În cadrul evenimentului Siggraph din acest an, Jen-Hsun Huang, CEO-ul Nvidia, a vorbit despre compania sa și despre viitorul AI. În cadrul discuției, Huang a oferit mai multe detalii despre cum vede el viitorul tech în contextul dezvoltării AI.
CEO-ul Nvidia crede că vor fi necesare 3 computere separate pe viitor. De ce nu va mai fi de ajuns unul singur
CEO-ul Nvidia crede că vor fi necesare 3 computere pe viitor, pentru că unul singur nu va putea face față cerințelor AI pe viitor.
Antrenarea AI necesită un nivel ridicat de energie. Ca urmare, Huang crede că vor fi necesare mai multe computere pentru sistemele AI din viitor, scrie PC Gamer.
Nvidia e unul dintre cei mai mari susținători ai direcției AI. În urma acestei dezvoltări, compania a profitat semnificativ, pentru că produce hardware-ul de care are nevoie această tehnologie.
CEO-ul Nvidia crede că vor fi necesare 3 computere separate pe viitor
Potrivit lui Huang, sectorul AI trece deja din faza de pionierat către următoarea etapă. CEO-ul Nvidia o numește „valul de întreprinderi”. După acest pas ar urma „valul fizic”, care ar fi „chiar extraordinar”, susține Huang.
CEO-ul Nvidia crede că vor fi necesare 3 computere pentru a ajuta această dezvoltare AI. Unul pentru a crea AI-ul, celălalt pentru a simula și rafina AI și cel de-al 3-lea pe care chiar va funcționa modelul.
„E o problemă de 3 computere. Știi, așa cum e problema celor 3 corpuri și e incredibil de complicat. Și am creat 3 computere pentru a face acest lucru,” a declarat Huang.
CEO-ul a vorbit despre pachetele de hardware și software dezvoltate de propria companie. Există servere DGX H100 pentru a crea AI-ul. Computerele cu Jetsen pot simula AI. Pe serverele și computerele care folosesc Omniverse și RTX GPU pot funcționa modelele AI.
În cadrul aceluiași eveniment, Huang și Mark Zuckerberg au vorbit despre AI, dar discuția s-a simțit mai mult ca o promovare decât ca o prezentare despre direcția acestei tehnologii.
După declarațiile lui Huang, mulți experți din domeniu nu au fost convinși de necesitatea a 3 computere. Mai ales că tehnologia avansează într-un ritm atât de rapid. În plus, deși CEO-ul Nvidia crede că vor fi necesare 3 computere separate pe viitor pentru AI, cei mai mulți utilizatori și majoritatea firmelor nu vor avea nevoie să dezvolte această tehnologie.
Giganții tech au intrat într-o cursă AI
Încă de la lansarea ChatGPT, în noiembrie 2022, discuția despre AI și potențialul acestei tehnologii a acaparat sectorul tech. În acest moment, OpenAI conduce în continuare eforturile, cel puțin potrivit opiniei publice.
OpenAI are și mai multe parteneriate cu alți giganți tech, precum Apple și Microsoft. Unul dintre competitorii principali e Google, ce a lansat propriul sistem, numit Gemini. Recent, laboratoarele AI DeepMind au doborât mai multe recorduri și au făcut descoperiri notabile în domeniul științific.
Chiar dacă CEO-ul Nvidia crede că vor fi necesare 3 computere, tehnologia AI a fost dezvoltată și într-un sistem mai restrâns. Rămâne de văzut cum va evolua această tehnologie pe viitor.
Și Meta a intrat în cursa AI, cu modelul Llama, ce e disponibil tuturor gratuit. Dar cea mai recentă versiune a modelului nu va fi disponibilă în Europa.