Elizabeth Holmes a primit verdictul în procesul Theranos. Ce pedeapsă riscă tânăra considerată următoarea Steve Jobs

Elizabeth Holmes a primit verdictul în procesul Theranos. Antreprenoarea a fost găsită vinovată pentru 4 capete de acuzare de fraudă, dar juriul a fost în impas privind celelalte acuzații.

Publicat: 4 ianuarie 2022, 15:30
Reclamă

În urmă cu doar câțiva ani, Elizabeth Holmes era una dintre cele mai cunoscute antreprenoare din Silicon Valley. Ea a fondat compania Theranos atunci când avea doar 19 ani și a devenit miliardară atunci când a împlinit vârsta de 30 de ani.

În urma unor investigații, s-a constatat că firma Theranos nu oferea produsul oferit, potrivit The Guardian

Fondatoarea companiei a aflat acum verdictul în procesul în care a înfruntat 11 capete de acuzare de fraudă, scrie publicația.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Elizabeth Holmes a primit verdictul în procesul Theranos

Juriul a găsit-o vinovată pe Elizabeth Holmes de mai multe acuzații, printre care se numără și conspirație la fraudarea investitorilor. Luni, în a 7-a zi de deliberări, juriul a anunțat judecătorul Edward Davila că membrii nu au putut ajunge la un verdict unanim pentru 3 dintre capetele de acuzare.

Judecătorul Davila i-a încurajat să mai delibereze. Juriul s-a întors și a dat decizia finală. 

Reclamă
Reclamă

Elizabeth Holmes a primit verdictul în procesul Theranos. Ea a fost găsită vinovată pentru 4 capete de acuzare de fraudă, potrivit The Guardian. 

În 2021, Bill Hwang, un investitor de succes, a pierdut 20 de miliarde de dolari în doar 2 zile.

Vezi mai multe imagini cu Elizabeth Holmes în GALERIA FOTO!

Elizabeth Holmes în 2021, la tribunalul în care se ține procesul Theranos. Poartă o bluză albastră și un costum negru
Fosta CEO Theranos Elizabeth Holmes, în tribunalul unde are loc procesul Theranos / Getty Images

Ea a fost găsită nevinovată pentru 3 capete de acuzare, inclusiv conspirație pentru fraudarea pacienților ce au primit rezultate eronate. Juriul a fost în impas și nu a ajuns la un verdict pentru alte 3 acuzații, scrie The Guardian.  

Verdictul „e o combinație și bună și rea pentru procurori, dar e o pierdere pentru Elizabeth Holmes pentru că va ajunge în închisoare pentru măcar câțiva ani,” a declarat David Ring, avocat ce a urmărit procesul Theranos. 

Elizabeth Holmes, în vârstă de 37 de ani, a primit verdictul și ar putea ajunge la pușcărie. Încă nu a fost decisă data pentru condamnare. Holmes a pledat nevinovată și experții se așteaptă ca aceasta să facă apel. 

Elizabeth Holmes a fost CEO-ul Theranos timp de 15 ani 

Timp de 4 luni, procurorii federali au chemat 29 de martori în proces. Aceștia au vorbit despre problemele ce ar fi apărut în timp ce Holmes a fost CEO-ul Theranos, timp de 15 ani. Elizabeth Holmes a făcut mai multe declarații în timpul procesului.

Elizabeth Holmes a fondat compania după ce a renunțat la Universitatea Stanford, la 19 ani. Theranos promidea o nouă tehnologie ce putea realiza analize de sânge cu o singură picătură de sânge, potrivit The Guardian. 

Acum, Elizabeth Holmes a primit verdictul în procesul în care e acuzată de fraudă. În urmă cu doar câțiva ani, ea era considerată unul dintre cei mai importanți antreprenori din Silicon Valley. 

Ea a fost comparată des cu altă personalitate importantă din domeniul tech, Steve Jobs. Pe măsură ce compania Theranos a crescut, a atras investitori importanți precum foști secretari de stat ca George Shultz și Henry Kissinger. 

La un moment dat, Theranos avea o valoare de piață de peste 9 miliarde de dolari. Probleme au început să apară după o investigație publicată de Wall Street Journal, în 2015. Articolul a dezvăluit că firma folosea tehnologie clasică pentru analizele de sânge, nu dispozitivele revoluționare pe care susținea că le deține. 

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Monede Bitcoin pe bancnote de 100 de dolari. Un bărbat a aruncat la gunoi o avere Bitcoin
Ce s-a întâmplat cu singura țară care a adoptat Bitcoin drept metodă legală de plată. Întreaga populație a fost afectată
Până acum, singura țară care a adoptat Bitcoin drept metodă legală de plată la nivel național a întâmpinat numeroase probleme.  În 2021, El Salvador a devenit singura țară care a acceptat oficial Bitcoin drept...
Ce s-a întâmplat cu singura țară care a adoptat Bitcoin drept metodă legală de plată. Întreaga populație a fost afectată
2
Laptop cu Microsoft Word pe ecran, similar cu alternativa gratuită DOCS
Europa lansează alternativă gratuită pentru Microsoft Word și Google Docs. Cum funcționează DOCS
Europa lansează alternativă gratuită pentru Microsoft Word și Google Docs cu noua platformă DOCS, creată în parteneriat de Franța și Germania.  Guvernele din Franța și Germania au anunțat recent DOCS. Acesta e un serviciu...
Europa lansează alternativă gratuită pentru Microsoft Word și Google Docs. Cum funcționează DOCS
3
Yangwang U9, mașină care poate sări peste obstacole, prezentată la Singapore MotorShow, ianuarie 2025, pe roșu
BYD a depășit Tesla. Ce vânzări record a avut la nivel global
Producătorul auto BYD a depășit Tesla la nivelul vânzărilor globale, cu vânzări anuale record pentru anul 2024.  BYD e un producător auto cunoscut din China. Potrivit celui mai recent raport, BYD ar fi avut...
BYD a depășit Tesla. Ce vânzări record a avut la nivel global
4
Imagine cu clădirile din New York, cer senin, care se numără printre cele mai bogate orașe din lume
Fun
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
În cel mai bogat oraș din lume locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari, potrivit celor mai recente date.  Atunci când vine vorba de cele mai bogate orașe din lume, există câteva locații...
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
5
Colaj cu iceberg și o barcă și pești de gheață, din descoperirea majoră în Oceanul Antarctic
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg enorm s-a desprins în Antarctica, una dintre regiunile cele mai afectate de încălzirea globală.  Pe 13 ianuarie 2025, un aisberg de mărimea orașului Chicago...
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
PARTENERI
×