Samsung lansează Galaxy Z Fold 6 și Flip 6. Cum arată și ce prețuri au noile smartphone-uri pliabile

Samsung lansează Galaxy Z Fold 6 și Flip 6, cele mai recente telefoane pliabile oferite de gigantul tech din Coreea de Sud. La fel precum celelalte smartphone-uri Samsung lansate în acest an, noile dispozitive au sistemul Galaxy AI.

Publicat: 10 iulie 2024, 16:55
Reclamă

Samsung a uimit din nou cu cea mai recentă serie de smartphone-uri pliabile, un sector pe care gigantul tech din Coreea de Sud îl domină de mai mulți ani. Dincolo de specificațiile tehnice impresionante, noile dispozitive beneficiază și de pe urma celui mai recent sistem cu inteligență artificială, Galaxy AI. 

În cadrul aceluiași eveniment de lansare, Samsung a dezvăluit și un nou dispozitiv inedit – Galaxy Ring, scrie Tom’s Guide

Unele dintre zvonurile recente legate de noile dispozitive Samsung au fost confirmate în cadrul evenimentului de lansare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Samsung lansează Galaxy Z Fold 6 și Flip 6

Evenimentul Galaxy Unpacked a fost organizat în Paris, pe 10 iulie, și transmis în direct pe Internet. Prezentarea a început cu un anunț despre Galaxy AI, noul sistem de inteligență artificială creat de amsung. Acesta va fi introdus pe 200 de milioane de dispozitive Samsung în acest an și va permite traduceri în 16 limbi străine, chiar și fără conexiune la Internet.

Dincolo de faptul că Samsung lansează Galaxy Z Fold 6 și Flip 6, compania vrea să să creeze un ecosistem cu inteligență artificială. Acesta va fi disponibil pe telefoane, dar și pe alte dispozitive, precum noul Galaxy Ring și căștile Galaxy Buds.

Reclamă
Reclamă

Samsung a vorbit și despre noul nivel de securitate va fi introdus pe noile dispozitive, cu ajutorul Galaxy AI.

Iată unele dintre cele mai importante anunțuri de la evenimentul în care Samsung lansează Galaxy Z Fold 6 și Flip 6:

Galaxy Ring

Pentru prima dată, Samsung lansează tehnologie de purtat – un inel smart, numit Galaxy Ring. Dispozitivul a fost creat pentru a fi purtat 24/7, pentru monitorizarea constantă a stării de sănătate, potrivit companiei.

Dispozitivul include 3 senzori, care urmăresc starea de sănătate a utilizatorilor, de la somn, la ritmul cardiac. Bateria rezistă până la 7 zile cu o singură încărcare și poate fi controlat prin aplicația dedicată, fără să fie nevoie de un abonament. Inelul e realizat din titan și are o greutate neglijabilă.

În plus, rezistă la „sute de cicluri de încărcare” și la diferite medii, de la temperaturi extreme, la mediul acvatic.

O parte importantă a prezentării s-a concentrat pe modul în care noile dispozitive pot urmări starea de sănătate a utilizatorilor, de la calitatea somnului, la ritmul cardiac. Cu Galaxy AI, aceste date sunt transformate în informații care pot ajuta utilizatorii. De exemplu, dispozitivele pot oferi de acum Energy Score, în funcție de somn și alte date. Dacă dispozitivele observă o problemă cu somnul utilizatorului sau cu scorul energetic, atunci pot oferi sfaturi personalizate despre cum poate fi remediată situația.

Prețul de pornire pentru Galaxy Ring e de 399 de dolari.

Galaxy Watch Ultra

Samsung lansează Galaxy Z Fold 6 și Flip 6, alături de Galaxy Ring și un alt dispozitiv inedit, Galaxy Watch Ultra.

Ceasul smart promite să fie „dispozitivul ideal pentru aventură”. A fost creat pentru a rezista în condiții extreme în drumeții sau alte aventuri în natură. Bateria rezistă până la 100 de ore în Power Setting Mode. Are un procesor 3nm, ce permite o utilizare mai eficientă a bateriei.

E primul smartwatch ce folosește Wear OS, dezvoltat în parteneriat cu Google. Folosește un sistem GPS cu frecvență dublă, pentru o precizie mai mare în navigație și determinarea locației. E primul ceas care a primit aprobare FDA pentru a detecta sindromul de apnee în somn. Telefonul va fi disponibil la 649 de dolari, în 2 variante.

În plus, include senzori AGE, ce analizează diferite date ce țin de sănătate, pentru a determina potențiale probleme de sănătate pe viitor. La același eveniment a fost prezentat și Galaxy Watch 7, ce are un preț de pornire de 299 de dolari.

Galaxy Z Fold 6

Samsung lansează Galaxy Z Fold 6, cel mai subțire telefon pliabil dezvăluit până acum de companie. Samsung susține că a folosit și materiale reciclate pentru a construi telefoanele, pentru a proteja și mediul de poluarea tehnologică.

Galaxy Z Fold 6 are și cel mai rezistent display creat până acum de Samsung. Compania a început să cerceteze telefoanele pliabile în 2008, cu aproape 10 ani înainte de lansarea primului astfel de dispozitiv. Samsung a creat un nou fluid pentru a crește rezistența ecranului, fără să adauge la greutatea sa.

Pentru că e și ecranul cu cea mai mare luminozitate, Samsung a prezentat noul Galaxy Z Fold 6 drept un telefon ideal și pentru experiențe de gaming.

Telefonul include cea mai recentă variantă a Circle To Search. De această dată, permite și traducerea în timp real a textului surprins cu ajutorul camerei. În plus, poate rezolva și teme și probleme de matematică, prin intermediul unui sistem care explică exact cum a fost obținut rezultatul final.

Samsung a colaborat cu Google pentru a extinde ecosistemul Galaxy AI și pe noile telefoane pliabile. La începutul anului, Google a lansat Gemini, un asistentent personal bazat pe inteligența artificială. Cu noul Z Fold 6, Gemini a fost optimizat pentru un ecran mai mare, pentru multitasking.

Cât costă Galaxy Z Fold 6

În plus, Galaxy AI oferă mai multe opiuni creative, de la generarea imaginilor AI, la decuparea mai exactă a unor obiecte. Sketch To Image permite utilizatorilor să deseneze un desen rudimentar, după care AI poate crea o imagine mai complexă.

La eveniment a fost prezentă și actrița Sydney Sweeney, a cărei imagine a fost folosită pentru a testa funcțiile de generare AI.

Noul Galaxy Z Fold 6 are un NPU cu 42% mai bun decât modelele precedente și un CPU cu 18% mai eficient. Bateria are 4.400 mAh, un ecran secundar de 6.3 inchi și un display principal de 7.6 inchi.

Samsung lansează Galaxy Z Fold 6 cu 12 GB RAM și 3 versiuni de spațiu de stocare: 256 GB, 512 GB sau 1 TB. Are un procesor Snapdragon 8 Gen 3 și un preț de pornire de 1.899 de dolari.

Reclamă

Galaxy Z Flip 6

Galaxy Z Flip 6 e dotat tot cu un procesor Snapdragon 8 Gen 3 șși o bateria de 4.000 mAh. Cea mai mare schimbare pentru acest telefon pliabil e camera principală, de 50 MP. Încă de la debutul Galaxy Z Flip, dispozitivul a avut o cameră principală de 12 MP. Așa că schimbarea e una notabilă.

E disponibil în 7 nuanțe diferite, Silver Shadow, Yellow, Blue, Mint, Crafted Black, White, Peach. Are un display interior de 6.7 inchi și unul extern de 3.4 inchi.

Galaxy Z Flip 6 e dotat cu 12 GB RAM și e disponibil în 2 variante, în funcție de spațiul de stocare. Versiunea cu 256 GB costă 1.099 de dolari. Cea de 512 GB costă cu 120 de dolari mai mult.

Te-ar mai putea interesa și
Simbolul Samsung pe ecranul unui telefon și pe un fundal albastru, pentru a ilustra avertismentul Samsung pentru milioane de utilizatori Galaxy
Samsung lansează Galaxy Quantum 5. De ce e special cel mai nou smartphone al companiei
Samsung lansează Galaxy Quantum 5. De ce e special cel mai nou smartphone al companiei
Expoziția Huawei de la MWC 2023, de la Barcelona, cu participanți în fața ei. Compania Huawei a fost aspru criticată pentru acțiunile de la MWC 2023
Huawei lansează un telefon „epocal” la doar câteva ore după ce va fi dezvăluit noul iPhone. Când are loc evenimentul
Huawei lansează un telefon „epocal” la doar câteva ore după ce va fi dezvăluit noul iPhone. Când are loc evenimentul
Telefon iPhone cu ora 9:41 pe ecran, care apare în toate reclamele Apple, pe fundal gri
Cum ar putea iPhone 16 să schimbe smartphone-urile pentru totdeauna, potrivit experților. Când ar ajunge pe piață noua serie
Cum ar putea iPhone 16 să schimbe smartphone-urile pentru totdeauna, potrivit experților. Când ar ajunge pe piață noua serie
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Păianjen brun care se află în casă, lângă covor, pe gresie albă. Experții susțin că nu trebuie să omori păianjenii în casă
Ce atrage păianjenii în casă imediat cum începe toamna. Detaliul la care puțini se gândesc
Experții au dezvăluit ce atrage păianjenii în casă imediat cum începe toamna și temperaturile încep să scadă.  Din luna septembrie, oamenii încep să observe păianjeni prin case din care au lipsit în perioada verii....
Ce atrage păianjenii în casă imediat cum începe toamna. Detaliul la care puțini se gândesc
2
Telefon iPhone cu ora 9:41 pe ecran, care apare în toate reclamele Apple, pe fundal gri
Cum ar putea iPhone 16 să schimbe smartphone-urile pentru totdeauna, potrivit experților. Când ar ajunge pe piață noua serie
Experții cred că există șansa ca iPhone 16 să schimbe smartphone-urile pentru totdeauna în urma lansării, ce va avea loc în septembrie 2024. Apple a anunțat evenimentul de lansare Glowtime, ce va avea loc...
Cum ar putea iPhone 16 să schimbe smartphone-urile pentru totdeauna, potrivit experților. Când ar ajunge pe piață noua serie
3
Bărbat care are o cheie care se duce în ușă, pentru a ilustra de ce nu trebuie să lași cheile în ușă noaptea
Fun
De ce nu trebuie să îți lași cheile în ușă noaptea. Un expert a dezvăluit riscul la care te expui
Experții au dezvăluit de ce nu trebuie să îți lași cheile în ușă noaptea, obicei care te expune la numeroase riscuri, la care mulți nu se gândesc. Unele persoane cred că lăsarea cheilor în...
De ce nu trebuie să îți lași cheile în ușă noaptea. Un expert a dezvăluit riscul la care te expui
4
Bărbat blond care a deschis un aer condiționat alb, pentru a ilustra unde trebuie să pui aparatul de aer condiționat în casă
Dispozitivul de răcire care ar înjumătăți facturile la energie pe timpul verii. Cum funcționează gadget-ul personal
Experții au inventat dispozitivul de răcire care ar înjumătăți facturile la energie pe timpul verii, când aerul condiționat le crește semnificativ.  Cercetătorii chinezi au dezvoltat o nota tehnologie ce poate să scadă semnificativ facturile...
Dispozitivul de răcire care ar înjumătăți facturile la energie pe timpul verii. Cum funcționează gadget-ul personal
5
Buzz Aldrin, în costum de astronaut, lângă steagul american de pe Lună, iulie 1969, pentru a ilustra ce s-a întâmplat cu steagurile lăsate pe Lună
Fun
Un astronaut a dezvăluit „marea minciună” pe care a descoperit-o după ce a petrecut 178 de zile în spațiu. Ce s-a întâmplat când a văzut Pământul
Un astronaut a dezvăluit „marea minciună” pe care a descoperit-o atunci când a ajuns în spațiu în cadrul unei misiuni NASA. Ron Garan e un fost astronaut NASA, care a petrecut 178 de zile...
Un astronaut a dezvăluit „marea minciună” pe care a descoperit-o după ce a petrecut 178 de zile în spațiu. Ce s-a întâmplat când a văzut Pământul
PARTENERI
×