Un bărbat din Singapore a descărcat o aplicație ce credea că e Google Play. Din păcate, aceasta era o platformă periculoasă care i-a furat economiile de o viață. În vârstă de 70 de ani, bărbatul a anunțat imediat autoritățile.
Aplicația periculoasă care a furat 71.000 de dolari în doar 2 ore. Experții avertizează să o ștergi imediat dacă o ai pe telefon
Experții trag un semnal de alarmă despre aplicația periculoasă care a furat 71.000 de dolari în doar 2. Astfel, a golit contul unui pensionar de 70 de ani și a furat toate economiile sale de o viață.
Pensionarul a pierdut economiile de o viață și pensia, pe care tocmai o primise în luna ianuarie, scrie The Sun.
„Banii care au fost transferați includ pensia mea, pe care tocmai o primisem în ianuarie, adică aproape 30.000 de dolari,” a declarat bărbatul. El avea și economii de 41.000 de dolari.
Aplicația periculoasă care a furat 71.000 de dolari în doar 2 ore
Bărbatul a fost contactat de către personalul băncii DBS, pentru a fi anunțat că, în mijlocul nopții, 71.000 de dolari au fost transferați către conturi din afara țării. În cont mai avea doar 2.000 de dolari.
Autoritățile din Singapore au tras un semnal de alarmă despre aplicația periculoasă care a furat banii pensionarului. Au avertizat publicul despre „pericolul descărcării aplicațiilor de la terți sau de pe site-uri periculoase”.
Află și cum îți poate fi furată parola în mai puțin de 1 oră.
Poliția din Singapore a analizat telefonul pensionarului. Pe el, experții au găsit o aplicația care se prefăcea ca e Google Play. Aceasta conținea malware care, atunci când a fost instalat, a furat datele personale ale bărbatului.
Există șanse slabe ca bărbatul să își poată recupera banii.
„Poliția mi-a zis că după ce banii sunt transferați în conturi din alte țări, nu mai pot fi recuperați. Erau economiile mele muncite, să le pierd mi-a sfâșiat inima. Eu și soția mea n-am mai putut dormi din cauza acestui incident,” a declarat bărbatul, după ce a devenit victima furtului cauzat de aplicația periculoasă care i-a furat toți banii.
Hackerii au folosit și cardul de credit al bărbatului
Dincolo de faptul că, prin acest malware, hackerii au furat 71.000 de dolari, au folosit și cardul de credit al bărbatului. Astfel, au adunat datorii de peste 6.000 de dolari. Autoritățile din Singapore au oferit mai multe sfaturi, prin care oamenii se pot apăra de astfel de aplicații.
Ei avertizează utilizatorii să nu descarce aplicații ce par Google Play, de la terți sau de pe site-uri ciudate. Astfel, poți evita aplicația periculoasă care a furat 71.000 de dolari din contul pensionarului.
Trebuie să descarci aplicații doar de pe magazinele oficiale. În plus, pentru că unele aplicații periculoase pot ajunge și pe aceste platforme, trebuie să verifici informațiile dezvoltatorului. În plus, experții sfătuiesc să fii atent la numărul de descărcări și recenziile utilizatorilor.
Află și care e aplicația Android periculoasă care a fost descărcată deja de 500.000 de utilizatori.
Un alt mod prin care te poți proteja e să dezactivezi Install Unknown App sau Unknown sources din setările Android Security. În plus, trebuie să eviți să apeși pe reclamele de pe aplicații, care pot duce la site-uri periculoase.
Asigură-te că aplicațiile pe care le ai sunt actualizate și că ai un program antivirus și antimalware puternic.