Consecințele potențial fatale ale eclipsei din aprilie 2024. Ce ar putea păți cei care se află în calea sa

Experții au dezvăluit consecințele potențial fatale ale eclipsei ce va avea loc în aprilie 2024, fenomen ce va fi vizibil în America de Nord și America de Sud. 

Publicat: 2 aprilie 2024, 7:23
Reclamă

Pe 8 aprilie 2024 va avea loc o eclipsă totală de Soare, vizibilă pe porțiuni restrânse din America de Nord și America de Sud. Înainte de eveniment, experții au tras un semnal de alarmă despre potențialele riscuri la care se expun cei care se vor afla în calea eclipsei. 

Potrivit unui nou studiu, e posibil să existe probleme în accesarea apei, hranei sau combustibilului în zonele în care e vizibilă eclipsa, scrie IFL Science. 

În plus, e posibil să crească numărul accidentelor fatale de pe drum.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Consecințele potențial fatale ale eclipsei din aprilie 2024

Experții au analizat și eclipsa totală din 2017. Potrivit datelor, experții au observat o creștere a accidentelor auto fatale în timpul evenimentului. În 2017, 20 de milioane de oameni au călătorit pentru a vedea fenomenul. 

În 2024, consecințele potențial fatale ale eclipsei din 2017 se pot întâmpla din nou. 

Reclamă
Reclamă

„Am descoperit o creștere a riscului în trafic în SUA în apropiere de momentul eclipsei totale. În medie, a avut loc câte 1 accident la 25 de minute. Și o fatalitate în plus la fiecare 95 de minute. Ca urmare, în timpul eclipsei au avut loc cu 46 de decese în plus,” a declarat Donald Redelmeier, conducătorul studiului. 

„Creșterea e similară în magnitudine cu riscul crescut în trafic înregistrat atunci,” a declarat Redelmeier. 

În 2024, se pare că umbra va fi vizibilă pe o suprafață aproape dublă față de cea a eclipsei din 2017. Ca urmare, fenomenul va putea fi urmărit din mai multe locații.

Pot exista probleme cu aprovizionarea în timpul eclipsei

În plus, durata punctului total de acoperire din eclipsa solară din aprilie 2024 va fi mai lungă de 4 minute. Durata e de 2 ori mai lungă decât cea a eclipsei din 2017. În acest moment, Luna blochează complet Soarele. 

Consecințele potențial fatale ale eclipsei pot să apară în zonele apropiate de eclipsă. 

„Și cred că cel mai important e faptul că eclipsa din 2024 trece peste o populație mult mai mare,” a declarat Ernie Wright, din cadrul Scientific Visualization Studio, NASA. „O populație dublă trăiește în calea ei și nu trebuie să se deplaseze nicăieri s-o vadă.”  

În SUA, eclipsa se va vedea din Kerrville, Texas, până în Houlton, Maine. Dar cei care trăiesc în orașele mici care se afla în calea eclipsei au fost avertizați să își ia măsuri de precauție. 

Se pare că aceste zone vor fi aglomerate de persoanele care vor să vadă eclipsa. E posibil ca unele dintre orașele mici să aibă probleme semnificative atunci când vine vorba de resursele de bază. Precum mâncare, apă, benzină și alte consumabile de bază.

Aceste orașe sunt mai dificil de accesat și, de obicei, nu au foarte multe resurse. Dar atunci când va avea loc eclipsa solară din aprilie 2024, e posibil ca aceste zone să fie mult mai aglomerate decât de obicei. 

Ca urmare, e posibil să existe și probleme cu traficul și cu aprovizionarea, din cauza numărului ridicat de turiști. Ca urmare, autoritățile au avertizat localnicii să își facă proviziile de bază. Pentru a se asigura că nu vor fi probleme în perioada eclipsei. 

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Virus cu albastru și portocaliu, similar cu unele dintre cele mai periculoase virusuri din istorie
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Experții trag un semnal de alarmă despre boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni și deja a făcut 2 victime.  Un nou raport sugerează că o boală prionică fatală ar fi...
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
2
Elon Musk și fiul lui, X, pe scenă la evenimentul Time, decembrie 2021. Mulți s-au întrebat cine sunt mamele copiilor lui Elon Musk
Ce i-ar sfătui Elon Musk pe copiii săi atunci când vine vorba de carieră. Miliardarul și-a dezvăluit îngrijorarea
Te-ai întrebat ce i-ar sfătui Elon Musk pe copiii săi atunci când vine vorba de alegerea carierei? Inteligența artificială a schimbat răspunsul miliardarului. Recent, Elon Musk și-a exprimat îngrijorarea legată de inteligența artificială și...
Ce i-ar sfătui Elon Musk pe copiii săi atunci când vine vorba de carieră. Miliardarul și-a dezvăluit îngrijorarea
3
Mânerul din plafonul gri al mașinii, care e ținut de un pasager
Fun
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
Puțini știu la ce folosește mânerul din plafonul mașinii, pe care mulți pasageri îl folosesc nu pentru rolul său original. Unele componente ale mașinii au roluri specifice, pe care nici măcar șoferii nu le...
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
4
Bărbat care poartă un dispozitiv pe piept, cu pieptul la vedere și o bluză argintie, pentru a ilustra dispozitivul cu inteligență artificială
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ai Pin e ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul, prin diferite funcții inedite, ce ar eficientiza utilizarea dispozitivului.  Ai Pin e un mic computer ce se poate atașa de bluză, ce are...
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
5
Imagine cu planeta Marte și sute de „păianjeni” de pe suprafața planetei roșii
Sute de „păianjeni” au fost descoperiți într-un „oraș incaș” de pe Marte. Imaginile care au uimit cercetătorii
Sute de „păianjeni” au fost descoperiți într-un „oraș incaș” de pe Marte, în imagini de satelit care au uimit experții. Într-o nouă imagine surprinsă de Agenția Spațială Europeană apar formațiuni care arată ca niște...
Sute de „păianjeni” au fost descoperiți într-un „oraș incaș” de pe Marte. Imaginile care au uimit cercetătorii
PARTENERI
×