Twitter (actualul X) e obligat să plătească o amendă record, de peste 550.000 de euro unui fost angajat Twitter. Bărbatul lucra în sediul european al companiei, din Irlanda. Potrivit procesului, bărbatul ar fi fost concediat pe nedrept atunci când nu a răspuns la un email trimis de Elon Musk.
Un fost angajat Twitter a câștigat peste 500.000 de euro din cauza unui email „dur” trimis de Elon Musk. Ce a scris miliardarul
Un fost angajat Twitter a primit peste 500.000 de euro în urma unui proces care a pornit de la unui email „dur” trimis de Elon Musk.
În mesaj, miliardarul le cerea angajaților să fie „extrem de duri”, scrie The Guardian.
Musk a plătit 44 de miliarde de dolari pentru Twitter în octombrie 2022. Înainte să redenumească rețeaua în X, compania s-a confruntat cu mai multe luni de concedieri și muncă peste program.
Un fost angajat Twitter a câștigat peste 500.000 de euro din cauza unui email „dur” trimis de Elon Musk
Gary Rooney era director în cadrul sediul Twitter din Irlanda. La câteva săptămâni după ce Musk a cumpărat compania, miliardarul a trimis un email către tot personalul. În mesaj, a detaliat ce așteptări are și care e viziunea lui pentru viitorul companiei.
În acest email „dur” trimis de Elon Musk, angajații erau încurajați să depună și mai mult efort pentru companie. Una dintre angajatele companiei a dormit și pe jos în sediul Twitter, dar tot a fost concediată.
„Pe viitor, vom construi un Twitter 2.0 și vom avea succes într-o lume din ce în ce mai competitivă. Așa că vom fi nevoiți să fim foarte duri,” a scris miliardarul.
„Ceea ce va însemna să muncim mai mult, la o intensitate mare,” continua email-ul. „Doar performanța excepțională va lua notă de trecere.”
Email-ul a devenit cunoscut drept „Bifurcația”, o expresie pe care Musk a folosit-o recent în contextul unui interviu cu Donald Trump.
„Dacă sunteți siguri că vreți să faceți parte din noul Twitter, vă rog să apăsați pe DA în link-ul de jos,” a continuat Elon Musk în acest email „dur” trimis de miliardar. În mesaj era specificat și faptul că cei care nu apăsau pe acel buton primeau salariul pe 3 luni și urmau să fie concediați.
Comisia Relațiilor de la Locul de Muncă (WRC) din Irlanda a judecat acest caz. Rooney nu a apăsat pe DA. 3 zile mai târziu, pe 19 noiembrie, a primit un email de la companie. În acesta, era informat că Twitter „a luat la cunoștință decizia ta de a demisia și acceptă oferta de separare voluntară”.
Fostul angajat a fost recompensat cu peste 500.000 de dolari
Rooney fusese angajatul companiei încă din 2013. Twitter i-a comunicat că a considerat că Rooney și-a dat demisia pe 18 noiembrie. Accesul său la sistemele Twitter a fost dezactivat imediat.
O săptămână mai târziu, Rooney a trimis propriul email către Twitter. În acesta, a susținut că „în niciun moment nu am indicat companiei Twitter că îmi dau demisia, nici nu am văzut vreun acord de separare, dărămite să accept unul”.
Rooney s-a aflat în această poziție pentru că nu a acceptat acel link dintr-un email „dur” trimis de către Elon Musk.
Potrivit lui Rooney, el își iubea jobul înainte ca Musk să preia conducerea. Bărbatul a susținut că prima sa reacție la email-ul „Bifurcației” a fost de șoc. Și că i-ar fi fost teamă să deschidă link-ul, pentru că credea că include spam sau malware.
Twitter a susținut că faptul că Rooney nu a apăsat pe DA, ca răspuns la email, înseamnă că și-a dat demisia voluntar. Dar WRC i-a dat dreptate fostului angajat Twitter.