WhatsApp pare să folosească microfonul constant. Cum explică aplicația problema

WhatsApp pare să folosească microfonul constant, potrivit utilizatorilor, care au observat recent problema.

Publicat: 10 mai 2023, 15:44
Reclamă

Unii utilizatori WhatsApp pe Android au observat recent că microfoanele smartphone-urilor par să fie folosite mai mult și mai des decât de obicei. WhatsApp susține că această problemă nu e cauzată de propria aplicație, ci din cauza Google. 

Potrivit utilizatorilor, în ultimele săptămâni, WhatsApp pe Android cere permisiunea telefonului să folosească microfonul chiar și atunci când aplicația nu e utilizată activ, scrie 9to5Google.

Acest lucru poate fi observat cu ajutorul indicatorului verde, care apare de fiecare dată când microfonul sau camera sunt folosite. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

WhatsApp pare să folosească microfonul constant

Unii utilizatori WhatsApp au observat această problemă de mai bine de o lună. Istoricul acestei utilizări a microfonului poate fi observat și în Privacy Dashboard, pe mai multe versiuni recente ale sistemului de operare. 

Faptul că WhatsApp pare să folosească microfonul constant a atras atenția după ce Foad Dabiri, un inginer Twitter, a scris mai multe mesaje despre problemă. 

Reclamă
Reclamă

Dabiri folosește un Pixel 7 Pro și a observat 9 rapoarte diferite că WhatsApp folosește permisiunea pentru microfon pe fundal. Acest lucru se întâmpla chiar și când telefonul nu e folosit activ. Dabiri susține că dormea în unele dintre aceste momente. 

Află și pe ce telefoane nu va mai funcționa WhatsApp.

Pentru că nu e un eveniment izolat, poate fi o problemă îngrijorătoare. În plus, situația a fost observată pe mai multe dispozitive Android, pe numeroase versiuni ale sistemului de operare. Cei mai mulți utilizatori afectați foloseau Pixel sau Samsung. 

Nu se știe exact ce cauzează această problemă. Potrivit WhatsApp, cauza ar fi în sistemul Android, motiv pentru care Google ar fi de vină. Compania susține că a rugat Google să investigheze această problemă, acum că WhatsApp pare să folosească microfonul constant. 

În plus, WhatsApp susține că „utilizatorii au control complet asupra setărilor microfonului”. Oficial, aplicația folosește telefonul doar când un utilizator realizează un apel sau înregistrează vocal un mesaj. 

Cum poți salva mesajele care dispar pe WhatsApp 

WhatsApp a decis să ofere utilizatorilor posibilitatea de a păstra unele dintre aceste mesaje care dispar. Noua opțiune se numește Keep In Chat. 

Acum că WhatsApp introduce în sfârșit o metodă prin care poți salva mesajele care dispar, tot ce trebuie să faci e să alegi pe care dintre mesaje vrei să le salvezi, cu această nouă opțiune.

Atunci când faci acest lucru, însă, cel care a trimis mesajul va fi notificat. El trebuie să își dea acordul pentru ca acel mesaj să nu dispară. Dacă nu e de acord, atunci mesajul o să dispară în timpul specificat. 

Chiar dacă WhatsApp pare să folosească microfonul constant, aplicația susține că oferă control complet al utilizatorilor asupra acestor setări, pentru că aplicația vrea să asigure siguranța utilizatorilor și datelor. 

Și în cazul salvării mesajelor care dispar, WhatsApp se asigură că opțiunea Keep In Chat nu distruge beneficiile de securitate ale mesajelor care dispar. Cel care a trimis mesajul va fi întotdeauna cel care va decide dacă un mesaj va fi salvat sau nu. 

Astfel, chiar dacă WhatsApp introduce în sfârșit o metodă prin care poți salva mesajele care dispar, e posibil să nu poți folosi întotdeauna opțiunea. Aceasta depinde de preferințele utilizatorului care trimite mesajele.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Femeie îmbrăcată în costum, care stă la un birou, în fața unui laptop, pentru a ilustra operațiuni de HR eficiente
(P) Operațiuni de HR ce pot fi simplificate cu o aplicație dedicată
(P) Operațiuni de HR ce pot fi simplificate cu o aplicație dedicată
Logoul Google Chrome, înainte să fie schimbat, pe ecranul unui telefon mobil, lângă o tastatură
Google are un nou logo pentru prima dată în 10 ani. Cum arată noul simbol
Google are un nou logo pentru prima dată în 10 ani. Cum arată noul simbol
Utilizator care are un telefon cu WhatsApp pe ecran. Experții au dezvăluit cum poți verifica dacă ți-a fost citit mesajul pe Android
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Mașină electrică albă, la încărcare la pompă. Furtunul e negru, mașina e albă, și o lumină albastră curge. Xiaomi va produce mașini electrice de serie în câțiva ani
Xiaomi a dezvăluit YU7 SUV. Ce preț are noua mașină electrică
După ce Xiaomi a dezvăluit YU7 SUV, noua mașină electrică, acțiunile companiei au crescut semnificativ, la un nivel record. Acțiunile Xiaomi au crescut cu 5% și au atins un prag record la o zi...
Xiaomi a dezvăluit YU7 SUV. Ce preț are noua mașină electrică
2
Băiat blond, care stă în iarbă, cu un telefon în mână. Experții au dezvăluit ce efect poate avea comunicarea prin intermediul tehnologiei asupra copiilor
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Experții au dezvăluit cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon timp de doar 3 zile, cu diferențe surprinzătoare.  În ultimul deceniu, smartphone-urile au devenit un dispozitiv utilizat zilnic de miliarde de oameni....
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
3
Consola Xbox One, pe alb, pe un fundal verde deschis. Microsoft a oprit recent producția pentru această consolă
Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație Xbox. Anunțul care a încântat fanii
Cu o veste care a încântat fanii, Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație a consolei Xbox. Fanii Xbox sunt încântați de cel mai recent anunț Microsoft. Gigantul tech a dezvăluit...
Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație Xbox. Anunțul care a încântat fanii
4
Stația pațială Internațională, cu Pământul pe fundal. Rusia crede că Stația Spațială Internațională e periculoasă
Elon Musk cere încetarea Stației Spațiale Internaționale mai devreme. De ce e îngrijorat miliardarul
Elon Musk cere încetarea Stației Spațiale Internaționale mai devreme decât planificase NASA, după ce compania sa, SpaceX, a primit proiectul de a o distruge.  Elon Musk iar cere NASA să distrugă Stația Spațială Internațională...
Elon Musk cere încetarea Stației Spațiale Internaționale mai devreme. De ce e îngrijorat miliardarul
5
Telefon mobil cu Apple Intelligence pe ecran și pe fundal, care introduce noile funcții
Cele mai importante vești AI dezvăluite de Apple la WWDC 2025. Ce funcții vor fi introduse în curând
În cadrul evenimentului WWDC 2025, Apple a dezvăluit cele mai importante vești AI, care vor fi integrate în sistemul de operare pe viitor. Anul trecut, evenimentul WWDC a scos la iveală planurile ambițioase ale...
Cele mai importante vești AI dezvăluite de Apple la WWDC 2025. Ce funcții vor fi introduse în curând
PARTENERI
×