoane, dar și pe alte dispozitive, precum noul Galaxy Ring și căștile Galaxy Buds.

Reclamă
Reclamă

Samsung a vorbit și despre noul nivel de securitate va fi introdus pe noile dispozitive, cu ajutorul Galaxy AI.

Iată unele dintre cele mai importante anunțuri de la evenimentul în care Samsung lansează Galaxy Z Fold 6 și Flip 6:

Galaxy Ring

Pentru prima dată, Samsung lansează tehnologie de purtat – un inel smart, numit Galaxy Ring. Dispozitivul a fost creat pentru a fi purtat 24/7, pentru monitorizarea constantă a stării de sănătate, potrivit companiei.

Dispozitivul include 3 senzori, care urmăresc starea de sănătate a utilizatorilor, de la somn, la ritmul cardiac. Bateria rezistă până la 7 zile cu o singură încărcare și poate fi controlat prin aplicația dedicată, fără să fie nevoie de un abonament. Inelul e realizat din titan și are o greutate neglijabilă.

În plus, rezistă la „sute de cicluri de încărcare” și la diferite medii, de la temperaturi extreme, la mediul acvatic.

O parte importantă a prezentării s-a concentrat pe modul în care noile dispozitive pot urmări starea de sănătate a utilizatorilor, de la calitatea somnului, la ritmul cardiac. Cu Galaxy AI, aceste date sunt transformate în informații care pot ajuta utilizatorii. De exemplu, dispozitivele pot oferi de acum Energy Score, în funcție de somn și alte date. Dacă dispozitivele observă o problemă cu somnul utilizatorului sau cu scorul energetic, atunci pot oferi sfaturi personalizate despre cum poate fi remediată situația.

Prețul de pornire pentru Galaxy Ring e de 399 de dolari.

Galaxy Watch Ultra

Samsung lansează Galaxy Z Fold 6 și Flip 6, alături de Galaxy Ring și un alt dispozitiv inedit, Galaxy Watch Ultra.

Ceasul smart promite să fie „dispozitivul ideal pentru aventură”. A fost creat pentru a rezista în condiții extreme în drumeții sau alte aventuri în natură. Bateria rezistă până la 100 de ore în Power Setting Mode. Are un procesor 3nm, ce permite o utilizare mai eficientă a bateriei.

E primul smartwatch ce folosește Wear OS, dezvoltat în parteneriat cu Google. Folosește un sistem GPS cu frecvență dublă, pentru o precizie mai mare în navigație și determinarea locației. E primul ceas care a primit aprobare FDA pentru a detecta sindromul de apnee în somn. Telefonul va fi disponibil la 649 de dolari, în 2 variante.

În plus, include senzori AGE, ce analizează diferite date ce țin de sănătate, pentru a determina potențiale probleme de sănătate pe viitor. La același eveniment a fost prezentat și Galaxy Watch 7, ce are un preț de pornire de 299 de dolari.

Galaxy Z Fold 6

Samsung lansează Galaxy Z Fold 6, cel mai subțire telefon pliabil dezvăluit până acum de companie. Samsung susține că a folosit și materiale reciclate pentru a construi telefoanele, pentru a proteja și mediul de poluarea tehnologică.

Galaxy Z Fold 6 are și cel mai rezistent display creat până acum de Samsung. Compania a început să cerceteze telefoanele pliabile în 2008, cu aproape 10 ani înainte de lansarea primului astfel de dispozitiv. Samsung a creat un nou fluid pentru a crește rezistența ecranului, fără să adauge la greutatea sa.

Pentru că e și ecranul cu cea mai mare luminozitate, Samsung a prezentat noul Galaxy Z Fold 6 drept un telefon ideal și pentru experiențe de gaming.

Telefonul include cea mai recentă variantă a Circle To Search. De această dată, permite și traducerea în timp real a textului surprins cu ajutorul camerei. În plus, poate rezolva și teme și probleme de matematică, prin intermediul unui sistem care explică exact cum a fost obținut rezultatul final.

Samsung a colaborat cu Google pentru a extinde ecosistemul Galaxy AI și pe noile telefoane pliabile. La începutul anului, Google a lansat Gemini, un asistentent personal bazat pe inteligența artificială. Cu noul Z Fold 6, Gemini a fost optimizat pentru un ecran mai mare, pentru multitasking.

Cât costă Galaxy Z Fold 6

În plus, Galaxy AI oferă mai multe opiuni creative, de la generarea imaginilor AI, la decuparea mai exactă a unor obiecte. Sketch To Image permite utilizatorilor să deseneze un desen rudimentar, după care AI poate crea o imagine mai complexă.

La eveniment a fost prezentă și actrița Sydney Sweeney, a cărei imagine a fost folosită pentru a testa funcțiile de generare AI.

Noul Galaxy Z Fold 6 are un NPU cu 42% mai bun decât modelele precedente și un CPU cu 18% mai eficient. Bateria are 4.400 mAh, un ecran secundar de 6.3 inchi și un display principal de 7.6 inchi.

Samsung lansează Galaxy Z Fold 6 cu 12 GB RAM și 3 versiuni de spațiu de stocare: 256 GB, 512 GB sau 1 TB. Are un procesor Snapdragon 8 Gen 3 și un preț de pornire de 1.899 de dolari.

Reclamă

Galaxy Z Flip 6

Galaxy Z Flip 6 e dotat tot cu un procesor Snapdragon 8 Gen 3 șși o bateria de 4.000 mAh. Cea mai mare schimbare pentru acest telefon pliabil e camera principală, de 50 MP. Încă de la debutul Galaxy Z Flip, dispozitivul a avut o cameră principală de 12 MP. Așa că schimbarea e una notabilă.

E disponibil în 7 nuanțe diferite, Silver Shadow, Yellow, Blue, Mint, Crafted Black, White, Peach. Are un display interior de 6.7 inchi și unul extern de 3.4 inchi.

Galaxy Z Flip 6 e dotat cu 12 GB RAM și e disponibil în 2 variante, în funcție de spațiul de stocare. Versiunea cu 256 GB costă 1.099 de dolari. Cea de 512 GB costă cu 120 de dolari mai mult.

Te-ar mai putea interesa și
2 telefoane mobile care au aplicațiile SMS pe ecran, unul lângă altul, pentru a ilustra cum primești confirmare de citire SMS pe Android
Samsung avertizează utilizatorii iPhone și Android. De ce le sunt în pericol mesajele
Samsung avertizează utilizatorii iPhone și Android. De ce le sunt în pericol mesajele
Oppo Find N3 deschis, în octombrie 2023, urmat de Oppo Find N5, care ar fi mult mai puternic
Oppo Find N5 ar fi cel mai puternic smartphone pliabil lansat la începutul anului 2025. Cum va impresiona
Oppo Find N5 ar fi cel mai puternic smartphone pliabil lansat la începutul anului 2025. Cum va impresiona
Telefoanele din seria Samsung Galaxy S24, expuse pe fundal negru, după evenimentul în care s-a vorbit despre funcțiile Galaxy AI, 17 ianuarie 2024
Samsung a avut o reușită neașteptată cu Galaxy S24. Așa ceva nu s-a mai întâmplat din 2018
Samsung a avut o reușită neașteptată cu Galaxy S24. Așa ceva nu s-a mai întâmplat din 2018
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Conflict nuclear, cu 2 bombe care sunt lansate asupra unui oraș. Experții au explicat ce se întâmplă când explodează o bombă nucleară
Fun
Cele mai sigure țări din lume în caz de război nuclear. De ce sunt mai ferite aceste locuri 
Cele mai sigure țări din lume în caz de război nuclear ar fi, cel puțin teoretic, mai ferite dacă va avea loc Al Treilea Război Mondial, așa cum se tem unele persoane.  Teama de...
Cele mai sigure țări din lume în caz de război nuclear. De ce sunt mai ferite aceste locuri 
2
Persoană umblă la cetrala termică albă pentru a găsi temperatura ideală
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Te-ai întrebat care e temperatura ideală pentru centrala termică? Experții au dezvăluit trucuri de încălzire pe care le poți folosi pentru a nu-ți încărca factura. Descoperirea soluțiilor simple pentru reducerea costurilor la încălzire poate...
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
3
Ghețar în Antarctica, cu apă, unde a fost găsit ADN antic de 1 milion de ani
Fun
NASA a descoperit accidental o bază militară secretă în Groenlanda. Cine a construit „orașul de sub gheață”
NASA a descoperit accidental o bază militară secretă în Groenlanda, care a fost numită și „orașul de sub gheață”.  Experții NASA au adunat mai multe observații inedite în timpul unei analize ce a avut...
NASA a descoperit accidental o bază militară secretă în Groenlanda. Cine a construit „orașul de sub gheață”
4
Persoană care deschide o scrisoare, pentru a ilustra cum folosesc hackerii scrisorile fizice
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi
Experții au dezvăluit cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice menite să fure datele utilizatorilor – mai ales cele financiare. Atunci când ne gândim la atacurile cibernetice, ne imaginăm diferite strategii digitale pe...
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi
5
Utilizatoare care ține un telefon în mână, pe care primește un apel, la masă gri. Există metode dacă te gândești cum poți afla cine te sună cu un număr necunoscut
Numerele pe care le folosesc hackerii. Nu răspunde la apelurile care au aceste prefixe, sfătuiesc experții
Experții au dezvăluit numerele pe care le folosesc hackerii frecvent, la care recomandă să nu răspunzi pentru a te proteja de încărcări semnificative la factură, dincolo de alte riscuri. În fiecare zi au loc...
Numerele pe care le folosesc hackerii. Nu răspunde la apelurile care au aceste prefixe, sfătuiesc experții
PARTENERI
×