Mașina care se poate transforma în avion în 3 minute. Cum arată mașina zburătoare și cât de rapidă e

Mașina zburătoare se poate transforma în avion și ajunge de pe șosea în aer în mai puțin de trei minute. Vehiculul ”AirCar” a efectuat deja primul zbor între orașe în Slovacia, în care producătorul a demonstrat capacitățile prototipului.

Publicat: 24 octombrie 2021, 7:23 / Actualizat: 25 octombrie 2021, 12:56
Reclamă

Mașina zburătoare AirCar Prototype 1 are un motor de 160 de cai putere. A fost inventată de profesorul Stefan Klein și produsă de compania KleinVision, din Slovacia. Producătorii speră ca vehiculul să poate fi produs pentru publicul larg în următoarele 12 luni.  

Vehiculul a avut recent primul său zbor între două orașe din Slovacia, ce a impresionat martorii. Întregul traseu a fost surprins în imagini, scrie Daily Mail.

Vehiculul a zburat din orașul Nitra înainte să aterizeze în Bratislava, după care a continuat drumul pe șosea. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce viteză impresionantă atinge mașina zburătoare

Producătorul mașinii zburătoare susține că AirCar poate zbura la o altitudine de 2400 m și poate atinge o viteză maximă de peste 161 km/h. 

Zborul vehicului a fost surprins de la condusul pe șosea, până la decolare și drumul până în Bratislava, așa cum se poate vedea în următorul video. 

Reclamă
Reclamă

În momentul în care a aterizat, mașina a pliat aripile și a mers pe șosea înainte să ajungă în centrul capitalei Slovaciei, scrie Daily Mail

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Mașina zburătoare AirCar în aer, deasupra unui câmp
AirCar poate zbura la o altitudine de 2400 m și poate atinge o viteză maximă de peste 161 km/h / Profimedia Images

Zborul din Nitra în Bratislava cu mașina zburătoare a durat 35 de minute și reprezintă un pas important în progresul prototipului către producția în masă, potrivit KleinVision. 

Dezvoltatorii susțin că AirCar – ce a zburat până acum 40 de ore în teste – va fi potrivită pentru călătorii personale, dar și pentru un serviciu de taximetrie. 

Vehiculul e dotat cu un motor BMW și are două locuri. Încă nu au fost făcute publice detalii despre preț. Producătorii cred că AirCar va ajunge în aer și pe șosele până anul viitor. 

”Acest zbor începe o nouă eră a vehiculelor duale,” a declarat Klein, ce a condus mașina zburătoare. 

”Deschide o nouă categorie de transport și redă libertatea asociată inițial cu mașinile înapoi la individ.” 

”AirCar nu mai e doar dovada unui concept. Atinge o altitudine de 2.500 de m și viteze de 161 km/h. A readus ideile științifico fantastice la realitate,” a declarat Anton Zajac, co-fondatorul KleinVision. 

Cum se transformă vehiculul zburător din mașină în avion

AirCar, mașina zburătoare, are aripi ce se desfac și o elice în spate. Aripile se îndoaie atunci când mașina e pe șosea și vehiculul poate intra într-un loc de parcare obișnuit. 

”Tranziția automată de la vehicul de șosea la vehicul zburător și viceversa, îndoirea și întinderea aripilor și cozii sunt rezultatul entuziasmului, spiritul de inovație și curajului unui pionier. E rezultatul cunoștințelor profesionale și de inginerie,” a declarat dr. Branko Sarh, fost expert Boeing. 

Dezvoltatorii susțin că stabilitatea și controlul AirCar sunt accesibile oricărui pilot, fără să fie necesară pregătirea de specialitate. 

După ce vor fi realizate toate testele de zbor necesare din punct de vedere legal, producătorii speră să schimbe unele caracteristici ale mașinii zburătoare. 

KleinVision vrea să doteze vehiculul cu un motor mai puternic și să îl poată vinde publicului în următoarele 12 luni. 

AirCar prototype 2, modelul de pre-producție al mașinii zburătoare, va fi dotat cu un motor de 300 cai putere. Producătorii anticipează că va avea o viteză de 300 km/h și să poată zbur neîntrerupt 1000 km. 

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Mână de femeie care ajustează un termostat alb, pe perete, cu temperatura optimă pentru termostat
Temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii. Experții zic că așa scade factura la căldură
Experții au dezvăluit care e temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii, astfel încât să nu îți încarci factura la căldură.  Atunci când temperaturile de afară scad, mulți proprietari trebuie să decidă cum să...
Temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii. Experții zic că așa scade factura la căldură
2
Doi utilizatori care au fiecare în mână un dispozitiv, unul Android, unul iOS, pe fundal cu verdeață. Experții au dezvăluit cum poți transfera datele de pe un iPhone pe un telefon Android
Schimbarea iPhone așteptată ani întregi. Ce a decis Apple să introducă în sfârșit
Apple a anunțat schimbarea iPhone așteptată ani întregi de către utilizatori, funcționalitate ce a fost integrată deja pe mai multe dispozitive Android. Se pare că Apple vrea să includă standardul RCS în actualizarea iOS...
Schimbarea iPhone așteptată ani întregi. Ce a decis Apple să introducă în sfârșit
3
Samsung Galaxy S23 Ultra, cel mai rapid telefon Android, ținut în mână de un utilizator
Funcțiile ascunse Samsung Galaxy pe care trebuie să le folosești. Mulți utilizatori nu au auzit de ele
Funcțiile ascunse Samsung Galaxy te pot ajuta să realizezi anumite acțiuni mult mai ușor și eficient decât în mod obișnuit. Atunci când vine vorba de sisteme de operare pentru smartphone-uri, utilizatorii au acces la...
Funcțiile ascunse Samsung Galaxy pe care trebuie să le folosești. Mulți utilizatori nu au auzit de ele
4
Telefon care are WhatsApp pe ecran, cu logo-urile whatsapp langa, pe fundal de lemn deschis la culoare. Toți utilizatorii WhatsApp sunt avertizați să șteargă mesajele periculoase
Surpriză pentru utilizatorii WhatsApp. Unii dintre ei vor primi acces la una dintre cele mai puternice funcții Meta
Meta a pregătit o surpriză pentru utilizatorii WhatsApp, ce ar putea fi introdusă în curând pe toate platformele deținute de companie. Mark Zuckerberg vrea să introducă Meta AI pe WhatsApp, o veste care a...
Surpriză pentru utilizatorii WhatsApp. Unii dintre ei vor primi acces la una dintre cele mai puternice funcții Meta
5
telefon samsung Galaxy Note 7, cu stilou, pe fundal de lemn, unul dintre cele mai mari eșecuri tehnologice din ultimii ani
Cele mai mari îmbunătățiri Samsung Galaxy S24 Ultra. Informațiile care au ajuns deja pe Internet
Pe Internet au apărut informații despre cele mai importante îmbunătățiri Samsung Galaxy S24 Ultra, ce se pare că va fi lansat anul următor.  Samsung Galaxy S23 Ultra e unul dintre cele mai așteptate telefoane...
Cele mai mari îmbunătățiri Samsung Galaxy S24 Ultra. Informațiile care au ajuns deja pe Internet
PARTENERI
×