Comania Neuralink, a lui Elon Musk, a implantat cu succes primul său dispozitiv în creierul unui om. Anunțul a fost făcut chiar de către miliardar, pe rețeaua de socializare X. Se pare că pacientul „se recuperează” în acest moment.
Elon Musk susține că Neuralink a implantat primul cip wireless în creierul unui om. Cum ar fi fost posibilă procedura
Elon Musk susține că Neuralink a implantat primul cip wireless în creierul unui om, într-un test de succes pentru companie.
Compania dezvoltă un implant pentru creier. Acesta e destinat pacienților care suferă de paralizie severă, pentru a controla tehnologiile externe cu ajutorul semnalelor neuronale, scrie CNBC.
Neuralink a început să recruteze pacienți pentru primele teste clinice pe oameni după ce a obținut aprobarea FDA, în luna mai 2023.
Elon Musk susține că Neuralink a implantat primul cip wireless în creierul unui om
Pe reţeaua X, fostă Twitter, Elon Musk a spus că pacientul se recuperează bine. Neuralink a fost creat de Musk în vara lui 2016 și dezvoltă cipuri care pot fi implantate în creierul uman.
Omul de afaceri crede că astfel de interfețe neuronale vor permite unei persoane să învețe să controleze direct un computer cu ajutorul minţii. Cipul lui Musk a fost testat până acum pe animale, inclusiv porci și maimuțe. Totuşi, unii cercetători americani privesc cu scepticism viitorul promis de Elon Musk, chiar dacă Neuralink a implantat primul cip wireless în creierul unui om.
Situat în Fremont (California), o suburbie a oraşului San Francisco, Neuralink a primit undă verde din partea Agenţiei Americane de Reglementare a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (FDA), în luna mai. Implantul său e de mărimea unei monede. A fost deja plasat în creierul unui macac, care a reuşit să joace jocul video „Pong” fără controler sau tastatură. „Primele rezultate arată o activitate neuronală promiţătoare”, a scris Elon Musk pe X (ex-Twitter).
Fondată în 2016, Neuralink este departe de a fi prima companie care a realizat un implant cerebral. Acesta e numit şi interfaţă creier-maşină (IMC), asupra unei fiinţe umane. În luna septembrie, compania olandeză Onward a anunţat că testează cuplarea unui implant cerebral cu un altul care stimulează măduva spinării. Cu scopul de a permite unui pacient tetraplegic să îşi recapete mobilitatea.
Citește continuarea pe observatornews.ro