Unele dintre cele mai cunoscute aplicații din lume sunt evitate de experți. Ce platforme nu își instalează pe telefon

Se pare că experții în securitate cibernetică evită să își instaleze unele dintre cele mai cunoscute aplicații din lume. Aceștia evită platformele, din diferite motive.

Publicat: 30 octombrie 2021, 7:23
Reclamă

Aplicațiile de pe telefon au ajuns să fie o parte importantă a vieții moderne. Acestea pot oferi numeroase opțiuni, de la variante pentru exerciții fizice zilnice și rețete, la moduri prin care utilizatorii pot comunica mai eficient.

Reclamă

Multe dintre aceste aplicații ridică semne de întrebare, însă, atunci când vine vorba de măsuri de siguranță, potrivit Reader’s Digest

Experții evită unele dintre cele mai folosite aplicații din lume, ce funcționează pe miliarde de telefoane, din motive de securitate. 

Unele dintre cele mai cunoscute aplicații din lume sunt evitate de experți

Una dintre regulile de bază recomandate de către experți e evitarea aplicațiilor ce nu se găsesc în platformele oficiale App Store și Google Play Store. Acestea depind de ce telefon ai. 

„Asta nu înseamnă că platforma de aplicații oferită de Amazon e nesigură pentru alte dispozitive în afară de Fire, pentru că nu e. Dar trebuie să oprești elemente de protecție, ceea ce ridică riscul pentru telefonul tău atunci când vine vorba de aplicații periculoase,” a declarat Allan Buxton, din cadrul SecureData. 

Reclamă
Reclamă

De reținut e faptul că „aplicațiile gratuite nu sunt gratuite”, potrivit lui Roger Lewis, din cadrul CMIT Solutions. „Îți folosesc datele pentru publicitate și agenți de date”. 

Înainte să descarci orice aplicație, trebuie să te asiguri că ai citit atent termenii. În plus, trebuie să te gândești dacă permisiunile pe care le cer sunt rezonabile. 

Dincolo de regulile de bază, experții în securitate cibernetică evită unele dintre cele mai cunoscute aplicații din lume. De cele mai multe ori, o fac din motive de siguranță.

Iată ce aplicații evită experții în securitate cibernetică:

Google Assistant

Atunci când vin vorba de asistenți virtuali, Alexa, Google și Siri oferă opțiuni ce ajută utilizatorii zilnic. Toate aceste aplicații prezintă un risc de securitate din cauza faptului că au unelte specifice prin care pot asculta utilizatorii. Google Assistant ar avea cele mai mari probleme, însă, trivit Reader’s Digest.

Opțiunea Google Assistant poate fi activată din aplicația gigantului tech Google, pe orice telefon sau tabletă cu minim Android 5.0. Din păcate, există câteva probleme semnificative. 

„Adună nu doar date despre comportament, dar și căutările prin voce și te poate înregistra în orice moment, ceea ce înseamnă că oricând vorbești despre ceva, aceste înregistrări pot fi legate direct de publicitatea din Google,” a declarat Leif-Nissen Lundbæk, CEO-ul XAIN. El recomandă utilizatorilor să nu își instaleze Google Assistant, ce se numără printre unele dintre cele mai cunoscute aplicații din lume.  

WhatsApp

WhatsApp e una dintre cele mai cunoscute aplicații din lume, folosită de peste 2 miliarde de utilizatori. Mulți dintre ei s-au întrebat, de-a lungul timpului, dacă WhatsApp poate fi folosit în siguranță. 

Platforma a avut mai multe probleme de securitate de-a lungul anilor.

„WhatsApp a avut probleme majore de securitate cu mesaje și apeluri de phishing care, deși erau ignorate, tot instalau spyware,” a declarat Laura Fuentes, din cadrul Infinity Dish.

Poate deveni una dintre cele mai periculoase aplicații atunci când vine vorba de datele personale dacă ar folosi conversațiile din date pentru a crea profiluri specifice pentru utilizatori.

– Leif-Nissen Lundbæk

WhatsApp nu e cea mai periculoasă aplicație disponibilă acum. Specialiștii recomandă, însă, să o dezinstalezi dacă nu o folosești foarte des, potrivit Reader’s Digest.

Facebook Messenger

Facebook Messenger se numără printre unele dintre cele mai cunoscute aplicații din lume. E și una dintre cele ce au un irsc ridicat atunci când vine vorba de datele personale, potrivit experților. În ciud promisiunilor lui Mark Zuckerberg, din martie 2019, Facebook Messenger încă nu are comunicare criptare end-to-end.

„Aplicația Facebook Messenger are un nivel de securitate de 7 pentru accesarea mesajelor, fotografiilor, contactelor și camerei fără permisiune,” a declarat Allan Borch, din cadrul Dotcom Dollar.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Utilizator care ține în mână două telefoane Google Pixel 4. Două opțiuni exclusive Google Pixel au fost dezactivate. În curând, Google va lansat Pixel 6A, ce nu va avea o funcționalitate importantă
Pixel 6A nu va avea o funcționalitate importantă a telefonului Pixel 6. La ce senzor a renunțat Google
Pixel 6A nu va avea o funcționalitate importantă a telefonului Pixel 6. La ce senzor a renunțat Google
Evenimentul Google I/O 2022, 11 mai 2022, cu imagini cu Pixel 7 și Pixel 7 Pro, de culoare albă, pe 2 ecrane și un telefon
Google I/O 2022: Gigantul tech a dezvăluit noi telefoane Pixel și Pixel smartwatch
Google I/O 2022: Gigantul tech a dezvăluit noi telefoane Pixel și Pixel smartwatch
Telefon ținut în mână cu WhatsApp pe ecran, ținut de o femeie îmbrăcată în portocaliu. WhatsApp introduce noi opțiuni pentru protejarea datelor personale
WhatsApp introduce o opțiune mult așteptată. Ce poți face acum pe platformă
WhatsApp introduce o opțiune mult așteptată. Ce poți face acum pe platformă
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×