Elizabeth Holmes a primit verdictul în procesul Theranos. Ce pedeapsă riscă tânăra considerată următoarea Steve Jobs

Elizabeth Holmes a primit verdictul în procesul Theranos. Antreprenoarea a fost găsită vinovată pentru 4 capete de acuzare de fraudă, dar juriul a fost în impas privind celelalte acuzații.

Publicat: 4 ianuarie 2022, 15:30
Reclamă

În urmă cu doar câțiva ani, Elizabeth Holmes era una dintre cele mai cunoscute antreprenoare din Silicon Valley. Ea a fondat compania Theranos atunci când avea doar 19 ani și a devenit miliardară atunci când a împlinit vârsta de 30 de ani.

Reclamă

În urma unor investigații, s-a constatat că firma Theranos nu oferea produsul oferit, potrivit The Guardian

Fondatoarea companiei a aflat acum verdictul în procesul în care a înfruntat 11 capete de acuzare de fraudă, scrie publicația.

Elizabeth Holmes a primit verdictul în procesul Theranos

Juriul a găsit-o vinovată pe Elizabeth Holmes de mai multe acuzații, printre care se numără și conspirație la fraudarea investitorilor. Luni, în a 7-a zi de deliberări, juriul a anunțat judecătorul Edward Davila că membrii nu au putut ajunge la un verdict unanim pentru 3 dintre capetele de acuzare.

Judecătorul Davila i-a încurajat să mai delibereze. Juriul s-a întors și a dat decizia finală. 

Reclamă
Reclamă

Elizabeth Holmes a primit verdictul în procesul Theranos. Ea a fost găsită vinovată pentru 4 capete de acuzare de fraudă, potrivit The Guardian. 

În 2021, Bill Hwang, un investitor de succes, a pierdut 20 de miliarde de dolari în doar 2 zile.

Vezi mai multe imagini cu Elizabeth Holmes în GALERIA FOTO!

Elizabeth Holmes în 2021, la tribunalul în care se ține procesul Theranos. Poartă o bluză albastră și un costum negru
Fosta CEO Theranos Elizabeth Holmes, în tribunalul unde are loc procesul Theranos / Getty Images

Ea a fost găsită nevinovată pentru 3 capete de acuzare, inclusiv conspirație pentru fraudarea pacienților ce au primit rezultate eronate. Juriul a fost în impas și nu a ajuns la un verdict pentru alte 3 acuzații, scrie The Guardian.  

Verdictul „e o combinație și bună și rea pentru procurori, dar e o pierdere pentru Elizabeth Holmes pentru că va ajunge în închisoare pentru măcar câțiva ani,” a declarat David Ring, avocat ce a urmărit procesul Theranos. 

Elizabeth Holmes, în vârstă de 37 de ani, a primit verdictul și ar putea ajunge la pușcărie. Încă nu a fost decisă data pentru condamnare. Holmes a pledat nevinovată și experții se așteaptă ca aceasta să facă apel. 

Elizabeth Holmes a fost CEO-ul Theranos timp de 15 ani 

Timp de 4 luni, procurorii federali au chemat 29 de martori în proces. Aceștia au vorbit despre problemele ce ar fi apărut în timp ce Holmes a fost CEO-ul Theranos, timp de 15 ani. Elizabeth Holmes a făcut mai multe declarații în timpul procesului.

Elizabeth Holmes a fondat compania după ce a renunțat la Universitatea Stanford, la 19 ani. Theranos promidea o nouă tehnologie ce putea realiza analize de sânge cu o singură picătură de sânge, potrivit The Guardian. 

Acum, Elizabeth Holmes a primit verdictul în procesul în care e acuzată de fraudă. În urmă cu doar câțiva ani, ea era considerată unul dintre cei mai importanți antreprenori din Silicon Valley. 

Ea a fost comparată des cu altă personalitate importantă din domeniul tech, Steve Jobs. Pe măsură ce compania Theranos a crescut, a atras investitori importanți precum foști secretari de stat ca George Shultz și Henry Kissinger. 

La un moment dat, Theranos avea o valoare de piață de peste 9 miliarde de dolari. Probleme au început să apară după o investigație publicată de Wall Street Journal, în 2015. Articolul a dezvăluit că firma folosea tehnologie clasică pentru analizele de sânge, nu dispozitivele revoluționare pe care susținea că le deține. 

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Soarele, fără o pată solară enormă îndreptată către Pământ, pe fundal negru
O pată solară enormă îndreptată către Pământ și-a dublat mărimea în 24 de ore. Ce efecte ar putea avea pe planetă
O pată solară enormă îndreptată către Pământ și-a dublat mărimea în doar 24 de ore, spre uimirea experților. În acest moment, pata solară e de 2.5 ori mai mare decât planeta noastră.  Pata solară,...
O pată solară enormă îndreptată către Pământ și-a dublat mărimea în 24 de ore. Ce efecte ar putea avea pe planetă
2
dr. peter scott-morgan, „primul cyborg din lume”, în scaunul cu rotile
Dr. Peter Scott-Morgan, „primul cyborg uman din lume”, a murit la 64 de ani. De ce a decis să se transforme în jumătate robot
Dr. Peter Scott-Morgan, „primul cyborg uman din lume”, a murit la vârsta de 64 de ani. Familia și colegii săi au publicat mesaje emoționante pe rețelele de socializare despre reușitele respectatului om de știință....
Dr. Peter Scott-Morgan, „primul cyborg uman din lume”, a murit la 64 de ani. De ce a decis să se transforme în jumătate robot
3
Unul dintre acarienii care trăiesc pe fața noastră, în nuanțe de bej, pe fundal gri
Acarienii care trăiesc pe fața noastră s-ar putea „contopi cu oamenii”. Cum e posibil
Acarienii care trăiesc pe fața noastră se schimbă. Experții cred că aceștia s-ar putea „contopi cu oamenii” în scurt timp. Acarienii care trăiesc pe pielea majorității oamenilor au 8 picioare și se pot găsi...
Acarienii care trăiesc pe fața noastră s-ar putea „contopi cu oamenii”. Cum e posibil
4
Conjuncție Venus, Marte și Jupiter, similară cu cele cinci planete aliniate pe cer în iunie 2022
Cinci planete aliniate pe cer în iunie 2022. Când poate fi observat fenomenul rar
Cinci planete aliniate pe cer în iunie 2022 vor încânta privitorii, într-un fenomen astronomic rar, care poate fi observat cu ochiul liber, fără telescop. În luna iunie 2022, toate cele 5 planete care pot...
Cinci planete aliniate pe cer în iunie 2022. Când poate fi observat fenomenul rar
5
Șofer care își îndreaptă mână spre butonul din mașină legate de aerul condiționat, care te poate ajuta la reducerea consumului de combustibil
Butonul din mașină care te poate ajuta să reduci consumul de combustibil. Puțini șoferi au auzit de el
Experții au dezvăluit butonul din mașină care te poate ajuta să reduci consumul de combustibil, cu un truc simplu, pe care nu îl știu toți șoferii. Un buton pe care îl au cele mai...
Butonul din mașină care te poate ajuta să reduci consumul de combustibil. Puțini șoferi au auzit de el
PARTENERI
×