Mașina care se poate transforma în avion în 3 minute. Cum arată mașina zburătoare și cât de rapidă e

Mașina zburătoare se poate transforma în avion și ajunge de pe șosea în aer în mai puțin de trei minute. Vehiculul ”AirCar” a efectuat deja primul zbor între orașe în Slovacia, în care producătorul a demonstrat capacitățile prototipului.

Publicat: 24 octombrie 2021, 7:23 / Actualizat: 25 octombrie 2021, 12:56
Reclamă

Mașina zburătoare AirCar Prototype 1 are un motor de 160 de cai putere. A fost inventată de profesorul Stefan Klein și produsă de compania KleinVision, din Slovacia. Producătorii speră ca vehiculul să poate fi produs pentru publicul larg în următoarele 12 luni.  

Reclamă

Vehiculul a avut recent primul său zbor între două orașe din Slovacia, ce a impresionat martorii. Întregul traseu a fost surprins în imagini, scrie Daily Mail.

Vehiculul a zburat din orașul Nitra înainte să aterizeze în Bratislava, după care a continuat drumul pe șosea. 

Ce viteză impresionantă atinge mașina zburătoare

Producătorul mașinii zburătoare susține că AirCar poate zbura la o altitudine de 2400 m și poate atinge o viteză maximă de peste 161 km/h. 

Zborul vehicului a fost surprins de la condusul pe șosea, până la decolare și drumul până în Bratislava, așa cum se poate vedea în următorul video. 

Reclamă
Reclamă

În momentul în care a aterizat, mașina a pliat aripile și a mers pe șosea înainte să ajungă în centrul capitalei Slovaciei, scrie Daily Mail

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Mașina zburătoare AirCar în aer, deasupra unui câmp
AirCar poate zbura la o altitudine de 2400 m și poate atinge o viteză maximă de peste 161 km/h / Profimedia Images

Zborul din Nitra în Bratislava cu mașina zburătoare a durat 35 de minute și reprezintă un pas important în progresul prototipului către producția în masă, potrivit KleinVision. 

Dezvoltatorii susțin că AirCar – ce a zburat până acum 40 de ore în teste – va fi potrivită pentru călătorii personale, dar și pentru un serviciu de taximetrie. 

Vehiculul e dotat cu un motor BMW și are două locuri. Încă nu au fost făcute publice detalii despre preț. Producătorii cred că AirCar va ajunge în aer și pe șosele până anul viitor. 

”Acest zbor începe o nouă eră a vehiculelor duale,” a declarat Klein, ce a condus mașina zburătoare. 

”Deschide o nouă categorie de transport și redă libertatea asociată inițial cu mașinile înapoi la individ.” 

”AirCar nu mai e doar dovada unui concept. Atinge o altitudine de 2.500 de m și viteze de 161 km/h. A readus ideile științifico fantastice la realitate,” a declarat Anton Zajac, co-fondatorul KleinVision. 

Cum se transformă vehiculul zburător din mașină în avion

AirCar, mașina zburătoare, are aripi ce se desfac și o elice în spate. Aripile se îndoaie atunci când mașina e pe șosea și vehiculul poate intra într-un loc de parcare obișnuit. 

”Tranziția automată de la vehicul de șosea la vehicul zburător și viceversa, îndoirea și întinderea aripilor și cozii sunt rezultatul entuziasmului, spiritul de inovație și curajului unui pionier. E rezultatul cunoștințelor profesionale și de inginerie,” a declarat dr. Branko Sarh, fost expert Boeing. 

Dezvoltatorii susțin că stabilitatea și controlul AirCar sunt accesibile oricărui pilot, fără să fie necesară pregătirea de specialitate. 

După ce vor fi realizate toate testele de zbor necesare din punct de vedere legal, producătorii speră să schimbe unele caracteristici ale mașinii zburătoare. 

KleinVision vrea să doteze vehiculul cu un motor mai puternic și să îl poată vinde publicului în următoarele 12 luni. 

AirCar prototype 2, modelul de pre-producție al mașinii zburătoare, va fi dotat cu un motor de 300 cai putere. Producătorii anticipează că va avea o viteză de 300 km/h și să poată zbur neîntrerupt 1000 km. 

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×