iPhone 14 a fost dezvăluit. Cum arată cel mai nou smartphone Apple

Noul iPhone 14 a fost dezvăluit în cadrul evenimentului Far Out, organizat de Apple pe 7 septembrie 2022. Dincolo de noua serie de smartphone-uri, Apple a prezentat și alte dispozitive inedite.

Publicat: 7 septembrie 2022, 21:37
Reclamă

În fiecare an, fanii Apple așteaptă marea dezvăluie din septembrie, când gigantul tech introduce noua serie iPhone. De această dată, Apple a prezentat noua serie iPhone 14, ce include îmbunătățiri față de modelele precedente, dar și un preț pe măsură. 

Unele dintre zvonurile iPhone 14 din ultima perioadă au fost confirmate în cadrul evenimentului.

Printre acestea se numără decupajul în formă de pastilă, de pe ecran, și cipurile diferite ale telefoanelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

iPhone 14 a fost dezvăluit în cadrul evenimentului Far Out

Apple a introdus noua serie iPhone 14 în cadrul unui eveniment ce a fost transmis online. Acesta a putut fi vizionat pe mai multe platforme, inclusiv YouTube.

În cadrul evenimentului, CEO-ul Apple Tim Cook și alți specialiști din cadrul companiei au vorbit despre noile dispozitive pe care le introduc în acest an.

Reclamă
Reclamă

Evenimentul a început cu o prezentare a lui Cook, în care acesta a vorbit despre ecosistemul dispozitivelor Apple. El a atras atenția asupra modului în care iPhone-urile și ceasurile smart ale companiei sunt compatibile, scrie Tom’s Guide

Printre cele mai notabile s-a numărat noua serie iPhone 14. Iată cele mai importante detalii pe care le-am aflat în momentul în care a fost dezvăluit iPhone 14:

Cum arată iPhone 14

Design-ul noii serii iPhone 14 nu e foarte diferit față de serie precedentă, dar include câteva elemente noi, care au atras atenția. 

Ce specificații tehnice are iPhone 14

iPhone 14 are un ecran de 6.1 inchi, pe când varianta Plus are un display de 6.7 inchi. Acesta are noua funcționalitate lockscreen, ce a apărut și în cele mai recente zvonuri.

Ecranul are tehnologie OLED. iPhone 14 și iPhone 14 Plus sunt disponibile în 5 nuanțe. Și durata bateriei a fost îmbunătățită, cu o capacitate similară cu modelul Max din seria 13. 

iPhone 14 va avea un cip A15, cu un motor neural. Noul model include și un sistem de camere îmbunătățit. Are o cameră principală de 12 MP, cu un senzor mai mare și cu o îmbunătățire de 49% în condiții de luminozitate redusă față de seria precedentă. 

Camera selfie e TrueDepth, cu 12 MP, cu autofocus, pentru prima dată în smartphone-urile Apple. În modul video, oferă și Action Mode, cu o stabilitate mai mare a imaginii. 

Când a fost dezvăluit iPhone 14, reprezentanții Apple au vorbit și despre eSIM, un nou card SIM care e disponibil pentru cele mai recente modele. Acesta ar oferi o protecție mai mare decât cardurile obișnuite. 

În plus, include aceeași funcție ca Apple Watch, prin care utilizatorii pot contacta autoritățile dacă se află în situații extreme, precum un accident de mașină – Emergency SOS, via conexiunea prin satelit. În cadrul acestuia, mesajele au fost comprimate și există și o interfață rapidă pentru ca utilizatorul să contacteze mai repede autoritățile. Acesta va fi disponibil din luna noiembrie, începând cu SUA și Canada. 

Ce preț are iPhone 14

iPhone 14 a fost dezvăluit în cadrul evenimentului Far Out. Modelul de bază costă 799 (la fel ca prețul de pornire pentru modelul de bază din seria iPhone 13). Va fi disponibil pentru pre-comenzi începând cu 9 septembrie. Modelul de bază iPhone 14 va fi livrat începând cu 16 septembrie. 

Varianta iPhone 14 Plus va avea un preț de pornire de 899 de dolari, pentru modelul de bază. Livrările vor începe pe 7 octombrie. 

Seria iPhone 14 include și modelele iPhone 14 Pro și iPhone Pro Max

Dincolo de modelul de bază iPhone 14 și varianta de iPhone 14 Plus, Apple a dezvăluit și celelalte modele din serie.

Față de modelul de bază, versiunile iPhone 14 Pro sunt disponibile în 4 nuanțe. Din punct de vedere al design-ului, se pare că zvonurile au fost adevărate.

Senzorii de pe display-ul față sunt incluși în decupajul în formă de pastilă, de pe ecran. Variantele Pro are un display complex, cu ecrane de 6.1, respectiv 6.7 inchi. În plus, includ modul always-on, în care ecranul e pornit constant, în funcție de preferințele utilizatorilor. 

iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max includ cipul A16, cu un CPU mai mare cu 40% față de competitori, potrivit reprezentanților Apple. 

Sistemul de camere iPhone 14 Pro include 3 senzori pe spate. Camera principală are 48 MP, cel mai mare senzor de până acum. La fel ca ceilalți senzori, include îmbunătățiri pentru surprinderea imaginilor în condiții de luminozitate scăzută. 

Modelul iPhone 14 Pro costă 999 de dolari pentru modelul de bază, pe când iPhone Pro Max costă 1099 de dolari pentru versiunea de bază. 

Din punct de vedere al capacităților video, și variantele Pro au Action Mode. iPhone 14 Pro și iPhone Pro Max ar avea o baterie mai eficientă decât celelalte modele. 

Apple a dezvăluit și noul model Apple Watch

Înainte de dezvăluirea iPhone 14, Apple a introdus în eveniment o prezentare în care a atras atenția asupra faptului că Apple Watch poate reprezenta o unealtă esențială în cazuri extreme, precum pierderea în sălbăticie sau dacă cineva cade într-un lac înghețat sau râu. Acest lucru e posibil datorită funcționalității Apple Watch de a contacta autoritățile în caz de pericol. 

iPhone 14 a fost dezvăluit alături de Apple Watch. Apple a dezvăluit mai multe detalii despre noul model al dispozitivului.

Cum arată Apple Watch 8

Noul Apple Watch Series 8 are un design nou, ce include și încorporarea unor senzori sub ecran. Va fi disponibil în 4 nuanțe pentru carcasa din aluminiu – Midnight, Starlight, Silver, Project Red.

Ce functionalități are Apple Watch 8

Noul Apple Watch are un senzor de temperatură care ar fi axat pe sănătatea fizică a femeilor, printre alte funcționalități. Noul dispozitiv a fost prezentat drept un gadget esențial pentru monitorizarea sănătății utilizatorilor. 

În plus, reprezentanții Apple l-au prezentat și drept un dispozitiv care te poate ajuta în situații extreme, când ai nevoie de ajutor din partea autorităților – Emergency SOS. 

Apple a dezvăluit și funcția Crash detection. Cu ajutorul acesteia, dispozitivul poate detecta dacă utilizatorul a fost implicat într-un accident serios. Astfel, poate anunța autoritățile, cu ajutorul a 2 noi senzori și al unui algoritm complex. 

În cadrul evenimentului în care a fost dezvăluit iPhone 14, Apple a vorbit și despre protejarea datelor utilizatorilor. În plus, dispozitivul poate include și roaming internațional. 

Ce preț are Apple Watch 8

Apple Watch 8 va fi disponibil în 2 versiuni – GPS și mobilă. Varianta GPS va costa 399 de dolari, pe când cea care permite conexiunea mobilă va costa 499 de dolari. 

Noile dispozitive vor fi disponibile pe piață începând cu 16 septembrie. 

Apple a dezvăluit și noul Apple Watch SE, disponibil la un preț de 299 de dolari pentru varianta mobilă și 249 de dolari pentru cea GPS. 

Apple a dezvăluit și Apple Watch Ultra

Dispozitivul a fost creat pentru utilizatorii care petrec mult timp în natură sau preferă sporturile extreme. Ceasul smart are cel mai mare display oferit de Apple până acum și un design din titan. 

În plus, are o baterie care rezistă 36 de ore cu o singură încărcare. Varianta Ultra poate fi folosit și pentru scufundări, la adâncimi de 40 de metri. Dispozitivul folosește și materiale reciclate, potrivit reprezentanților Apple. Va avea un preț de 799 de dolari și e disponibil de pe 23 septembrie. 

Apple a dezvăluit și noua versiune Apple AirPods Pro

Noua generație Apple AirPods include un cip H2 (față de cipul H1 al generației precedente). Noua versiune include și funcționalități care permit un sunet mai clar, fără ca acesta să fie influențat de zgomotul de pe fundal.

În cadrul evenimentului Apple, a fost dezvăluit iPhone 14, dar și noile versiuni ale unor dispozitive îndrăgite. AirPods Pro are și un mod Transparency. Acesta ar gestiona dinamic zgomotul de pe fundal, în funcție de sunetele din mediu. 

Volumul din căștile wireless poate fi ajustat cu ajutorul unui nou senzor. Cu o singură încărcare, căștile rezistă la 6 ore de ascultat continuu. 

Fiecare cască poate difuza un sunet diferit, în funcție de preferințele utilizatorilor. În plus, carcasa include o boxă, prin care utilizatorii pot fi anunțați despre stadiul dispozitivului. Acestea au un preț de 249 de dolari și sunt disponibile de 9 septembrie.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Telefon Samsung Galaxy S22, în magazin. Acum, Samsung Galaxy S23 a fost dezvăluit
Samsung testează 4 modele pentru Galaxy S25 Ultra. Cât de diferit e fiecare design
Samsung testează 4 modele pentru Galaxy S25 Ultra. Cât de diferit e fiecare design
Dispozitiv iPad care stă pe o masă galbenă. Find My e opțiunea care triplează durata bateriei dispozitivului iPad
Schimbarea iPad Pro așteptată de fani. Ce funcție inedită ar putea avea noul dispozitiv Apple
Schimbarea iPad Pro așteptată de fani. Ce funcție inedită ar putea avea noul dispozitiv Apple
Telefon Samsung Galaxy S10, pe albastru, într-o imagine macro. Unele telefoane Samsung Galaxy S au fost acuzate că influențau performanța aplicațiilor
Primele informații despre Galaxy S25 au ajuns pe Internet. Ce surpriză pregătește Samsung cu noua serie de smartphone-uri
Primele informații despre Galaxy S25 au ajuns pe Internet. Ce surpriză pregătește Samsung cu noua serie de smartphone-uri
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Elon Musk, pe covorul roșu la MET Gala 2022, îmbrăcat într-un costum negru, cu o cămașă albă. Cel mai bogat personaj fictiv are o avere mai mare decât a lui Musk
Fun
Elon Musk prezice un viitor fără joburi. Cum vor supraviețui oamenii atunci, potrivit miliardarului
Elon Musk prezice un viitor fără joburi, în care oamenii ar trăi într-un sistem bazat pe un „venit universal ridicat”. Elon Musk a realizat mai multe predicții în ultimii ani despre impactul inteligenței artificiale...
Elon Musk prezice un viitor fără joburi. Cum vor supraviețui oamenii atunci, potrivit miliardarului
2
Femeie blondă îmbrăcată în gri care își acoperă gura, pentru a ilustra cât de periculoasă e încălzirea globală
Singurele țări care au aerul curat, potrivit OMS. Doar 7 state îndeplinesc condițiile necesare
OMS a dezvăluit care sunt singurele țări care au aerul curat potrivit standardelor legate de calitate și poluarea cu microparticule.  OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a dezvăluit că doar 7 dintre cele 134 de...
Singurele țări care au aerul curat, potrivit OMS. Doar 7 state îndeplinesc condițiile necesare
3
Elon Musk, Met Gala 2022, îmbrăcat în costum. Recent, avertismentul lui Elon Musk despre economie a fost publicat pe Twitter
Elon Musk a recunoscut că folosește ketamină „cu rețetă”. De ce crede miliardarul că investitorii i-ar susține obiceiul
Elon Musk a recunoscut că folosește ketamină pe care o ia cu rețetă și crede că investitorii ar trebui să îi susțină obiceiul. Elon Musk susține că „aproape tot timpul” nu folosește medicamente atunci...
Elon Musk a recunoscut că folosește ketamină „cu rețetă”. De ce crede miliardarul că investitorii i-ar susține obiceiul
4
Femeie care e vaccinată de o doctoriță în mâna stângă, ambele purtând mască, pentru a ilustra ce e „boala x”
Virusul pe care îl au 95% dintre oameni. Ce poate face în corpul uman
Virusul pe care îl au 95% dintre oameni nu are vaccin momentan, dar un studiu recent a scos la iveală vulnerabilitățile sale.  Prin identificarea vulnerabilităților virusului Epstein-Barr (EBV), experții speră să găsească un vaccin...
Virusul pe care îl au 95% dintre oameni. Ce poate face în corpul uman
5
Familie cu un bărbat, o femeie și un copil care se joacă, pe canapea, pentru a ilustra cele mai fericite țări din lume în 2023
Fun
Cele mai fericite țări din lume în 2024. Pe ce poziție se află România în top
Raportul Mondial al Fericirii a dezvăluit iar care sunt cele mai fericite țări din lume pentru 2024, cu schimbări notabile în top față de anii precedenți. Ca în fiecare an, Raportul Mondial al Fericirii...
Cele mai fericite țări din lume în 2024. Pe ce poziție se află România în top
PARTENERI
×