Bill Hwang a pierdut 20 de miliarde de dolari în doar 2 zile. Ce s-a întâmplat cu averea sa

Bill Hwang a pierdut 20 de miliarde de dolari în doar 2 zile, cea mai mare diminuare a unei averi a unui singur individ într-un timp atât de scurt. 

Publicat: 3 ianuarie 2022, 15:30
Reclamă

Bill Hwang a folosit profitul de 200 de milioane de dolari, rămas în urma unor fonduri speculative într-o avere de zeci de miliarde, câștigată cu ajutorul pariurilor la bursă. Hwang a pierdut o avere de 20 de miliarde de dolari în doar câteva zile în urma unei decizii.

Reclamă

Potrivit Bloomberg, dacă Hwang nu ar fi continuat să parieze pe acțiuni la începutul lunii martie 2021, ar fi putut deveni unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

În plus, spre deosebire de alți miliardari, care au averea prinsă în afaceri, investiții și proprietăți, Hwang ar fi avut bani lichizi. 

Bill Hwang a pierdut 20 de miliarde de dolari în doar 2 zile

Hwang a deținut compania Archegos Capital Management. Potrivit Bloomberg, niciun alt individ nu a pierdut atât de mulți bani într-un timp atât de scurt. 

La un moment dat, averea lui Hwang s-a apropiat de 30 de miliarde de dolari. Deși era unul dintre cei mai bogați oameni din lume, puțini știau de el sau de averea lui. El a folosit mai multe tactici pentru a rămâne anonim. Fratele lui Elon Musk are o avere de sute de milioane de dolari, dar puțini știu cum a câștigat-o.

Reclamă
Reclamă

Bill Hwang a pierdut 20 de miliarde de dolari într-un timp extrem de scurt. Pe 26 martie, investitori din întreaga lume au aflat că firma Archegos a reușit să strângă un portofoliu de 100 de miliarde de dolari, dar puțini știau cine se află în spatele companiei. Pentru că aceasta nu și-a putut achita împrumuturile, imperiul de miliarde al lui Hwang s-a prăbușit. 

Credit Suisse Group AG, una dintre companiile care l-a împrumutat pe Hwang, a pierdut 4.7 miliarde de dolari. Ca urmare, mai mulți directori, inclusiv directorul investițiilor bancare, au părăsit banca. 

Cum și-a câștigat Bill Hwang averea

Spre deosebire de alți miliardari, Bill Hwang, ce a pierdut 20 de miliarde de dolari în doar 2 zile, s-a născut într-o familie săracă. În 1982, Sung Kook Hwang s-a mutat din Coreea de Sud în SUA și și-a schimbat numele în Bill. El a fost crescut de mama sa și a urmat cursurile Universității din California. 

„Am crescut în familia unui pastor. Eram săraci,” a declarat Hwang într-un video din 2019. „Recunosc că pot să nu duc un trai sărac Dar trăiesc puțin mai restrâns față de cum aș putea trăi.” 

Bill Hwang a pierdut miliarde de dolari, dar, înainte de acest moment, trăia o viață obișnuită. În timp ce alți miliardari aveau numeroase proprietăți, Hwang avea o casă în New Jersey, SUA, și conducea un Hyundai SUV. 

În anii 2000, Hwang și-a deschis propriul fond de investiții, Tiger Asia Management. Acesta a gestionat bunuri de aproape 10 miliarde de dolari. El a avut mai multe probleme cu autoritățile – inclusiv o acuzație de fraudă, potrivit Bloomberg. A fondat compania Archegos pentru a gestiona propriile bunuri. 

Potrivit Bloomberg, compania Archegos a investit într-o gamă restrânsă de acțiuni. ViacomCBS, GSX Techedu și Shopify se numărau printre ele. 

„Îmi place să investesc în funcție de cuvântul lui Dumnezeu și de puterea Duhului Sfânt,” a declarat Hwang într-un video pentru fundația sa caritabilă, Grace & Mercy Foundation, în 2019. „Într-un fel, e un mod neînfricat de a investi. Nu mi-e teamă de moarte sau de bani.”  

Cum a pierdut Bill Hwang zeci de miliarde de dolari 

Potrivit Bloomberg, înainte ca imperiul financiar al lui Hwang să aibă probleme, nu oferea toate informațiile băncilor alături de care colabora. El reușea să facă acest lucru prin intermediul acordurilor de schimb. 

Potrivit unor experți financiari, Bill Gates ar fi putut avea o avere mai mare decât a lui Elon Musk și Jeff Bezos la un loc.

Hwang a reușit să strângă un portofoliu impresionant fără să afle foarte multă lume despre el sau compania sa. 

Pe 22 martie, acțiunile ViacomCBS au scăzut cu 9% și cu 23% ziua următoare. Astfel, acordurile de schimb ale lui Hwang, ce investise considerabil în aceste acțiuni, erau în pericol. Mai mulți bancheri l-au rugat pe Hwang să vândă acțiuni. Hwang a refuzat, potrivit unor surse. 

Morgan Stanley, una dintre cel mai mari bănci de investiții din lume, a vândut 5 miliarde din bunurile sale din Archegos. Au urmat mișcări similare din partea altor bănci ce au lucrat cu Archegos. Ca urmare, compania s-a prăbușit. 

Potrivit experților financiari, căderea Archegos a adus aminte de începutul crizei din 2008. Din fericire, de această dată, incidentul nu a avut repercusiuni financiare globale.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Elon Musk îmbrăcat la costum în timp ce pozează la petrecerea Vanity Fair de la Gala Premiilor Oscar 2015 a delcarat în prezent că a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari
Fun
Ce companii deține Elon Musk. Lista afacerilor celui mai bogat om din lume
Ce companii deține Elon Musk. Lista afacerilor celui mai bogat om din lume
Elon Musk, 2015, la un eveniment Tesla Design Studio, California, pe scenă. E îmbrăcat într-un costum gri, cămașă neagră, cu bateria Tesla pe fundalul negru. Elon Musk a dezvăluit că Tesla produce un robot umanoid
Fun
Elon Musk critică americanii pentru că „evită să meargă la muncă”. Miliardarul a lăudat angajații din altă țară
Elon Musk critică americanii pentru că „evită să meargă la muncă”. Miliardarul a lăudat angajații din altă țară
Colaj cu Elon Musk și Donald Trump. Recent, Elon Musk a declarat că i-ar permite lui Donald Trump să revină pe Twitter
Elon Musk i-ar permite lui Donald Trump să revină pe Twitter: „Cred că a fost o greșeală”
Elon Musk i-ar permite lui Donald Trump să revină pe Twitter: „Cred că a fost o greșeală”
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×