Blue Origin, firma de turism spațial fondată de Jeff Bezos, a propus un nou plan pentru o stație spațială comercială. La bordul acesteia ar avea loc experimente, vacanțe și chiar și manufactură în spațiu.
Blue Origin, compania lui Jeff Bezos, vrea să construiască o stație spațială, numită Orbital Reef. Cât va dura construcția
Blue Origin, compania lui Jeff Bezos, vrea să construiască o stație spațială de dimensiuni impresionante. Construcția va avea loc în următorii 10 ani.
Blue Origin va lucra alături de compania Sierra Space pentru a construi stația spațială. Boeing plănuiește să proiecteze un modul de cercetare ce se va afla la bordul stației. Nu se știe dacă cele trei companii vor reuși să finalizeze construcția în următorul deceniu, potrivit CNN.
Astfel de proiecte sunt extrem de costisitoare și riscante. Cel mai probabil, o astfel de stație spațială va costa zeci de miliarde de dolari. În plus vor fi necesare mai multe lansări test înainte ca oamenii să ajungă la bordul ei.
Blue Origin, compania lui Jeff Bezos, vrea să construiască o stație spațială în următorii 10 ani
Blue Origin și Sierra Space vor să finanțeze împreună stația spațială. Reprezentanții companiei nu au oferit un cost estimativ pentru proiect.
Ei au dezvăluit că se așteaptă să semneze un contract cu NASA, deși nu se știe ce va presupune un astfel de parteneriat.
Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!
Blue Origin, compania lui Jeff Bezos (unul dintre cei mai bogați oameni din lume și fostul CEO Amazon), și Sierra Space vor să numească stația spațială Orbital Reef.
NASA a cerut propuneri pentru stații spațiale comerciale. Stația Spațială Internațională are deja 20 de ani.
Alte companii, precum Nanoracks și Axiom, au avut propuneri similare. Blue Origin speră ca stația spațială să se deschidă până la finalul deceniului.
Nicio navă Blue Origin nu a ajuns în orbită până acum
Deși compania are planuri ambițioase pentru stația spațială internațională, compania Blue Origin nu a trimis nicio navă în orbită până acum.
Blue Origin, compania lui Jeff Bezos, a avut mai mult zboruri suborbitale până acum, la fel cum a reușit NASA în deceniul 1960.
New Glenn, racheta Blue Origin, ar putea fi destul de puternică și mare pentru a căra porțiuni mari din stația spațială în orbită. Primul ei zbor oficial a fost amânat pentru finalul anului 2022.
10 persoane vor putea sta la bordul stației spațiale Orbital Reef în același timp. Se estimează că va avea același volum în interior ca Stația Spațială Internațională.
În afară de Blue Origin, compania lui Jeff Bezos, mai multe firme au fost incluse în anunțul stației spațiale Orbital Reef, ce a avut loc în cadrul unei conferințe organizate luni. Acestea au detaliat mai multe propuneri pentru afaceri ce ar avea loc în spațiu.
O companie numit Genesis vrea să creeze o metodă prin care astronauții vor putea merge în spațiu fără costume. Acest lucru ar fi posibil, potrivit companiei, prin crearea unor compartimente cu brațe robotice. Astfel, ar putea să lucreze la cconstruirea exteriorului stației spațiale.
Compania Redwire lucrează la manufactură în spațiu. Experții vor să folosească imprimarea 3D pentru a produce bunuri în spațiu în loc să treacă prin procesul costisitor de a crea obiectele pe Pământ, înainte ca acestea să fie trimise în orbită.
Potrivit CNN, stația spațială internațională va putea fi folosită de numeroase companii din lume pentru experimente în microgravitație, așa cum se fac acum pe Stația Spațială Internațională.