Elon Musk a criticat, de-a lungul anilor, mai multe companii. Acum, unul dintre cei mai bogați oameni din lume a atras atenția asupra unei probleme pe care o are WhatsApp, ce a fost identificată de un inginer Twitter.
Elon Musk atacă WhatsApp. De ce acuză aplicația lui Mark Zuckerberg
Elon Musk atacă WhatsApp, platformă deținută de compania lui Mark Zuckerberg, Meta, după ce aplicația a părut să aibă probleme cu microfonul.
Musk a cumpărat la finalul anului trecut rețeaua de socializare Twitter și a introdus numeroase schimbări, ce au fost criticate de utilizatori.
Acum, Musk și-a îndreptat atenția asupra aplicației WhatsApp, ce aparține Meta, scrie PC Mag.
Elon Musk atacă WhatsApp
Musk susține că WhatsApp nu e o aplicație de încredere. Mesajul, publicat pe Twitter, a venit la scurt timp după ce un inginer al companiei a observat că a fost accesat microfonul pe telefonul său Android de către WhatsApp, chiar și când acesta nu era folosit activ.
Foad Dabiri, inginer Twitter, a scris despre problemă pe rețeaua de socializare. Acum, Elon Musk atacă WhatsApp în urma acestor acuzații.
„WhatsApp a folosit microfonul pe fundal, cât timp dormeam,” a scris Dabiri pe Twitter, alături de o imagine surprinsă pe telefon. „Și de când m-am trezit la 6 dimineața (asta e doar o parte din timp!). Ce se întâmplă?”
Se pare că Dabiri a descoperit problema cu ajutorul Privacy Dashboard, care a devenit disponibilă cu Android 12. Opțiunea ajută utilizatorii să detecteze și să restricționeze o aplicație de la accesarea anumitor funcții de pe telefon.
Recent, Elon Musk a amenințat că va da și Microsoft în judecată.
În imaginea publicată de inginer, se pare că opțiunea Android a „prins WhatsApp” în timp ce încerca în mod repetat să acceseze microfonul telefonului, între orele 4 și 7 dimineața.
Elon Musk a oferit un răspuns la acest mesaj, în care atacă WhatsApp. „Nu poți să ai încredere în WhatsApp,” a scris miliardarul pe Twitter.
Dabiri nu e singurul utilizator care a observat această problemă cu WhatsApp și microfonul telefoanelor Android. Ca răspuns, WhatsApp susține că nu e vina aplicației, ci a unor schimbări introduse recent de Google.
WhatsApp susține că problema e cauzată de Google
După ce mai mulți utilizatori au atras atenția asupra problemei, WhatsApp a oferit și un răspuns oficial – tot pe Twitter.
Unii utilizatori WhatsApp au observat această problemă de mai bine de o lună. Istoricul acestei utilizări a microfonului poate fi observat și în Privacy Dashboard, pe mai multe versiuni recente ale sistemului de operare.
Dabiri folosește un Pixel 7 Pro și a observat 9 rapoarte diferite că WhatsApp folosește permisiunea pentru microfon pe fundal. Acest lucru se întâmpla chiar și când telefonul nu e folosit activ. Dabiri susține că dormea în unele dintre aceste momente. Acum, Elon Musk atacă WhatsApp din cauza acestei probleme.
„Credem că e o problemă pe Android, care atribuie greșit aceste informații în Privacy Dashboard. Am cerut Google să investigheze și să remedieze,” s-a scris pe contul WhatsApp de pe Twitter.
În plus, WhatsApp susține că „utilizatorii au control complet asupra setărilor microfonului”. Oficial, aplicația folosește telefonul doar când un utilizator realizează un apel sau înregistrează vocal un mesaj.
Apelurile vocale, alături de alte mesaje, au în continuare criptare end-to-end pe aplicație, susține WhatsApp.