Ce e WhatsApp și de ce e atât de utilizat. Cum poți folosi platforma de mesagerie

Unii utilizatori nu știu ce e WhatsApp și cum funcționează, pe când alții se întreabă de ce e atât de folosit când există aplicații care oferă servicii similare. În acest moment, WhatsApp are peste 2 miliarde de utilizatori în întreaga lume.

Publicat: 26 noiembrie 2021, 13:18 / Actualizat: 26 noiembrie 2021, 22:06
Reclamă

WhatsApp e una dintre cele mai cunoscute platforme de mesagerie online din lume. A fost fondată de Brian Acton și Jan Koum, foști angajați Yahoo, și a fost cumpărată de Facebook în 2014 pentru o sumă de peste 19 miliarde de dolari. 

Reclamă

E posibil ca persoanele care nu folosesc WhatsApp măcar să fi auzit de platformă până acum. Pentru cei care vor să învețe rapid cum să o folosească, există câteva trucuri pe care le pot folosi la început, scrie Digital Trends

Mulți utilizatori susțin că WhatsApp e ușor de folosit și reprezintă o soluție bună pentru comunicarea la distanță. Platforma e deținută de compania Meta (ce și-a schimbat recent numele din Facebook).

Ce e WhatsApp și de ce e atât de folosit 

Recent, WhatsApp și-a schimbat politica de confidențialitate pentru utilizatorii din Europa, la scurt timp după ce a primit o amendă din partea autorităților din Irlanda într-o situație privind datele personale ale utilizatorilor

WhatsApp e o aplicație de mesagerie gratuită, ce poate fi descărcată atât pe telefoanele Android, cât și pe cele iPhone. Platforma permite trimiterea mesajelor către alți utilizatori sau grupuri, cu criptare end-to-end. Conversațiile WhatsApp au loc pe Internet, diferit față de sistemul SMS. 

Reclamă
Reclamă

În conversații, WhatsApp are numeroase opțiuni ce permit o comunicare rapidă, dincolo de mesajele text. Platforma permite și trimiterea pozelor, a locației, GIF-urilor, video-urilor și altor elemente media. 

WhatsApp e una dintre cele mai folosite aplicații din lume, ce oferă posibilitatea unei comunicări instant. Dincolo de posibilitatea de a trimite mesaje, WhatsApp permite și apelurile vocale sau video. În plus, permite și înregistrarea și trimiterea mesajelor vocale. 

Cum creezi un cont WhatsApp

Dacă încă nu au încercat WhatsApp și vrei să descarci aplicația acum, există câteva trucuri care te pot ajuta la început. 

Aplicația WhatsApp poate fi descărcată pe telefon. Pe smartphone-urile Android, poți descărca WhatsApp din Google Play Store. Pe iPhone, ce are sistemul de operare iOS, aplicația se găsește în App Store. 

După ce ai descărcat și instalat WhatsApp, trebuie să deschizi aplicația și să accepți termenii. De aici, începi procesul de înregistrare. 

Introduci numărul de telefon, după care vei primi un mesaj cu un cod de confirmare. Trebuie să introduci acel cod în WhatsApp, o platformă ce poate fi folosită aproape imediat și care e utilizată de miliarde de oameni. 

Următorul pas presupune scrierea numelui contului tău și adăugarea unei poze de profil (imaginea nu e obligatorie). WhatsApp va cere permisiunea de a accesa datele din lista ta de contacte. Poți accepta sau refuza acest pas, dar lista de contacte importată în WhatsApp te ajută să găsești persoanele respective mai ușor în aplicație.  

După aceea, WhatsApp îți va cere permisiunea de a accesa imaginile din telefonul tău. Din nou, poți oferi permisiunea sau o poți refuza, dar acest pas te va ajuta să trimiți poze în conversații. 

De ce e WhatsApp atât de folosit

Deși WhatsApp are peste 2 miliarde de utilizatori în întreaga lume, aplicația nu e atât de cunoscută în unele țări. În Statele Unite ale Americii, de exemplu, platforma nu are foarte mulți utilizatori.

WhatsApp e folosit cel mai mult în India, America Latină și anumite țări din Europa. 

Printre motivele pentru care WhatsApp e folosită de miliarde de oameni se numără faptul că aplicația, ce poate fi găsită în Google Play Store și App store, poate fi descărcată gratuit. Pentru a o folosi, trebuie să ai acces la Internet. 

În momentul în care WhatsApp a început să devină din ce în ce mai cunoscut, multe țări încă aveau servicii de SMS care aveau prețuri ridicate pentru fiecare mesaj. Ca urmare, platforma a fost adoptată de mulți. În SUA, SMS-urile nelimitate au fost oferite de mai mulți ani, o posibilă explicație pentru care aplicația nu e atât de folosită în acea țară. 

În plus, potrivit Digital Trends, WhatsApp poate fi folosit pe mai multe dispozitive, dincolo de telefon. Aplicația funcționează pe baza numerelor de telefon, așa că nu e necesară înregistrarea pe alte platforme, precum Facebook. 

Mesajele WhatsApp sunt criptate end-to-end și, spre deosebire de SMS-uri, nu au limită de 160 de caractere.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Monede Bitcoin pe bancnote de 100 de dolari. Un bărbat a aruncat la gunoi o avere Bitcoin
Piața de criptomonede a căzut în doar 24 de ore. Cât de mult au scăzut Bitcoin, Ethereum și Terra Luna: „Mi-am pierdut toate economiile”
Piața de criptomonede a căzut în doar 24 de ore. Cât de mult au scăzut Bitcoin, Ethereum și Terra Luna: „Mi-am pierdut toate economiile”
Colaj cu Elon Musk și Donald Trump. Recent, Elon Musk a declarat că i-ar permite lui Donald Trump să revină pe Twitter
Elon Musk i-ar permite lui Donald Trump să revină pe Twitter: „Cred că a fost o greșeală”
Elon Musk i-ar permite lui Donald Trump să revină pe Twitter: „Cred că a fost o greșeală”
Telefon ținut în mână cu WhatsApp pe ecran, ținut de o femeie îmbrăcată în portocaliu. WhatsApp introduce noi opțiuni pentru protejarea datelor personale
WhatsApp introduce o opțiune mult așteptată. Ce poți face acum pe platformă
WhatsApp introduce o opțiune mult așteptată. Ce poți face acum pe platformă
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×