Lucid Air e Mașina Anului 2022, potrivit MotorTrend. Cât costă vehiculul care a câștigat în premieră titlul

Lucid Air e mașina anului 2022, potrivit publicației MotorTrend, ce a introdus titlul încă din anul 1949, când s-a lansat. Pentru prima dată în istoria sa de peste 50 de ani, MotorTrend a acordat premiul râvnit primei mașini a unui producător auto.

Publicat: 16 noiembrie 2021, 12:57 / Actualizat: 16 noiembrie 2021, 15:31
Reclamă

Motor Trend a apărut pentru prima dată în anul 1949, când a introdus și titlul de Mașina Anului. Pentru 2022, publicația a oferit premiul vehicului Lucid Air, prima mașină produsă de Lucid Motors. Astfel, MotorTrend a desemnat în premieră Mașina Anului unui producător pentru primul vehicul produs vreodată, un nou record în industrie.

Reclamă

Lucid Motors e o companie startup, ce se axează pe producerea mașinilor electrice, scrie CNN. Juriul MotorTrend a lăudat gama și eficiența Lucid Air, ce poate fi cumpărată în mai multe versiuni.

Publicația a numit Lucid Air „noul standard în materie de vehicule electrice”.

Lucid Air e Mașina Anului 2022, potrivit MotorTrend

Unele versiuni ale vehicului Lucid Air pot merge peste 830 de kilometri (520 de mile) cu o singură încărcare electrică. Mașina a fost lăudată și pentru interiorul luxos și pentru eficiență. 

Motorul electric a fost dezvoltat chiar de către Lucid Motors. Potrivit CNN, pentru că mașina nu are un motor pe benzină sau motorină, are mai mult spațiu pentru o cabină cu un portbagaj mai mare. În plus, ea are un spațiu de stocare și sub capotă. 

Reclamă
Reclamă

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Mașina Lucid, într-o vitrină din Madison Square Park, New York, pe negru. Lucid Air e mașina anului 2022, potrivit MotorTrend
Mașina Lucid Air, expusă într-o vitrină din Madison Square Park, New York, în vara anului 2021 / Shutterstock

Lucid Air e Mașina Anului 2022, dar juriul a criticat un aspect din interiorul vehiculului. Potrivit acestora, mașina se bazează prea mult pe ecrane cu touch pentru multe elemente. În schimb, aceștia au fost impresionați de sistemul stereo, creat tot de Lucid. 

Nu e prima dată când un producător auto startup a primit premiul. Tesla Model S a câștigat Mașina Anului în anul 2012. Modelul S era a doua mașină produsă de Tesla, însă, după Tesla Roadster. Lucid Air e prima mașină produsă de Lucid Motors și a intrat recent în producție. 

În ciuda prețului ridicat, juriul a considerat că Lucid Air reprezintă o achiziție bună, pentru că oferă numeroase beneficii la acea sumă. Ca urmare, Lucid Air e Mașina Anului 2022, pentru publicație. 

Juriul a testat versiunea Grand Touring a Lucid Air, ce are un preț de pornire de 140.000 de dolari. Există și versiuni mai ieftine, ce costă în jur de 77.000 de dolari. Acestea vor fi disponibile pe viitor, dar nu vor avea aceeași putere ca mașinile mai scumpe. 

Ce vehicule se numără printre finaliștii pentru premiul Mașina Anului 2022 

Înainte să devină CEO-ul Lucid Motors, ce a produs Mașina Anului 2022, Lucid Air, Peter Rawlinson a lucrat la Tesla și e unul dintre inginerii care a colaborat la Modelul S. 

Pentru dezvoltarea Lucid Air, compania sa s-a axat pe eficiență, potrivit lui Rawlinson. Potrivit estimărilor EPA, Lucid Air e cea mai eficientă mașină electrică vândută în Statele Unite ale Americii, din punct de vedere al consumului de energie. 

Premiul Mașina Anului e acordat mașinilor. Pentru camioane și SUV-uri există premii separate. Pentru a fi eligibile, mașinile trebuie să fie complet noi sau reproiectate semnificativ pentru modelul lansat în anul respectiv.

Printre finaliștii titlului de Mașina Anului 2022, câștigat de Lucid Air, se numără mașini precum Mercedes-Benz EQS (care e complet electrică), Mercedes-Benz S-class, Hyundai Sonata și Honda Civic.

Aceste mașini au diferențe notabile de preț, mărime și putere. Acestea au fost jurizate dup eficiență, raportul calitate-preț, progresul design-ului, excelență în inginerie, siguranță etc. 

Mașinile au fost testate pe drumuri publice, dar și pe traseul Hyundai din California, Statele Unite ale Americii.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Conceptul de vahicul Elevate, o mașină pe care Hyundai vrea s-o lanseze în curând
Hyundai vrea să lanseze o mașină „cu picioare”, care se poate urca pe teren dificil. Cum funcționează vehiculul inedit
Hyundai vrea să lanseze o mașină „cu picioare”, care se poate urca pe teren dificil. Cum funcționează vehiculul inedit
Bărbat care se află în mașină și apasă pe un ecran aflat deasupra volanului, unul dintre cele mai utile dispozitive pentru mașină
Cele mai utile dispozitive pentru mașină. Ce gadgeturi te pot ajuta
Cele mai utile dispozitive pentru mașină. Ce gadgeturi te pot ajuta
Ecran de telefon, pe o tastatură de laptop, cu mai multe aplicații pe ecran, printre care se numără și TikTok, cea mai descărcată aplicație din 2022
Cea mai descărcată aplicație din 2022. Ce platformă nouă se află pe primul loc în top
Cea mai descărcată aplicație din 2022. Ce platformă nouă se află pe primul loc în top
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×