Mașina care se poate transforma în avion în 3 minute. Cum arată mașina zburătoare și cât de rapidă e

Mașina zburătoare se poate transforma în avion și ajunge de pe șosea în aer în mai puțin de trei minute. Vehiculul ”AirCar” a efectuat deja primul zbor între orașe în Slovacia, în care producătorul a demonstrat capacitățile prototipului.

Publicat: 24 octombrie 2021, 7:23 / Actualizat: 25 octombrie 2021, 12:56
Reclamă

Mașina zburătoare AirCar Prototype 1 are un motor de 160 de cai putere. A fost inventată de profesorul Stefan Klein și produsă de compania KleinVision, din Slovacia. Producătorii speră ca vehiculul să poate fi produs pentru publicul larg în următoarele 12 luni.  

Reclamă

Vehiculul a avut recent primul său zbor între două orașe din Slovacia, ce a impresionat martorii. Întregul traseu a fost surprins în imagini, scrie Daily Mail.

Vehiculul a zburat din orașul Nitra înainte să aterizeze în Bratislava, după care a continuat drumul pe șosea. 

Ce viteză impresionantă atinge mașina zburătoare

Producătorul mașinii zburătoare susține că AirCar poate zbura la o altitudine de 2400 m și poate atinge o viteză maximă de peste 161 km/h. 

Zborul vehicului a fost surprins de la condusul pe șosea, până la decolare și drumul până în Bratislava, așa cum se poate vedea în următorul video. 

Reclamă
Reclamă

În momentul în care a aterizat, mașina a pliat aripile și a mers pe șosea înainte să ajungă în centrul capitalei Slovaciei, scrie Daily Mail

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Mașina zburătoare AirCar în aer, deasupra unui câmp
AirCar poate zbura la o altitudine de 2400 m și poate atinge o viteză maximă de peste 161 km/h / Profimedia Images

Zborul din Nitra în Bratislava cu mașina zburătoare a durat 35 de minute și reprezintă un pas important în progresul prototipului către producția în masă, potrivit KleinVision. 

Dezvoltatorii susțin că AirCar – ce a zburat până acum 40 de ore în teste – va fi potrivită pentru călătorii personale, dar și pentru un serviciu de taximetrie. 

Vehiculul e dotat cu un motor BMW și are două locuri. Încă nu au fost făcute publice detalii despre preț. Producătorii cred că AirCar va ajunge în aer și pe șosele până anul viitor. 

”Acest zbor începe o nouă eră a vehiculelor duale,” a declarat Klein, ce a condus mașina zburătoare. 

”Deschide o nouă categorie de transport și redă libertatea asociată inițial cu mașinile înapoi la individ.” 

”AirCar nu mai e doar dovada unui concept. Atinge o altitudine de 2.500 de m și viteze de 161 km/h. A readus ideile științifico fantastice la realitate,” a declarat Anton Zajac, co-fondatorul KleinVision. 

Cum se transformă vehiculul zburător din mașină în avion

AirCar, mașina zburătoare, are aripi ce se desfac și o elice în spate. Aripile se îndoaie atunci când mașina e pe șosea și vehiculul poate intra într-un loc de parcare obișnuit. 

”Tranziția automată de la vehicul de șosea la vehicul zburător și viceversa, îndoirea și întinderea aripilor și cozii sunt rezultatul entuziasmului, spiritul de inovație și curajului unui pionier. E rezultatul cunoștințelor profesionale și de inginerie,” a declarat dr. Branko Sarh, fost expert Boeing. 

Dezvoltatorii susțin că stabilitatea și controlul AirCar sunt accesibile oricărui pilot, fără să fie necesară pregătirea de specialitate. 

După ce vor fi realizate toate testele de zbor necesare din punct de vedere legal, producătorii speră să schimbe unele caracteristici ale mașinii zburătoare. 

KleinVision vrea să doteze vehiculul cu un motor mai puternic și să îl poată vinde publicului în următoarele 12 luni. 

AirCar prototype 2, modelul de pre-producție al mașinii zburătoare, va fi dotat cu un motor de 300 cai putere. Producătorii anticipează că va avea o viteză de 300 km/h și să poată zbur neîntrerupt 1000 km. 

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
ziggurat din Iraq, construit pe vremea sumerienilor, considerată cea mai veche civilizație din lume
Cea mai veche civilizație din lume. Unde s-ar fi dezvoltat prima societate complexă
Cea mai veche civilizație din lume continuă să fie un subiect controversat în lumea academică, pentru că există mai multe societăți ce ar putea primi acest titlu.  În urmă cu 30 de ani, experții...
Cea mai veche civilizație din lume. Unde s-ar fi dezvoltat prima societate complexă
2
Mega-racheta NASA pe o platformă în timp ce se află a sol
Mega-racheta NASA nu a mai fost lansată. Misiunea Artemis 1 a fost amânată din nou
NASA intenționa să trimită spre Lună o mega-rachetă. Misiunea Artemis 1 nu a putut fi dusă la bun sfârșit nici de această dată din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Un uragan i-a convins pe specialiști...
Mega-racheta NASA nu a mai fost lansată. Misiunea Artemis 1 a fost amânată din nou
3
Construcție circulară în iarbă, similară cu structura antică mai veche decât piramidele
Structura antică mai veche decât piramidele a fost dezvăluită. Unde se află construcția inedită
Experții au descoperit structura antică mai veche decât piramidele și Stonehenge. Complexul enigmatic ar fi fost construit în urmă cu 7.000 de ani. Arheologii care explorau un sit în apropiere de Praga au descoperit...
Structura antică mai veche decât piramidele a fost dezvăluită. Unde se află construcția inedită
4
Expert care analizează mandibulă umană. Un dinte uman vechi de 1.8 milioane de ani a fost descoperit
Un dinte uman vechi de 1.8 milioane de ani a fost descoperit. Unde a fost găsită fosila inedită
Arheologi din Georgia au descoperit un dinte uman vechi de 1.8 milioane de ani. Fosila susține o teorie importantă.  Dintele ar fi aparținut unei specii înrudite cu oamenii. Potrivit experților, această descoperire cimentează teoria...
Un dinte uman vechi de 1.8 milioane de ani a fost descoperit. Unde a fost găsită fosila inedită
5
Pasăre colibri lângă o floare portocalie, pe fundal verde. Femelele colibri se „deghizează”, potrivit experților
Femelele colibri se „deghizează” pentru a evita agresiunile. La ce truc inedit apelează
Femelele colibri se „deghizează” în masculi, pentru a evita agresiunile atunci când adună nectarul din flori, potrivit unui studiu recent. Păsările colibri sunt unele dintre cele mai cunoscute specii de pe planetă. Ele impresionează...
Femelele colibri se „deghizează” pentru a evita agresiunile. La ce truc inedit apelează
PARTENERI
×