TruthGPT a fost prezentat drept o alternativă pentru ChatGPT. Potrivit lui Musk, TruthGPT va fi o formă de „inteligență artificială axată pe adevăr”. Miliardarul a vorbit recent despre planurile sale pentru chatbot.
Elon Musk vrea să lanseze TruthGPT. Cum va fi diferită față de alte platforme cu inteligență artificială
Elon Musk vrea să lanseze TruthGPT, un rival pentru programe precum ChatGPT și Bard, ce folosesc inteligența artificială.
Musk susține că o abordare alternativă pentru crearea cu inteligența artificială e necesară pentru a evita distrugerea omenirii, scrie The Verge.
„Voi porni ceva ce eu numesc TruthGPT sau o inteligență artificială axată absolut pe adevăr. Ce încearcă să înțeleagă natura universului,” a continuat Musk. „Cred că asta ar fi cea mai bună cale către siguranță, în sensul că o inteligență artificială căreia îi pasă de înțelegerea universului are șanse mai mici să anihileze oamenii, pentru că suntem o parte interesantă a universului.”
Elon Musk vrea să lanseze TruthGPT
Elon Musk a declarat că lucrează la dezvoltarea unei platforme proprii de inteligenţă artificială (AI). TruthGPT va avea misiunea şi de a concura cu alte software-uri existente, care nu includ, după părerea lui, garanţii suficiente, informează AFP, scrie AGERPRES.
Elon Musk vrea să lanseze TruthGPT, ce ar funcţiona aproape la fel ca oamenii, care încearcă „să protejeze habitatul” cimpanzeilor. Deşi ar avea capacitatea „de a-i vâna pe toţi şi de a-i ucide”.
Mai multe site-uri de profil au relatat deja de câteva săptămâni că Elon Musk investeşte în domeniul inteligenţei artificiale. Miliardarul de origine sud-africană a înfiinţat în luna martie o nouă companie specializată în acest domeniu. Denumită X.AI, are sediul general în Nevada.
Potrivit Financial Times, noua companie ar trebui să rivalizeze cu OpenAI. Acesta e start-up-ul californian care a creat ChatGPT, o inteligenţă artificială de ultimă generaţie. E capabilă să interacţioneze cu oamenii şi să producă tot felul de texte la comandă.
De la lansarea sa în noiembrie 2022, succesul acelei interfeţe a dat startul unei veritabile curse în domeniul acestei tehnologii cu potenţial ridicat. Microsoft deja a integrat modelul ChatGPT în produsele sale. Google a lansat propriul rival cu inteligență artificială, numit Bard. cum, Elon Musk vrea să lanseze TruthGPT.
Elon Musk e îngrijorat de evoluția inteligenței artificiale
În februarie, Elon Musk a scris un mesaj pe Twitter despre TruthGPT: ”Lucrul de care avem nevoie este TruthGPT”.
Musk este unul dintre cofondatorii OpenAI în 2015, înainte de a părăsi însă acel start-up în 2018. Acum, se pare că vrea să reintre în sectorul inteligenței artificiale.
De atunci, Musk a criticat compania californiană. El a declarat pe Twitter, în decembrie 2022, că aceasta antrenează inteligenţa artificială pentru a fi „woke” (termen ce desemnează o parte a stângii americane), adică pentru „a minţi”. Acum, Elon Musk vrea să lanseze TruthGPT.
Recent, Elon Musk a devenit semnatar al unui apel recent. Prin acesta, s-a cerut o pauză în cercetările ce vizează AI de ultimă generaţie. Miliardarul a spus că această tehnologie „are potenţialul de a distruge civilizaţia”. A cerut înfiinţarea „unui regulator” în acest sector de activitate.
Renumitul antreprenor i-a recrutat recent pe Igor Babuschkin şi Manuel Kroiss, care au lucrat în trecut la DeepMind, divizia dedicată AI în cadrul Alphabet (grupul care deţine Google).
Elon Musk ar fi cumpărat, de asemenea, 10.000 de procesoare grafice. Aceste computere sunt necesare pentru antrenarea modelelor de limbaj, baza sistemelor AI generative.