Ce trebuie să știi despre Signal, aplicația de mesagerie. Platforma are criptare end-to-end

Atunci când vine vorba de ce trebuie să știi despre Signal, aplicația oferă numeroase opțiuni, apreciate de utilizatori. 

Publicat: 22 decembrie 2021, 16:27
Reclamă

Signal e o aplicație de mesagerie folosită de numeroși utilizatori. Potrivit SlashGear, aceasta e un competitor direct pentru platforme similare, precum WhatsApp și Telegram și oferă criptare end-to-end. Interesul pentru acest gen de criptare sigură a crescut în ultimii ani.

Reclamă

Criptarea end-to-end e considerată un standard notabil în domeniul comunicării în siguranță, scrie SlashGear. Aceasta permite ca doar emițătorul și receptorul să aibă acces la mesajele trimise. 

Signal e considerată una dintre cele mai sigure aplicații ce au criptare end-to-end. Ca urmare, a fost comparată des cu WhatsApp și Telegram, ce oferă servicii similare. Co-fondatorul WhatsApp, Brian Acton, a investit 50 de milioane de dolari în această aplicație. El susține că oferă siguranță utilizatorilor. 

Ce trebuie să știi despre Signal, aplicația de mesagerie

Signal a reușit să strângă utilizatori în întreaga lume, ce sunt încântați de serviciile oferite. E una dintre cele mai cunoscute platforme de acest fel, la nivel global.

Dincolo de asemănările între Signal, WhatsApp și Telegram, sunt câteva elemente pe care trebuie să le știi despre aplicație. 

Reclamă
Reclamă

Securitatea Signal e apreciată de utilizatori

Signal are o reputație foarte bună atunci când vine vorba de securitatea mesajelor de pe platformă. Mulți cred că aceasta e mai bună decât cea a competitorilor, potrivit SlashGear. 

Potrivit Rolling Stone, scrie SlashGear, FBI poate accesa unele date din conversațiile WhatsApp. WhatsApp include unele trucuri pe care nu toții utilizatorii le cunosc. Conținutul mesajelor nu e disponibil, însă, pentru că există criptarea end-to-end. Printre metadatele la care pot avea acces autoritățile se numără ce utilizatori își trimit mesaje și când are loc acest schimb. 

Apple iMessage, o altă platformă de mesagerie, folosește opțiunea de iCloud. Aceasta nu are criptare end-to-end. Ca urmare, dacă un utilizator folosește Messages cu opțiunea iCloud, mesajele pot fi cerute și citite de autorități. 

Ce trebuie să știi despre Signal e că aplicația oferă aproape zero informații despre utilizatorii săi. Singurele date care pot fi accesate de către autorități sunt, potrivit SlashGear, sunt momentul în care s-a înregistrat un nou utilizator. În plus, pot afla și ultima accesare a platformei.

În aceste date nu sunt incluse persoanele cărora trimit mesaje sau când are loc comunicarea. În plus, conținutul acestor mesaje nu poate fi descifrat de către terți. 

Signal nu oferă opțiunea de back-up

În timp ce WhatsApp și iCloud oferă opțiunea de back-up (salvare a conversațiilor), ce trebuie să știi despre Signal e că platforma nu are această funcționalitate. 

Atunci când un utilizator își schimbă telefonul, trebuie să aibă acces și la fostul telefon. Astfel, poate iniția transferul între dispozitive al mesajelor. Dacă dispozitivul original e pierdut sau nu poate fi pornit, atunci nu există niciun mod prin care mesajele Signal vechi pot fi transferate pe noul telefon. 

Datele despre mesaje sunt stocate local, pe fiecare dispozitiv. Astfel, nu există o metodă prin care acestea pot fi sincronizate pe mai multe dispozitive. Dacă un utilizator vrea să își folosească iPad-ul sau calculatorul cu Signal, atunci va avea acces doar la mesajele ce au fost trimise și primite pe acel dispozitiv după ce a fost instalată platforma pe el. 

Ce trebuie să știi despre Signal e că mesajele vechi ale utilizatorilor de pe telefon nu pot fi sincronizate cu dispozitive secundare în același timp.  

Signal oferă numeroase opțiuni

Dincolo de securitate, Signal oferă opțiuni similare cu cele oferite de WhatsApp. Platforma poate fi folosită și pentru conversații de grup. Acestea pot avea unul sau mai mulți administratori. 

Ce trebuie să știi despre Signal e că permite ștergerea mesajelor pentru tot grupul. Există o funcționalitate prin care mesajele pot să se șteargă singure, după un anumit timp. Și mesajele vocale Signal au parte de criptare. Cu Signal, utilizatorii pot trimite și fișiere pe mai multe platforme. Recent, unii utilizatori Facebook, Facebook Messenger, Instagram și WhatsApp s-au confruntat cu atacuri de phishing.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Monede Bitcoin pe bancnote de 100 de dolari. Un bărbat a aruncat la gunoi o avere Bitcoin
Piața de criptomonede a căzut în doar 24 de ore. Cât de mult au scăzut Bitcoin, Ethereum și Terra Luna: „Mi-am pierdut toate economiile”
Piața de criptomonede a căzut în doar 24 de ore. Cât de mult au scăzut Bitcoin, Ethereum și Terra Luna: „Mi-am pierdut toate economiile”
Colaj cu Elon Musk și Donald Trump. Recent, Elon Musk a declarat că i-ar permite lui Donald Trump să revină pe Twitter
Elon Musk i-ar permite lui Donald Trump să revină pe Twitter: „Cred că a fost o greșeală”
Elon Musk i-ar permite lui Donald Trump să revină pe Twitter: „Cred că a fost o greșeală”
Telefon ținut în mână cu WhatsApp pe ecran, ținut de o femeie îmbrăcată în portocaliu. WhatsApp introduce noi opțiuni pentru protejarea datelor personale
WhatsApp introduce o opțiune mult așteptată. Ce poți face acum pe platformă
WhatsApp introduce o opțiune mult așteptată. Ce poți face acum pe platformă
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×