Bill Gates a recunoscut „cea mai mare greșeală” din cariera sa. Decizia de 400 de miliarde de dolari pe care o regretă

Bill Gates a recunoscut care a fost „cea mai mare greșeală” din cariera sa. Co-fondatorul Microsoft a vorbit despre o decizie care ar fi costat compania în jur de 400 de miliarde de dolari.

Publicat: 21 decembrie 2021, 15:26
Reclamă

Bill Gates e unul dintre cei mai cunoscuți miliardari din lume și unul dintre cei mai bogați oameni. El a co-fondat Microsoft, o companie tech renumită, dar una dintre deciziile sale ar fi costat firma în jur de 400 de miliarde de dolari. 

Reclamă

În cadrul unui interviu realizat la un eveniment Village Global, Bill Gates a dezvăluit care a fost „cea mai mare greșeală” din carieră, scrie The Verge.

Potrivit lui Gates, faptul că Microsoft nu a profitat de oportunitatea Android a dus la pierderi de 400 de miliarde de dolari, suma pe care ar fi câștigat-o Google de pe urma sistemului de operare folosit pe miliarde de dispozitive din lume.

Bill Gates a recunoscut „cea mai mare greșeală” din carieră 

În cadrul interviului, Bill Gates a detaliat contextul în care compania sa nu ar fi profitat de oportunitatea Android.

„În industria software, mai ales în cazul platformelor, sunt piețe în care câștigătorul ia totul,” a declarat Gates.

Reclamă
Reclamă

Așa că cea mai mare greșeală din toate timpurile e orice gestionare greșită pe care am adoptat-o care a dus la faptul că Microsoft nu e acum ce a ajuns Android.

– Bill Gates

„Adică Android e platforma standard, în afară de cea Apple,” a recunoscut Bill Gates. „Ar fi fost un câștig logic pentru Microsoft. Chiar e o situație de câștigătorul ia totul. Dacă ești acolo cu jumătate din aplicații sau chiar 90% din aplicații, ești pe drumul pierzaniei.”

E loc pentru fix un sistem de operare care nu e Apple și ce valoare are? 400 de miliarde de dolari, care ar fi ajuns la compania M, nu la compania G.

– Bill Gates

Bill Gates a recunoscut că victoria Android pe piața sistemelor de operare a reprezentat o pierdere considerabilă pentru Microsoft. 

Google a cumpărat Android în anul 2005, cu 50 de milioane de dolari. CEO-ul de atunci, Eric Schmidt, a recunoscut că această decizie a fost luată pentru a combate sistemul Windows Mobile. Aceasta a fost prima încercare Microsoft de a intra pe piața sistemelor de operare pentru telefoane. 

„În acel moment, eram foarte îngrijorați că strategia de mobil a companiei Microsoft va avea succes,” a declarat Schmidt, în cadrul unui proces în care sunt implicați Oracle și Google, scrie The Verge. 

Inițial, Microsoft a lansat sistemul de operare Windows Mobile, pentru telefoane. Acesta era bazat pe un sistem în care utilizatorii interacționau cu dispozitivul printr-un stylus, nu prin sistemul touch. Bill Gates a recunoscut că deciziile din această perioadă au fost greșite.

Microsoft a înlocuit Windows Mobile cu Windows Phone

Când schimbarea a fost introdusă pe piața tech, Microsoft a renunțat la Windows Mobile. Compania a înlocuit acest sistem de operare cu Windows Phone, în anul 2008. Decizia a fost luată în cadrul unei sedințe de urgență din decembrie 2008. 

Vezi mai multe imagini cu Bill Gates în GALERIA FOTO!

Bill Gates, la un eveniment din anul 2019. E îmbrăcat cu un pulover mov și are albastru pe fundal. Bill Gates ar fi putut avea o avere și mai mare
Bill Gates e unul dintre cei mai bogați oameni din lume / Getty Images

Recent, miliardarul a vorbit și despre părerea lui despre Metavers și cum va schimba lumea în doar 2-3 ani.

Bill gates s-a retras din poziția de arhitect principal de software Microsoft în iulie 2008. Potrivit The Verge, e posibil ca plecarea sa să fi avut un impact asupra contextului în care Android a devenit unul dintre cele mai folosite sisteme de operare din lume, pentru telefoane. 

Chiar dacă Microsoft nu a reușit să aibă un impact notabil în această arie, Bill Gates a recunoscut că afacerea cloud a companiei are succes.

„E incredibil pentru mine că, după ce am făcut una dintre cele mai mari greșeli din toate timpurile, și era un proces antitrust și alte lucruri în acea perioadă, că celelalte produse ale noastre, precum Windows și Office sunt foarte puternice în continuare, suntem o companie de top,” a declarat Bill Gates. „Dacă o nimeream și pe aia, am fi fost compania de top, dar asta e.”

Nu e singura decizie ce a dus la pierderi de sute de milioane de dolari. Bill Gates ar fi putut ajunge acum mai bogat decât Jeff Bezos și Elon Musk la un loc, dacă nu ar fi ales să facă un lucru foarte important.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Miliardar care stă pe un iaht, cu marea pe fundal și o bluză albă. SUA e țara cu cei mai mulți miliardari
Fun
Țara cu cei mai mulți miliardari. Unde locuiesc unele dintre cele mai bogate persoane din lume
Țara cu cei mai mulți miliardari. Unde locuiesc unele dintre cele mai bogate persoane din lume
Degetul unui utilizator care închide un laptop Windows, cu butonul de închidere. Mulți se întreabă cum trebuie să închizi computerul Windows
Cum trebuie să închizi computerul Windows, de fapt. Cei mai mulți utilizatori o fac greșit
Cum trebuie să închizi computerul Windows, de fapt. Cei mai mulți utilizatori o fac greșit
Elon Musk îmbrăcat la costum în timp ce pozează la petrecerea Vanity Fair de la Gala Premiilor Oscar 2015 a delcarat în prezent că a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari
Fun
Ce companii deține Elon Musk. Lista afacerilor celui mai bogat om din lume
Ce companii deține Elon Musk. Lista afacerilor celui mai bogat om din lume
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×