Indiferent de motorul de căutare, unele lucruri pe care le introduci în bara de search pot să aibă repercusiuni. Google e cel mai folosit motor de căutare la nivel mondial și are un sistem bine pus la punct pentru a optimiza nu doar rezultatele pe care le primești tu, dar și modul în care folosește căutările introduse de utilizatori.
Căutări Google pe care trebuie să le eviți. Experții sfătuiesc să nu cauți aceste lucruri
Atunci când vine vorba de căutări Google, experții recomandă să eviți să introduci anumite lucruri în bara de search. Chiar dacă ești curios să afli unele informații, în aceste situații, trebuie să ai grijă ce cuvinte folosești în motorul de căutare.
Chiar dacă ești tentat să cauți anumite lucruri sau produse, uneori e bine să eviți să le introduci în bara de search Google, scrie Reader’s Digest.
În unele situații, rezultatele pe care le primești nu doar că nu îți oferă răspunsuri potrivite la întrebările pe care le-a avut, dar pot crea și mai multă confuzie.
Căutări Google pe care trebuie să le eviți
Înainte să cauți orice pe Google, trebuie să te asiguri că acele cuvinte introduse în bara de search și rezultatele pe care le vei primi nu te vor afecta.
Iată unele căutări Google pe care experții recomandă să le eviți, potrivit Reader’s Digest:
Lucruri pe care nu vrei să le vezi în reclame mai târziu
În funcție de setările de confidențialitate pentru care ai optat, e posibil ca activitatea ta de pe Google să rezulte mai târziu în reclame pe care nu voiai să le vezi.
Dacă nu vrei să ai de-a face cu reclame pe un anumit subiect, atunci e indicat să nu îl cauți pe Google.
Ceva de care ți-ar putea fi rușine pe viitor
Aproape toți utilizatori au căutat ceva ce i-ar putea rușina la un moment dat. Chiar dacă îți ștergi permanent istoria activității Google, e posibil ca unele dintre căutările tale să rămână stocate și să poată fi accesate, potrivit experților în securitate Svea Eckert și Andreas Dewes.
Cei care au cunoștințele necesare pot accesa căutări Google și la diferență de ani de zile. În plus, acest punct se leagă de cel precedent, cu reclamele pe care nu vrei să le vezi.
Dacă un produs e sigur sau nu
Există numeroase opinii pe Internet. Dincolo de numeroasele știri false care circulă online, numeroși utilizatori susțin că sunt experți pe un anumit subiect pe care nu îl stăpânesc. Dacă te întrebi dacă un anumit produs e sigur sau nu, trebuie să te asiguri că apelezi la surse sigure. Primele rezultate din căutările Google nu oferă întotdeauna cele mai bune sfaturi. Experții sfătuiesc să întrebi medicul sau producătorii acelui produs.
Simptomele tale
Multe persoane se bazează pe rezultatele din căutări Google în loc să apeleze la sfatul unui specialist. Simptomele pot varia, așa că e indicat să consulți un medic, nu rezultatele Google.
Traduceri
Google Translate nu are cea mai bună reputație. Deși traducerile din platformă s-au îmbunătățit în ultimii ani, rezultatele încă nu sunt optime. În plus, unele site-uri pot oferi traduceri eronate. Ideal e să apelezi la surse de încredere atunci când vine vorba de o traducere importantă.