(P) Sfaturi utile pentru cultivarea florilor în seră

Atunci când vorbim despre sfaturi utile pentru cultivarea florilor în seră, unele trucuri te pot ajuta să ai o adevărată oază de frumusețe, cu plante variate.

Publicat: 25 octombrie 2022, 15:40

Tuturor ne plac florile, dar puțini dintre noi sunt cei care își încearcă norocul și fac din această pasiune o adevărată afacere.

Vrei și tu să îți încerci norocul, dar floricultura nu este chiar atât de simplă pe cât pare.

Pentru că știm cum este să fii la început de drum și să ai nevoie de multe indicații și recomandări, am decis să îți prezentăm și noi câteva dintre ele, pentru a-ți fi mai ușor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi utile pentru cultivarea florilor în seră

Cultivarea florilor în seră poate crea o adevărată oază de frumusețe. Dar e necesar să urmezi câțiva pași pentru a te asigura că proiectul tău va avea succes.

Atunci când vine vorba de sfaturi utile pentru cultivarea florilor în seră, trebuie să ții cont de câteva principii.

Reclamă

Sera, oaza ta de frumusețe

Deși îți dorești să cultivi multe specii și soiuri de flori în sera ta, trebuie să știi că nu toate se pretează cu clima de la noi. Din fericire, există însă și multe soiuri compatibile și foarte căutate, spre care ai putea să îți îndrepți atenția. Avem în acest sens și câteva sugestii.

Garoafa de vară

Garoafa de vară provine tocmai din partea de nord a Continentului Negru. Este o floare care s-a adaptat perfect și la condițiile climei de la noi din țară.

Înmulțirea ei se face prin butași și, la apogeul dezvoltării ei, această floare ajunge la maxim 50 de cm înălțime. De regulă, înflorește cam la patru – cinci luni de la plantare, dar oferă o adevărată feerie de culori.

Zambila

Chiar și vechii greci iubeau această floare pe care, ca și noi, o asociau cu sosirea primăverii. Cu toate acestea, originile zambilei provin tocmai din Orientul Îndepărtat.

Toată lumea știe cum arată, cât de frumos miros, și cât de apreciate sunt primăvara. Le poți crește ușor în sera ta. Zambilele au nevoie de asta deoarece bulbii au o sensibilitate crescută la temperaturile scăzute.

Floarea miresei

Este originară din Australia și numără nu mai puțin de 50 de specii, anuale și perene. Înflorește în prima parte a verii, mai exact până undeva pe la mijlocul lunii iulie. Este foarte apreciată, așa că trebuie obligatoriu să o introduci în sera ta.

Mai există și multe alte flori care se pretează foarte bine să fie crescute în sere, iar dacă ai nevoie de semințe sau orice altceva pentru ele, un magazin online legumicultura profesionist este exact ce ai nevoie.

Atenție la florile pe care le vei planta în seră

Da, știm, ești foarte entuziasmat/ă de ideea de a-ți crea propria sera de flori. Dar încearcă să te temperezi un pic. Începe cu pași mici, cu o cultură mică de flori, unele ușor de îngrijit și mult mai rezistente la variațiile de temperatură.

Trandafiri, gladiole, lalele, bujori sau petunii sunt câteva sugestii în acest sens. Pentru început, fertilizează pământul, plantează semințele sau bulbii, ai grijă să le ferești de boli și gata, totul este mult mai simplu.

Este ca un fel de antrenament pentru tine, pentru a vedea dacă într-adevăr îți place această activitate sau a fost doar un capriciu de moment. Florile au nevoie de îngrijire deosebită din partea ta, așa că trebuie să înțelegi că este nevoie de multă muncă.

Poți ajuta semințele să încolțească puțin mai repede

Dacă ești începător și ai decis să plantezi semințe despre care știi că încolțesc mai greu, cel mai simplu este să le pui mai întâi în ghivece.

Apoi îți va fi mult mai ușor să muți plantele în alt loc, mult mai ofertant din punctul de vedere al spațiului. Ghivecele cu semințe nu trebuie expuse în bătaia directă a razelor solare, deoarece riști ca acestea să le distrugă.

Condițiile din seră

Plantele sunt diferite și au nevoie de un mediu optim de dezvoltare. Nu toate au însă aceleași cerințe, și de aceea începe cu flori care au condiții similar de dezvoltare. De regulă, într-o seră, temperature optimă este în jur de 21 – 23 de grade Celsius, iar umiditatea undeva pe la 50%.

Dacă reușești să menții acești parametri, vei observa că florile tale cresc mai repede, iar culorile lor vor fi mult mai vii. De asemenea, nu uita că este nevoie să aerisești în fiecare zi, de preferat seara.

Nu este indicat excesul de umiditate

La fel ca mulți alți începători în domeniu, cel mai probabil te întrebi și de câtă apă este nevoie. De aceea, trebuie să reții că umiditatea în exces afectează mult florile. Așa e favorizată apariția multor ciuperci și a unor boli care afectează rădăcinile.

Nici să uiți de faptul că au nevoie de apă nu este o soluție. Cel mai bine este să optezi pentru un pulverizator. Cu ajutorul acestuia vei reuși să le oferi florilor tale exact atâta apă cât au nevoie.

Pregătește bine și solul

Solul trebuie să fie bine aerat, pentru ca florile tale să aibă cele mai bune condiții de dezvoltare. Oferă-le suficient spațiu pentru asta. O seră prea aglomerată este una în care florile nu se simt bine. Din acest motiv nici nu prea ai parte de reușite.

Protejarea florilor din seră

Și în seră buruienile nu vor întârzia prea mult să își facă apariția dacă nu iei din timp măsurile necesare împotriva lor. Plivirea sau aplicarea de erbicide reprezintă una dintre măsurile cele mai eficiente. Eventual, dacă spațiul este mai mare, poți apela chiar și la mulcire, o metodă tradițională dar foarte eficientă.

Discută și cu alți pasionați de floricultură ca și tine și vezi care au fost experiențele lor în acest caz, care sunt recomandările și indicațiile pentru tine. De asemenea, specialiștii de la site-ul de legumicultură la care ai apelat pentru a-ți cumpăra cele necesare vor fi mai mult decât bucuroși să îți răspundă la eventualele întrebări pentru ca sera ta să fie un adevărat spațiu de vis!

Te-ar mai putea interesa și
Persoană care bagă prize în prelungitor de culoare gri. „Electricitatea fantomă” încărcă facturile dacă nu scoți electrocasnicele din priză
Cum poți reduce facturile la curent cu 10%. Puțini consumatori știu trucul simplu
Cum poți reduce facturile la curent cu 10%. Puțini consumatori știu trucul simplu
Telefon mobil căruia i se termină bateria, cu un cablu ortocaliu care iese din el, fundal gri. Experții au dezvăluit de ce se descarcă atât de repede bateria telefoanelor
Cum să îți încarci bateria ca să reziste mai mult. Așa poți folosi dispozitivele mai mult timp
Cum să îți încarci bateria ca să reziste mai mult. Așa poți folosi dispozitivele mai mult timp
Frunze verzi aflate deasupra apei, pentru a ilustra cum au creat experții „frunza artificială”
Cum au creat experții „frunza artificială”. Puțini ar ghici la ce ar folosi
Cum au creat experții „frunza artificială”. Puțini ar ghici la ce ar folosi
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Elon Musk, pe covorul roșu la MET Gala 2022, îmbrăcat într-un costum negru, cu o cămașă albă. Cel mai bogat personaj fictiv are o avere mai mare decât a lui Musk
Fun
Elon Musk prezice un viitor fără joburi. Cum vor supraviețui oamenii atunci, potrivit miliardarului
Elon Musk prezice un viitor fără joburi, în care oamenii ar trăi într-un sistem bazat pe un „venit universal ridicat”. Elon Musk a realizat mai multe predicții în ultimii ani despre impactul inteligenței artificiale...
Elon Musk prezice un viitor fără joburi. Cum vor supraviețui oamenii atunci, potrivit miliardarului
2
Femeie blondă îmbrăcată în gri care își acoperă gura, pentru a ilustra cât de periculoasă e încălzirea globală
Singurele țări care au aerul curat, potrivit OMS. Doar 7 state îndeplinesc condițiile necesare
OMS a dezvăluit care sunt singurele țări care au aerul curat potrivit standardelor legate de calitate și poluarea cu microparticule.  OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a dezvăluit că doar 7 dintre cele 134 de...
Singurele țări care au aerul curat, potrivit OMS. Doar 7 state îndeplinesc condițiile necesare
3
Elon Musk, Met Gala 2022, îmbrăcat în costum. Recent, avertismentul lui Elon Musk despre economie a fost publicat pe Twitter
Elon Musk a recunoscut că folosește ketamină „cu rețetă”. De ce crede miliardarul că investitorii i-ar susține obiceiul
Elon Musk a recunoscut că folosește ketamină pe care o ia cu rețetă și crede că investitorii ar trebui să îi susțină obiceiul. Elon Musk susține că „aproape tot timpul” nu folosește medicamente atunci...
Elon Musk a recunoscut că folosește ketamină „cu rețetă”. De ce crede miliardarul că investitorii i-ar susține obiceiul
4
Femeie care e vaccinată de o doctoriță în mâna stângă, ambele purtând mască, pentru a ilustra ce e „boala x”
Virusul pe care îl au 95% dintre oameni. Ce poate face în corpul uman
Virusul pe care îl au 95% dintre oameni nu are vaccin momentan, dar un studiu recent a scos la iveală vulnerabilitățile sale.  Prin identificarea vulnerabilităților virusului Epstein-Barr (EBV), experții speră să găsească un vaccin...
Virusul pe care îl au 95% dintre oameni. Ce poate face în corpul uman
5
Familie cu un bărbat, o femeie și un copil care se joacă, pe canapea, pentru a ilustra cele mai fericite țări din lume în 2023
Fun
Cele mai fericite țări din lume în 2024. Pe ce poziție se află România în top
Raportul Mondial al Fericirii a dezvăluit iar care sunt cele mai fericite țări din lume pentru 2024, cu schimbări notabile în top față de anii precedenți. Ca în fiecare an, Raportul Mondial al Fericirii...
Cele mai fericite țări din lume în 2024. Pe ce poziție se află România în top
PARTENERI
×