În loc să vorbească și să interacționeze el singur cu femei pe Tinder și online, Aleksandr Zhadan, din Moscova, a programat modelul de limbaj GPT al OpenAI să discute cu peste 5.000 de femei.
Un bărbat a folosit AI să discute cu 5.000 de femei pe Tinder. Cum a ajuns să se însoare cu una dintre ele
Un bărbat a folosit AI pentru a discuta cu 5.000 de femei pe Tinder și a reușit chiar să se însoare cu una dintre ele, la sugestia chatbot-ului.
Zhadan chiar a folosit chatbot-ul pentru a programa întâlniri romantice cu unele dintre aceste femei, scrie Futurism.
Programul putea să și filtreze profilurile de pe Tinder pentru a le elimina pe cele în care apăreau femei care se fotografiau cu alcool.
Un bărbat a folosit AI să discute cu 5.000 de femei pe Tinder
Se pare că eforturile bărbatului au dat roade. Zhadan a găsit-o pe actuala sa soție, Karina Vyalshakaeva. Bărbatul susține că acesta e exemplul perfect că inteligența artificială e o metodă viabilă în 2024 pentru a-ți găsi un partener. Mulți cred că cei 2 au inventat povestea pentru a atrage atenția la nivel internațional, însă.
După ce un bărbat a folosit AI pentru a discuta cu mii de femei, a început să comunice cu Karina în decembrie 2022. Fără ca aceasta să știe, aparent, în primele luni ale relației, vorbea cu programul AI, nu cu Zhadan.
Treptat, Zhadan a început să preia conversațiile cu viitoarea sa soție. În scurt timp, cei 2 au început să se vadă și în viața reală.
Potrivit declarațiilor cuplului, Karina nu s-a supărat atunci când a aflat că a vorbit, fără să știe, cu un robot. În schimb, ea a fost „doar șocată” atunci când a descoperit adevărul.
Zhadan susține că nici măcar nu a fost ideea lui să se căsătorească. Deși era într-o relație cu Karina, tot AI a fost factorul decisiv într-una din cele mai importante decizii din viața sa.
„La un moment dat, proiectul mi-a scris o recomandare. Că poate ar fi momentul să o cer în căsătorie pe Karina,” a declarat Zhadan. „Karina a spus că vrea să meargă la o nuntă. Și ChatGPT a crezut că ea ar prefera să meargă la propria nuntă. Așa că am ascultat sfatul AI și ea a spus da.”
Deși un bărbat a folosit AI pentru a o cunoaște pe Karina, ea susține că cei 2 au o relație reală.
Oamenii pot avea discuții profunde cu AI
„A petrecut foarte mult timp să personalizeze răspunsurile robotului,” a declarat Karina. „Așa că, pentru mine, e okay când e folosit într-un mod rațional. Cred că cel mai important lucru e conexiunea din viața reală, care e extraordinară.”
Crearea unui program capabil să convingă pe cineva că vorbește cu un alt om e unul dintre scopurile dezvoltatorilor de inteligență artificială. OpenAI a anunțat recent că ChatGPT va primi și funcții vocale, pentru a părea mai uman.
Acum, un inginer OpenAI a dezvăluit că a devenit „chiar emoționată” după ce a folosit modul vocal al chatbot-ului, pentru o ședință de terapie.
„Am fost chiar emoționată în timpul unei conversații personale cu ChatGPT în modul vocal. În care am vorbit despre stres, echilibrul dintre viață și muncă,” a declarat Lilian Weng, directoarea sistemelor de securitate din cadrul OpenAI, pe X. „Interesant, m-am simțit auzită și călduros. Nu am încercat terapie până acum, dar probabil așa e? Încercați, mai ales dacă îl folosiți doar drept o unealtă de productivitate.”
Acum, un bărbat a folosit AI pentru a discuta cu femei și pentru a-și cunoaște actuala soție.
Nu e prima dată când oamenii încearcă să creeze programe care pot imita oamenii. Încă din anii 1960 au fost realizate experimente cu tehnologii similare cu AI. Unul dintre ele a presupus un program de procesare a limbajului. Numit Eliza, a fost creat de către Joseph Weizenbaum, din cadrul MIT.
Efectul Eliza, ce e un efect mai vechi, a primit și mai multă atenție acum. Eliza avea un scenariu numit Doctor. Inițial, acesta fusese creat drept o parodie a psihoterapeutului Carl Rogers.