Cum poți folosi cei 15 GB spațiu de stocare Google fără să plătești în plus. Trucuri pe care poți folosi imediat

Atunci când îți faci un nou cont, primești gratuit 15 GB spațiu de stocare Google. Acei 15 GB sunt compuși din conținutul de pe 3 produse principale – Gmail, Google Drive și Google Photos. Iată câteva trucuri prin care îi poți folosi eficient, pentru a nu fi nevoie să plătești pentru spațiu în plus.

Publicat: 29 octombrie 2021, 10:18
Reclamă

După ce utilizezi toți cei 15 GB spațiu de stocare Google, pe care îi primești gratuit atunci când îți faci un nou cont, trebuie să apelezi la un abonament Google One, ce poate începe de la 1.99 dolari pe lună pentru 100 GB spațiu de stocare.

Dacă folosești cum trebuie spațiul de stocare gratuit pe care îl primești, e posibil să nu fie nevoie să apelezi la opțiunea cu abonament, scrie Wired.

Cei 15 GB sunt împărțiți în 3 mari produse – Gmail, Google Drive și Google Photos. Pentru a vedea cât spațiu folosești, poți verifica pe pagina spațiului de stocare pe Google One. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți folosi cei 15 GB spațiu de stocare Google fără să plătești în plus

Dacă depășești limita de 15 GB, fișierele tale nu vor dispărea, dar nici nu vei putea adăuga unele noi. E posibil, însă, să nu mai poți primi email-uri pe Gmail, potrivit Google, una dintre cele mai mari companii din lume. 

Atunci când ai depășit limita, trebuie să începi să te gândești la abonamentele Google One sau alternativă. Idea e să îți folosești eficient cei 15 GB pe care îi primești gratuit, înainte să rămâi fără spațiu de stocare. 

Reclamă
Reclamă

Gmail

Email-urile simple nu ocupă prea mult spațiu, dar dacă ai contul Gmail de câțiva ani, e posibil ca acestea să ocupe mai mult din cei 15 GB spațiu de stocare Google decât te aștepți. 

Un truc simplu e să ștergi email-uri mai vechi. Scrie „older_than:1y” în bara de căutare Gmail pentru a găsi mesaje mai vechi de 1 an. Dacă vrei să cauți email-uri și mai vechi, trebuie dpar să schimbi cifra din comandă (2y sau 3y în loc de 1y etc).

Dacă vrei să cauți email-uri de acum câteva luni, folosește căutarea ”older_than:3m”, de exemplu. 

Email-urile care au atașamente mari pot ocupa mai mult spațiu decât anticipezi. Pentru a le găsi rapid, scrie în bara de căutare Gmail comanda „has:attachment larger:10m”. Astfel vei găsi email-uri cu atașamente mai mari de 10 MB, ce ocupă o parte semnificativă din cei 15 GB spațiu de stocare Google de-a lungul timpului. Poți ajusta această dimensiune în funcție de număr. 

Etichetele te pot ajuta și ele să ștergi email-uri de care nu mai ai nevoie. Dacă nu ai folosit etichete (labels) în Gmail până acum, poți folosi comanda „label:unimportant” în bara de search Google. Algoritmul îți va da email-uri precum newsletter sau cele primite de la contacte cu care nu mai interacționezi. 

Google Drive

Atunci când accesezi interfața Google Drive, intră în categoria Storage, din meniul din stânga. Astfel vei vedea fișierele pe care le ai în cont, pornind cu cele mai mari. Dacă vrei să folosești eficient cei 15 GB spațiu de stocare Google, trebuie să verifici fișierele din Google Drive.

Pentru a șterge un fișier de care nu mai ai nevoie, îl selectezi și apeși butonul Remove. Acesta apare ca un coș de gunoi și se găsește în colțul dreapta sus. 

Fișierul va sta acolo 30 de zile înainte să fie șters permanent. Poți folosi bara de căutare Google Drive pentru a găsi fișiere specifice pe care vrei să le ștergi. 

Google Photos 

Pentru a sorta fișierele din această platformă, trebuie să accesezi Google Photos cu un sistem Android sau iOS. Verificarea imaginilor din Google Photos te va ajuta să folosești eficient cei 15 GB spațiu de stocare Google.

În aplicația mobilă, apasă pe Library and Utilities. Primești câteva sugestii despre imagini care nu sunt în focus sau au calitatea scăzută. Poți decide dacă le păstrezi sau le ștergi. 

Poți folosi bara de search pentru a vedea categorii generate automate cu imagini, precum Screenshots. 

Dacă accesezi Google Photos pe calculator, apasă pe meniul de Setări, din colțul dreapta sus. După aceea, accesează Recover storage. Google îți va comprima toate imaginile la maximum 16 MP și toate video-urile la maxim 1080p. 

Dacă vrei să folosești eficient cei 15 GB spațiu de stocare fără să plătești în plus, poți șterge și imagini pe care nu le mai folosești cu ajutorul unor termeni precum ”chitanță” în bara de căutare. 

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Logo Google din interiorul companiei, cu podea de lemn. Google ar folosi și „angajarea silențioasă”
Compania care a refuzat 23 de miliarde de dolari de la Google. De ce nu a acceptat Wiz o avere
Compania care a refuzat 23 de miliarde de dolari de la Google. De ce nu a acceptat Wiz o avere
Aplicații din Google Play Store, pe ecranul unui telefon Samsung S7, ținut în mână. Color Message e aplicația Android periculoasă
Google Play Store se va schimba radical. Ce se va întâmpla pe platformă în doar 6 săptămâni
Google Play Store se va schimba radical. Ce se va întâmpla pe platformă în doar 6 săptămâni
Utilizator care ține 2 telefoane Pixel în mâini, deasupra unui birou alb. Recent, Google a dezvăluit „Sfântul Graal” pentru telefoanele Pixel
Google a dezvăluit Pixel 9 Pro. Cum arată cel mai nou smartphone
Google a dezvăluit Pixel 9 Pro. Cum arată cel mai nou smartphone
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Cană de cafea albă, lângă saci cu boace de cafea, pe un fundal de lemn închis. Recolta de cafea globală e în pericol
Când trebuie să îți bei cafeaua, de fapt. Experții au identificat momentul ideal din zi
Experții au identificat când trebuie să îți bei cafeaua, în funcție de nevoile și preferințele personale, și dimineața nu e momentul ideal din zi pentru toată lumea. Cei mai mulți oameni își beau cafeaua...
Când trebuie să îți bei cafeaua, de fapt. Experții au identificat momentul ideal din zi
2
Buzz Aldrin, în costum de astronaut, lângă steagul american de pe Lună, iulie 1969, pentru a ilustra ce s-a întâmplat cu steagurile lăsate pe Lună
Fun
Ce s-a întâmplat cu steagurile lăsate pe Lună de către astronauții Apollo. Puțini prin ce au trecut în ultimele decenii
Experții au dezvăluit ce s-a întâmplat cu steagurile lăsate pe Lună de către astronauții Apollo în urmă cu mai multe decenii. În urmă cu 55 de ani, prin misiunea Apollo 11, astronauții au dus...
Ce s-a întâmplat cu steagurile lăsate pe Lună de către astronauții Apollo. Puțini prin ce au trecut în ultimele decenii
3
Ploaie de meteoriți pe un cer mov, înconjurat de copaci negri, similară cu Perseide în 2023
Când încep Perseidele. Cea mai cunoscută ploaie de stele promite un spectacol inedit pe cer în acest an
Mulți se întreabă când încep Perseidele, cea mai cunoscută „ploaie de stele” din emisfera nordică, ce poate fi admirată în fiecare vară. Perseidele au început oficial pe data de 14 iulie, dar apogeul acestei...
Când încep Perseidele. Cea mai cunoscută ploaie de stele promite un spectacol inedit pe cer în acest an
4
Calculator cu ecranul albastru, după pana globală Microsoft Windows din iulie 2024, pentru a ilustra cum Microsoft a dezvăluit câte computere au fost afectate
Microsoft a dezvăluit câte computere au fost afectate de pana globală. Ar fi cel mai mare incident cibernetic din istorie
Microsoft a dezvăluit câte computere au fost afectate de pana globală cauzată de eroarea Crowdstrike, ce a afectat bănci, companii aeriene și servicii de urgență din întreaga lume. Eroarea a fost cauzată de o...
Microsoft a dezvăluit câte computere au fost afectate de pana globală. Ar fi cel mai mare incident cibernetic din istorie
5
Piața centrală din Zurich, Elveția, unul dintre cele mai „inteligente” orașe din lume
Fun
Cele mai „inteligente” orașe din lume în 2024. Ce beneficii au cei locuiesc în capitalele smart
Au fost alese cele mai „inteligente” orașe din lume în 2024, ce oferă numeroase servicii care ușurează viața locuitorilor și beneficii care le diferențiază față de capitalele obișnuite. Recent, a fost dezvăluit Smart Cities...
Cele mai „inteligente” orașe din lume în 2024. Ce beneficii au cei locuiesc în capitalele smart
PARTENERI
×