Elizabeth Holmes a primit verdictul în procesul Theranos. Ce pedeapsă riscă tânăra considerată următoarea Steve Jobs

Elizabeth Holmes a primit verdictul în procesul Theranos. Antreprenoarea a fost găsită vinovată pentru 4 capete de acuzare de fraudă, dar juriul a fost în impas privind celelalte acuzații.

Publicat: 4 ianuarie 2022, 15:30
Reclamă

În urmă cu doar câțiva ani, Elizabeth Holmes era una dintre cele mai cunoscute antreprenoare din Silicon Valley. Ea a fondat compania Theranos atunci când avea doar 19 ani și a devenit miliardară atunci când a împlinit vârsta de 30 de ani.

În urma unor investigații, s-a constatat că firma Theranos nu oferea produsul oferit, potrivit The Guardian

Fondatoarea companiei a aflat acum verdictul în procesul în care a înfruntat 11 capete de acuzare de fraudă, scrie publicația.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Elizabeth Holmes a primit verdictul în procesul Theranos

Juriul a găsit-o vinovată pe Elizabeth Holmes de mai multe acuzații, printre care se numără și conspirație la fraudarea investitorilor. Luni, în a 7-a zi de deliberări, juriul a anunțat judecătorul Edward Davila că membrii nu au putut ajunge la un verdict unanim pentru 3 dintre capetele de acuzare.

Judecătorul Davila i-a încurajat să mai delibereze. Juriul s-a întors și a dat decizia finală. 

Reclamă
Reclamă

Elizabeth Holmes a primit verdictul în procesul Theranos. Ea a fost găsită vinovată pentru 4 capete de acuzare de fraudă, potrivit The Guardian. 

În 2021, Bill Hwang, un investitor de succes, a pierdut 20 de miliarde de dolari în doar 2 zile.

Vezi mai multe imagini cu Elizabeth Holmes în GALERIA FOTO!

Elizabeth Holmes în 2021, la tribunalul în care se ține procesul Theranos. Poartă o bluză albastră și un costum negru
Fosta CEO Theranos Elizabeth Holmes, în tribunalul unde are loc procesul Theranos / Getty Images

Ea a fost găsită nevinovată pentru 3 capete de acuzare, inclusiv conspirație pentru fraudarea pacienților ce au primit rezultate eronate. Juriul a fost în impas și nu a ajuns la un verdict pentru alte 3 acuzații, scrie The Guardian.  

Verdictul „e o combinație și bună și rea pentru procurori, dar e o pierdere pentru Elizabeth Holmes pentru că va ajunge în închisoare pentru măcar câțiva ani,” a declarat David Ring, avocat ce a urmărit procesul Theranos. 

Elizabeth Holmes, în vârstă de 37 de ani, a primit verdictul și ar putea ajunge la pușcărie. Încă nu a fost decisă data pentru condamnare. Holmes a pledat nevinovată și experții se așteaptă ca aceasta să facă apel. 

Elizabeth Holmes a fost CEO-ul Theranos timp de 15 ani 

Timp de 4 luni, procurorii federali au chemat 29 de martori în proces. Aceștia au vorbit despre problemele ce ar fi apărut în timp ce Holmes a fost CEO-ul Theranos, timp de 15 ani. Elizabeth Holmes a făcut mai multe declarații în timpul procesului.

Elizabeth Holmes a fondat compania după ce a renunțat la Universitatea Stanford, la 19 ani. Theranos promidea o nouă tehnologie ce putea realiza analize de sânge cu o singură picătură de sânge, potrivit The Guardian. 

Acum, Elizabeth Holmes a primit verdictul în procesul în care e acuzată de fraudă. În urmă cu doar câțiva ani, ea era considerată unul dintre cei mai importanți antreprenori din Silicon Valley. 

Ea a fost comparată des cu altă personalitate importantă din domeniul tech, Steve Jobs. Pe măsură ce compania Theranos a crescut, a atras investitori importanți precum foști secretari de stat ca George Shultz și Henry Kissinger. 

La un moment dat, Theranos avea o valoare de piață de peste 9 miliarde de dolari. Probleme au început să apară după o investigație publicată de Wall Street Journal, în 2015. Articolul a dezvăluit că firma folosea tehnologie clasică pentru analizele de sânge, nu dispozitivele revoluționare pe care susținea că le deține. 

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Samsung Galaxy S23 Ultra, cel mai rapid telefon Android, ținut în mână de un utilizator
Funcțiile ascunse Samsung Galaxy pe care trebuie să le folosești. Mulți utilizatori nu au auzit de ele
Funcțiile ascunse Samsung Galaxy te pot ajuta să realizezi anumite acțiuni mult mai ușor și eficient decât în mod obișnuit. Atunci când vine vorba de sisteme de operare pentru smartphone-uri, utilizatorii au acces la...
Funcțiile ascunse Samsung Galaxy pe care trebuie să le folosești. Mulți utilizatori nu au auzit de ele
2
Planete în fața unei stele similare cu Soarele, ce poate explica exact cum ar putea „muri” Pământul
Cum ar putea „muri” Pământul. O planetă observată de experți se apropie de un sfârșit similar
Soarta unei planete oferă noi indicii despre cum ar putea „muri” Pământul, fenomen ce va avea loc peste miliarde de ani.  O planetă îndepărtată se îndreaptă spre un final violent, comun pentru astfel de...
Cum ar putea „muri” Pământul. O planetă observată de experți se apropie de un sfârșit similar
3
Utilizator care are un telefon cu WhatsApp pe ecran. Experții au dezvăluit cum poți verifica dacă ți-a fost citit mesajul pe Android
Cum poți verifica dacă ți-a fost citit mesajul pe Android. Semnele la care trebuie să fii atent
Te-ai întrebat cum poți verifica dacă ți-a fost citit mesajul pe Android? Există un semn simplu care te poate ajută, dacă ai dubii.  Cele mai multe platforme de mesagerie, precum WhatsApp, Telegram și Facebook...
Cum poți verifica dacă ți-a fost citit mesajul pe Android. Semnele la care trebuie să fii atent
4
Utilizator care are un telefon mobil în mână cu o lanternă pornită. Experții au dezvăluit de ce nu trebuie să îți folosești telefonul pe post de lanternă
De ce nu trebuie să îți folosești telefonul pe post de lanternă. Riscul la care îți expui smartphone-ul
Experții au dezvăluit de ce nu trebuie să îți folosești telefonul pe post de lanternă. Un astfel de obicei îți poate pune în pericol dispozitivul.  Cele mai multe smartphone-uri au o opțiune de lanternă,...
De ce nu trebuie să îți folosești telefonul pe post de lanternă. Riscul la care îți expui smartphone-ul
5
Utilizatoare care ține în mână un telefon iPhone 12, de culoare albastră, cu o clădire pe fundal. iPhone 14 Pro ar putea avea o cameră de 48 MP
De ce iPhone-urile sunt folosite mai mulți ani decât smartphone-urile Android. Detaliul la care puțini se gândesc
iPhone-urile sunt folosite mai mulți ani decât smartphone-urile Android, în medie, și experții au mai multe teorii care ar putea explica acest fenomen. Design-ul iPhone-urilor s-a schimbat de-a lungul anilor, deși nu a fost...
De ce iPhone-urile sunt folosite mai mulți ani decât smartphone-urile Android. Detaliul la care puțini se gândesc
PARTENERI
×