Mașina care se poate transforma în avion în 3 minute. Cum arată mașina zburătoare și cât de rapidă e

Mașina zburătoare se poate transforma în avion și ajunge de pe șosea în aer în mai puțin de trei minute. Vehiculul ”AirCar” a efectuat deja primul zbor între orașe în Slovacia, în care producătorul a demonstrat capacitățile prototipului.

Publicat: 24 octombrie 2021, 7:23 / Actualizat: 25 octombrie 2021, 12:56
Reclamă

Mașina zburătoare AirCar Prototype 1 are un motor de 160 de cai putere. A fost inventată de profesorul Stefan Klein și produsă de compania KleinVision, din Slovacia. Producătorii speră ca vehiculul să poate fi produs pentru publicul larg în următoarele 12 luni.  

Vehiculul a avut recent primul său zbor între două orașe din Slovacia, ce a impresionat martorii. Întregul traseu a fost surprins în imagini, scrie Daily Mail.

Vehiculul a zburat din orașul Nitra înainte să aterizeze în Bratislava, după care a continuat drumul pe șosea. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce viteză impresionantă atinge mașina zburătoare

Producătorul mașinii zburătoare susține că AirCar poate zbura la o altitudine de 2400 m și poate atinge o viteză maximă de peste 161 km/h. 

Zborul vehicului a fost surprins de la condusul pe șosea, până la decolare și drumul până în Bratislava, așa cum se poate vedea în următorul video. 

Reclamă
Reclamă

În momentul în care a aterizat, mașina a pliat aripile și a mers pe șosea înainte să ajungă în centrul capitalei Slovaciei, scrie Daily Mail

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Mașina zburătoare AirCar în aer, deasupra unui câmp
AirCar poate zbura la o altitudine de 2400 m și poate atinge o viteză maximă de peste 161 km/h / Profimedia Images

Zborul din Nitra în Bratislava cu mașina zburătoare a durat 35 de minute și reprezintă un pas important în progresul prototipului către producția în masă, potrivit KleinVision. 

Dezvoltatorii susțin că AirCar – ce a zburat până acum 40 de ore în teste – va fi potrivită pentru călătorii personale, dar și pentru un serviciu de taximetrie. 

Vehiculul e dotat cu un motor BMW și are două locuri. Încă nu au fost făcute publice detalii despre preț. Producătorii cred că AirCar va ajunge în aer și pe șosele până anul viitor. 

”Acest zbor începe o nouă eră a vehiculelor duale,” a declarat Klein, ce a condus mașina zburătoare. 

”Deschide o nouă categorie de transport și redă libertatea asociată inițial cu mașinile înapoi la individ.” 

”AirCar nu mai e doar dovada unui concept. Atinge o altitudine de 2.500 de m și viteze de 161 km/h. A readus ideile științifico fantastice la realitate,” a declarat Anton Zajac, co-fondatorul KleinVision. 

Cum se transformă vehiculul zburător din mașină în avion

AirCar, mașina zburătoare, are aripi ce se desfac și o elice în spate. Aripile se îndoaie atunci când mașina e pe șosea și vehiculul poate intra într-un loc de parcare obișnuit. 

”Tranziția automată de la vehicul de șosea la vehicul zburător și viceversa, îndoirea și întinderea aripilor și cozii sunt rezultatul entuziasmului, spiritul de inovație și curajului unui pionier. E rezultatul cunoștințelor profesionale și de inginerie,” a declarat dr. Branko Sarh, fost expert Boeing. 

Dezvoltatorii susțin că stabilitatea și controlul AirCar sunt accesibile oricărui pilot, fără să fie necesară pregătirea de specialitate. 

După ce vor fi realizate toate testele de zbor necesare din punct de vedere legal, producătorii speră să schimbe unele caracteristici ale mașinii zburătoare. 

KleinVision vrea să doteze vehiculul cu un motor mai puternic și să îl poată vinde publicului în următoarele 12 luni. 

AirCar prototype 2, modelul de pre-producție al mașinii zburătoare, va fi dotat cu un motor de 300 cai putere. Producătorii anticipează că va avea o viteză de 300 km/h și să poată zbur neîntrerupt 1000 km. 

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Monede Bitcoin pe bancnote de 100 de dolari. Un bărbat a aruncat la gunoi o avere Bitcoin
Ce s-a întâmplat cu singura țară care a adoptat Bitcoin drept metodă legală de plată. Întreaga populație a fost afectată
Până acum, singura țară care a adoptat Bitcoin drept metodă legală de plată la nivel național a întâmpinat numeroase probleme.  În 2021, El Salvador a devenit singura țară care a acceptat oficial Bitcoin drept...
Ce s-a întâmplat cu singura țară care a adoptat Bitcoin drept metodă legală de plată. Întreaga populație a fost afectată
2
Laptop cu Microsoft Word pe ecran, similar cu alternativa gratuită DOCS
Europa lansează alternativă gratuită pentru Microsoft Word și Google Docs. Cum funcționează DOCS
Europa lansează alternativă gratuită pentru Microsoft Word și Google Docs cu noua platformă DOCS, creată în parteneriat de Franța și Germania.  Guvernele din Franța și Germania au anunțat recent DOCS. Acesta e un serviciu...
Europa lansează alternativă gratuită pentru Microsoft Word și Google Docs. Cum funcționează DOCS
3
Yangwang U9, mașină care poate sări peste obstacole, prezentată la Singapore MotorShow, ianuarie 2025, pe roșu
BYD a depășit Tesla. Ce vânzări record a avut la nivel global
Producătorul auto BYD a depășit Tesla la nivelul vânzărilor globale, cu vânzări anuale record pentru anul 2024.  BYD e un producător auto cunoscut din China. Potrivit celui mai recent raport, BYD ar fi avut...
BYD a depășit Tesla. Ce vânzări record a avut la nivel global
4
Imagine cu clădirile din New York, cer senin, care se numără printre cele mai bogate orașe din lume
Fun
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
În cel mai bogat oraș din lume locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari, potrivit celor mai recente date.  Atunci când vine vorba de cele mai bogate orașe din lume, există câteva locații...
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
5
Colaj cu iceberg și o barcă și pești de gheață, din descoperirea majoră în Oceanul Antarctic
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg enorm s-a desprins în Antarctica, una dintre regiunile cele mai afectate de încălzirea globală.  Pe 13 ianuarie 2025, un aisberg de mărimea orașului Chicago...
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
PARTENERI
×