Dr. Peter Scott-Morgan, „primul cyborg uman din lume”, a murit la 64 de ani. De ce a decis să se transforme în jumătate robot

Dr. Peter Scott-Morgan, „primul cyborg uman din lume”, a murit la vârsta de 64 de ani. Familia și colegii săi au publicat mesaje emoționante pe rețelele de socializare despre reușitele respectatului om de știință.

Publicat: 22 iunie 2022, 14:44
Reclamă

Dr. Peter Scott-Morgan a devenit cunoscut în întreaga lume cu lansarea documentarului Peter: The Human Cyborg, în anul 2020. Documentarul a prezentat încercarea expertului de a refuza să accepte diagnosticul său și de a deveni robot pentru a-și lungi viața.

Reclamă

Scott-Morgan a fost diagnosticat cu o boală neuro-motorie, aceeași afecțiune pe care a avut-o și Stephen Hawking, scrie New York Post

Expertul a avut titlul de doctor în robotică. El a dezvoltat un avatar similar cu propriul aspect, prin care își putea exprima emoțiile atunci când mușchii feței sale nu se puteau mișca.

Dr. Peter Scott-Morgan, „primul cyborg uman din lume”, a murit la 64 de ani

În plus, omul de știință avea un dispozitiv cu înregistrări cu propria voce. Acesta folosea un sistem de urmărire a mișcării ochilor pentru a folosi calculatoare. El utiliza și un scaun cu rotile ce îi permite să stea jos, dar și întins.

Scott-Morgan apela și la ajutorul unei cateter și al unui sac de colostomie. Expertul nu mai avea laringe, pentru ca saliva sa să nu îi inunde plămânii. 

Reclamă
Reclamă

Dr. Peter Scott-Morgan, „primul cyborg uman din lume”, a murit la vârsta de 64 de ani, potrivit mesajului familiei de pe rețeaua de socializare Twitter.

Vezi cum arăta dr. Peter Scott-Morgan înainte să se transforme în cyborg în GALERIA FOTO!

dr. peter scott-morgan, „primul cyborg din lume”, în scaunul cu rotile, alături de soțul lui
Dr. Peter Scott-Morgan și-a prelungit viața cu 5 ani peste diagnosticul dat de doctori / Profimedia Images

„Pentru suporterii rebeli incredibili ai lui Peter. Cu inima frântă, vă anunțăm că Peter a murit liniștit, înconjurat de familia și de apropiații săi. A fost extrem de mândru de toți cei care l-au susținut pe el și pe viziunea sa de a schimba modul în care oamenii văd dizabilitățile,” au scris apropiații lui pe Twitter. 

Susținători ai lui Peter, din întreaga lume, au scris mesaje de condoleanțe pe rețelele de socializare. 

„Suntem întristați să aflăm că fostul nostru colaborator, dr. Peter Scott-Morgan, a murit,” au scris reprezentanții Asociației MND, despre „primul cyborg din lume”. „Peter a fost o sursă de inspirație pentru MND Technology Think Tank și a ajutat la atragerea atenției, cu ajutorul documentarului Peter: The Human Cyborg, difuzat pe Channel 4. Transmitem gânduri bune pentru soțul lui Peter, Francis, familia sa și prietenii.”

Scott-Morgan și-a numit noua formă Peter 2.0

Transformarea lui Peter într-un cyborg uman s-a încheiat în anul 2019. El a numit această formă Peter 2.0. El și soțul lui au făcut lobby pentru a obține mai multă finanțare și schimbări în cadrul regulilor medicale din Marea Britanie. 

Și cipul de creier Neuralink îngrijorează experții – află ce plan are compania fondată de Elon Musk.

Datorită avansurilor tehnologice folosite de dr. Peter Scott-Morgan, „primul cyborg din lume”, el și-a prelungit viața cu aproximativ 5 ani, potrivit New York Post. 

Peter a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică. Doctorii i-au spus că mai are de trăit doar 2 ani, dar omul de știință și-a folosit abilitățile pentru a-și prelungi viața. 

„Am vrut să reinventez, pentru toată lumea, ceea ce înseamnă să fii prins în propiul corp,” a declarat în trecut Peter Scott-Morgan. 

„Nu e vorba de boala neuro-motorie. E vorba de dizabilitate, fie că vorbim de accident, boală, predispoziție genetică sau chiar vârsta înaintată, chiar demența. Dar, la finalul zilei, e vorba de eliberarea tuturor de pe Pământ,” a continuat el.

Un om și-a implantat 50 de cipuri, magneți și antene în corp. Află de ce a recurs Lepht Anonym la astfel de intervenții.

„Sunt norocos că sunt un prototip, un nou om, un experiment timpuriu despre cum umanitatea poate avansa semnificativ în viitor,” a continuat Scott-Morgan. „În acest moment, nu suntem capabili să evoluăm. Între timp, inteligența artificială și robotica accelerează. Vreau să facem parte din tendință cât timp încă putem.” 

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Forma umană, în nuanțe de albastru, reprezentând inteligența artificială. Recent, experții au vorbit despre riscul unei super inteligențe artificiale
Riscul unei super inteligențe artificiale, potrivit experților. De ce sunt îngrijorați
Riscul unei super inteligențe artificiale, potrivit experților. De ce sunt îngrijorați
Celule cu nucleu, pe fundal albastru. Recent, experții au creat organisme sintetice care se pot reproduce
Experții au creat organisme sintetice care se pot reproduce. Reușita care a impresionat lumea științifică
Experții au creat organisme sintetice care se pot reproduce. Reușita care a impresionat lumea științifică
Consumatori care ciocnesc pahare pline cu bere. Experții au dezvăluit strategia simplă prin care poți reduce consumul de alcool
Strategia simplă prin care poți reduce consumul de alcool, potrivit experților. Ce soluție au propus
Strategia simplă prin care poți reduce consumul de alcool, potrivit experților. Ce soluție au propus
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
ziggurat din Iraq, construit pe vremea sumerienilor, considerată cea mai veche civilizație din lume
Cea mai veche civilizație din lume. Unde s-ar fi dezvoltat prima societate complexă
Cea mai veche civilizație din lume continuă să fie un subiect controversat în lumea academică, pentru că există mai multe societăți ce ar putea primi acest titlu.  În urmă cu 30 de ani, experții...
Cea mai veche civilizație din lume. Unde s-ar fi dezvoltat prima societate complexă
2
Mega-racheta NASA pe o platformă în timp ce se află a sol
Mega-racheta NASA nu a mai fost lansată. Misiunea Artemis 1 a fost amânată din nou
NASA intenționa să trimită spre Lună o mega-rachetă. Misiunea Artemis 1 nu a putut fi dusă la bun sfârșit nici de această dată din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Un uragan i-a convins pe specialiști...
Mega-racheta NASA nu a mai fost lansată. Misiunea Artemis 1 a fost amânată din nou
3
Construcție circulară în iarbă, similară cu structura antică mai veche decât piramidele
Structura antică mai veche decât piramidele a fost dezvăluită. Unde se află construcția inedită
Experții au descoperit structura antică mai veche decât piramidele și Stonehenge. Complexul enigmatic ar fi fost construit în urmă cu 7.000 de ani. Arheologii care explorau un sit în apropiere de Praga au descoperit...
Structura antică mai veche decât piramidele a fost dezvăluită. Unde se află construcția inedită
4
Expert care analizează mandibulă umană. Un dinte uman vechi de 1.8 milioane de ani a fost descoperit
Un dinte uman vechi de 1.8 milioane de ani a fost descoperit. Unde a fost găsită fosila inedită
Arheologi din Georgia au descoperit un dinte uman vechi de 1.8 milioane de ani. Fosila susține o teorie importantă.  Dintele ar fi aparținut unei specii înrudite cu oamenii. Potrivit experților, această descoperire cimentează teoria...
Un dinte uman vechi de 1.8 milioane de ani a fost descoperit. Unde a fost găsită fosila inedită
5
Pasăre colibri lângă o floare portocalie, pe fundal verde. Femelele colibri se „deghizează”, potrivit experților
Femelele colibri se „deghizează” pentru a evita agresiunile. La ce truc inedit apelează
Femelele colibri se „deghizează” în masculi, pentru a evita agresiunile atunci când adună nectarul din flori, potrivit unui studiu recent. Păsările colibri sunt unele dintre cele mai cunoscute specii de pe planetă. Ele impresionează...
Femelele colibri se „deghizează” pentru a evita agresiunile. La ce truc inedit apelează
PARTENERI
×