Facebook ar fi plătit o firmă de consultanță ca să convingă utilizatorii să stea departe de TikTok. Planul companiei Meta

Facebook ar fi plătit o firmă de consultanță pentru a convinge utilizatorii să evite aplicația TikTok și să folosească aplicațiile companiei Meta, susține un nou raport.

Publicat: 1 aprilie 2022, 7:23
Reclamă

Potrivit unui nou raport, Meta, compania care deține Facebook, Instagram și WhatsApp, ar fi plătit o firmă cunoscută de consultanță cunoscută din SUA. Firma ar fi oferit consultanță și pentru Partidul Republican. 

Reclamă

Se pare că Meta ar fi plătit firma Targeted Victory pentru o campanie națională împotriva TikTok, scrie The Washington Post

Campania ar fi inclus eseuri și scrisori trimise editorilor din mai multe redacții importante din SUA. În acestea, ar fi fost transmise articole neverificate despre tendințe TikTok care ar fi apărut inițial pe Facebook. 

Facebook ar fi plătit o firmă de consultanță ca să convingă utilizatorii să stea departe de TikTok

În plus, campania ar fi avut și scopul de a atrage reporterii specializați pe politică și politicienii locali într-un plan împotriva TikTok. 

Astfel de trucuri au o istorie lungă în domeniul politic. În ultimii ani, din ce în ce mai multe companii tech au început să folosească tactici similare. 

Reclamă
Reclamă

Potrivit The Washington Post, Facebook ar fi plătit o firmă de consultanță pentru a folosi aceste tactici împotriva TikTok. Angajați ai Targeted Victory ar fi lucrat să creeze un plan național prin care TikTok ar fi fost prezentată drept un pericol pentru copiii americani și pentru societate, potrivit unor email-uri interne obținute de publicație. 

TikTok a deținută de compania ByteDance, din Beijing, și a fost criticată în ultimii ani. În 2021, a devenit cel mai accesat site din lume, loc deținut de obicei de Google. Află cum afectează TikTok adolescenții, potrivit experților.

În aceste email-uri, era specificat faptul că Targeted Victory trebuie să „transmită mesajul că multă lume se ia de Meta în acest moment, dar că TikTok e adevăratul pericol, mai ales pentru că e o aplicație deținută de străini, care se află pe primul loc în transmiterea de date și care e folosită de adolescenți tineri,” a scris un director al firmei. 

Facebook ar fi plătit o firmă să transmită mesaje împotriva TikTok. În plus, angajații Targeted Victory ar fi fost încurajați să folosească succesul TikTok drept o metodă prin care pot distrage atenția de la criticile despre date personale și antitrust care au fost țintite către Meta. 

„Puncte bonus dacă putem să introducem acest lucru într-un mesaj mai mare că legile și propunerile actuale nu sunt locul în care procurorii generali sau membrii Congresului trebuie să își țintească atenția,” a scris un angajat Targeted Victory. 

Meta și partenerii săi ar fi folosit mai multe tactici media împotriva TikTok 

Într-un raport intern ce a fost scurs anul trecut de Frances Haugen erau incluse date interne Meta. Cercetătorii Facebook ar fi concluzionat că adolescenții petrec „de 2-3 ori mai mult timp” pe TikTok decât pe Instagram. În plus, raportul susținea că Facebook nu mai era la fel de apreciat în rândul tinerilor. 

Potrivit The Washington Post, Facebook ar fi plătit o firmă de consultanță ca să convingă utilizatorii să evite TikTok. Targeted Victory nu a răspuns întrebărilor publicației. În schimb, reprezentanții firmei au susținut că au reprezentat Meta de mai mulți ani. Au declarat și că sunt „mândri de munca pe care am depus-o”. 

Recent, TikTok a anunțat că permite acum publicarea videourilor de 10 minute.

În email-uri, se pare că Targeted Victory și-a încurajat angajații să folosească mai multe tactici pentru campanie. 

„Visul ar fi să existe știri cu titluri precum „De la dans la pericol. Cum a devenit TikTok cel mai periculos spațiu social pentru copii,” a scris unul dintre angajați. 

„Credem că toate platformele, inclusiv TikTok, trebuie să fie expuse la același nivel de scrutin, consistent cu succesul în creștere,” a declarat Andy Stone, reprezentant Meta. 

Un reprezentant TikTok a declarat că firma e „extrem de îngrijorată”. El a numit planul Meta drept „încurajarea rapoartelor media locale despre pretinse tendințe care nu au fost găsite pe platformă”.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Monede Bitcoin pe bancnote de 100 de dolari. Un bărbat a aruncat la gunoi o avere Bitcoin
Piața de criptomonede a căzut în doar 24 de ore. Cât de mult au scăzut Bitcoin, Ethereum și Terra Luna: „Mi-am pierdut toate economiile”
Piața de criptomonede a căzut în doar 24 de ore. Cât de mult au scăzut Bitcoin, Ethereum și Terra Luna: „Mi-am pierdut toate economiile”
Colaj cu Elon Musk și Donald Trump. Recent, Elon Musk a declarat că i-ar permite lui Donald Trump să revină pe Twitter
Elon Musk i-ar permite lui Donald Trump să revină pe Twitter: „Cred că a fost o greșeală”
Elon Musk i-ar permite lui Donald Trump să revină pe Twitter: „Cred că a fost o greșeală”
Telefon ținut în mână cu WhatsApp pe ecran, ținut de o femeie îmbrăcată în portocaliu. WhatsApp introduce noi opțiuni pentru protejarea datelor personale
WhatsApp introduce o opțiune mult așteptată. Ce poți face acum pe platformă
WhatsApp introduce o opțiune mult așteptată. Ce poți face acum pe platformă
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×