Facebook plănuiește să își schimbe numele. De ce vrea Mark Zuckerberg o nouă denumire pentru compania sa

Facebook plănuiește să își schimbe numele chiar săptămâna următoarea, potrivit unor surse. Schimbarea va fi detaliată într-o prezentare a CEO-ului companiei, Mark Zuckerberg.

Publicat: 20 octombrie 2021, 12:15
Reclamă

Facebook e una dintre cele mai mari rețele de socializare din lume, ce a reușit să schimbe modul în care interacționăm online. Deși are un nume cunoscut la nivel mondial, se pare că CEO-ul Mark Zuckerbeg vrea să schimbe denumirea companiei sale.

Potrivit unei surse apropiate, Zuckerberg va vorbi despre schimbare în cadrul conferinței anuale Connect, pe 28 octombrie, scrie The Verge. E posibil, însă, ca numele să fie dezvăluit înainte. 

Se pare că gigantul tech va avea un nume nou în încercarea de a reprezenta noua sa misiune – construirea metaversului. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Facebook plănuiește să își schimbe numele

Schimbarea denumirii e următorul pas în evoluția companiei, ce acum se numește Facebook Inc. Gigantul tech vrea să se distanțeze de imaginea unei rețele de socializare, ce a inclus numeroase scandaluri semnificative în ultimii ani. 

Cel mai probabil, schimbarea numelui va include poziționarea rețelei Facebook într-o firmă mai mare, ce va gestiona și alte grupuri, precum Instagram, WhatsApp, Oculus și altele. 

Reclamă
Reclamă

Facebook is planning to change its company name next week to reflect its focus on building the metaverse, according to a source with direct knowledge of the matter.

Facebook plănuiește să își schimbe numele și să treacă la o companie metavers. Compania a anunțat deja că are peste 10.000 de angajați ce se axează pe hardware pentru consumatori. În această categorie sunt incluși ochelarii de realitate augmentată. Mark Zuckerberg crede că aceștia vor ajunge să fie la fel de folosiți precum smartphone-urile. 

În luna iulie, Zuckerberg a declarat că firma sa „va trece de la oameni care ne văd mai ales ca o companie de rețele de socializare la o companie metavers”. 

Schimbarea imaginii companiei ar putea ajuta și la separarea ambițiilor lui Zuckerberg de problemele pe care le-a întâmpinat Facebook în ultimii ani. Recent, fosta angajată Frances Haugen a dezvăluit documente interne despre cum Facebook generează profit în detrimentul siguranței civice, potrivit spuselor ei. 

Facebook nu e primul gigant tech care plănuiește să își schimbe numele. În 2015, Google a fost reorganizat complet sub o companie ce poartă numele de Alphabet. Potrivit The Verge, această mișcare a fost realizată pentru a se distanța de imaginea unui motor de căutare și a se transforma într-un conglomerat de companii. 

Facebook vrea să dezvolte un metavers 

Noul nume al companiei încă e secret, chiar și în interiorul companiei. E posibil ca noua denumire să aibă legătură cu Horizon. Aceasta e versiunea VR a Facebook, pe care gigantul tech a dezvoltat-o în ultimii ani. 

Există mai multe semne că Facebook plănuiește să își schimbe numele. În această vară, compania a alcătuit o echipă ce se va ocupa exclusiv de metavers. Recent, compania a anunțat că va angaja 10.000 de persoane în Europa, cu același scop. 

Potrivit lui Zuckerberg, metaversul „va fi un element important și cred că va fi o parte semnificativă a următorului capitol în modul în care evoluează Internetul după Internetul mobil.”

Cred că va fi următorul mare capitol al companiei noastre, depunem eforturi în această arie.

– Mark Zuckerberg 

Facebook plănuiește să își schimbe numele și să dezvolte un metavers. Compania a promovat ideea de multivers în ultimele săptămâni. Chiar și așa, conceptul e greu de înțeles la prima vedere. 

Ce este metaverse, noul proiect Facebook

Termenul de metaverse a fost folosit inițial de scriitorul Neal Stephenson, în operele sale. A fost folosit pentru a descrie o lume virtuală în care oamenii evadau din realitatea dură în care trăiau. Acum, termenul e folosit de unele dintre cele mai mari și controversate companii din lume. 

Metaversul se poate referi la spații digitale ce par mai reale cu ajutorul unor tehnologii precum realitatea virtuală și realitatea augmentată. Sistemul e posibil cu ajutorul Internetului. Uneori, metavers e folosit în industria jocurilor video, pentru a descrie lumile virtuale. În acestea, jucătorii pot să interacționeze și să exploreze, potrivit Reuters.  

Facebook plănuiește să își schimbe numele și să pună baza unui metavers. Nu se știe exact cum va arăta lumea virtuală în perspectiva companiei. În acest moment, se pare că Mark Zuckerberg vrea să pună baza unui spațiu virtual în care oamenii pot să interacționeze.  

Rămâne de văzut ce nume va purta Facebook de acum încolo și cum plănuiește să creeze metaversul. Mark Zuckerberg va oferi detalii în cadrul conferinței Connect, la finalul lunii.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
WhatsApp pe ecranul telefonului, ținut ăăn mână de o femeie, sprijinită pe genunchi, pantaloni albaștri. Podea de lemn deschis la culoare. WhatsApp a dezvăluit cum te poți alătura unui apel de grup WhatsApp
WhatsApp vrea să introducă o nouă metodă de verificare. Ce vei fi nevoit să faci pe viitor dacă alegi această funcție
WhatsApp vrea să introducă o nouă metodă de verificare. Ce vei fi nevoit să faci pe viitor dacă alegi această funcție
Casca Apple Vision Pro, pe care gigantul tech a dezvăluit-o la început de iunie 2023, pe fundal negru
Când va lansa Apple Vision Pro. Dispozitivul inedit încă nu ar fi gata pentru public
Când va lansa Apple Vision Pro. Dispozitivul inedit încă nu ar fi gata pentru public
Joe Biden, ce și-a deschis recent un cont pe Threads, un discurs îm fața Casei Albe, la costum
Joe Biden și-a deschis un cont pe Threads de ziua lui. Mulți cred că decizia a fost un mesaj clar pentru X (fostul Twitter)
Joe Biden și-a deschis un cont pe Threads de ziua lui. Mulți cred că decizia a fost un mesaj clar pentru X (fostul Twitter)
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Mână de femeie care ajustează un termostat alb, pe perete, cu temperatura optimă pentru termostat
Temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii. Experții zic că așa scade factura la căldură
Experții au dezvăluit care e temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii, astfel încât să nu îți încarci factura la căldură.  Atunci când temperaturile de afară scad, mulți proprietari trebuie să decidă cum să...
Temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii. Experții zic că așa scade factura la căldură
2
Doi utilizatori care au fiecare în mână un dispozitiv, unul Android, unul iOS, pe fundal cu verdeață. Experții au dezvăluit cum poți transfera datele de pe un iPhone pe un telefon Android
Schimbarea iPhone așteptată ani întregi. Ce a decis Apple să introducă în sfârșit
Apple a anunțat schimbarea iPhone așteptată ani întregi de către utilizatori, funcționalitate ce a fost integrată deja pe mai multe dispozitive Android. Se pare că Apple vrea să includă standardul RCS în actualizarea iOS...
Schimbarea iPhone așteptată ani întregi. Ce a decis Apple să introducă în sfârșit
3
Samsung Galaxy S23 Ultra, cel mai rapid telefon Android, ținut în mână de un utilizator
Funcțiile ascunse Samsung Galaxy pe care trebuie să le folosești. Mulți utilizatori nu au auzit de ele
Funcțiile ascunse Samsung Galaxy te pot ajuta să realizezi anumite acțiuni mult mai ușor și eficient decât în mod obișnuit. Atunci când vine vorba de sisteme de operare pentru smartphone-uri, utilizatorii au acces la...
Funcțiile ascunse Samsung Galaxy pe care trebuie să le folosești. Mulți utilizatori nu au auzit de ele
4
Telefon care are WhatsApp pe ecran, cu logo-urile whatsapp langa, pe fundal de lemn deschis la culoare. Toți utilizatorii WhatsApp sunt avertizați să șteargă mesajele periculoase
Surpriză pentru utilizatorii WhatsApp. Unii dintre ei vor primi acces la una dintre cele mai puternice funcții Meta
Meta a pregătit o surpriză pentru utilizatorii WhatsApp, ce ar putea fi introdusă în curând pe toate platformele deținute de companie. Mark Zuckerberg vrea să introducă Meta AI pe WhatsApp, o veste care a...
Surpriză pentru utilizatorii WhatsApp. Unii dintre ei vor primi acces la una dintre cele mai puternice funcții Meta
5
telefon samsung Galaxy Note 7, cu stilou, pe fundal de lemn, unul dintre cele mai mari eșecuri tehnologice din ultimii ani
Cele mai mari îmbunătățiri Samsung Galaxy S24 Ultra. Informațiile care au ajuns deja pe Internet
Pe Internet au apărut informații despre cele mai importante îmbunătățiri Samsung Galaxy S24 Ultra, ce se pare că va fi lansat anul următor.  Samsung Galaxy S23 Ultra e unul dintre cele mai așteptate telefoane...
Cele mai mari îmbunătățiri Samsung Galaxy S24 Ultra. Informațiile care au ajuns deja pe Internet
PARTENERI
×