Mormântul a fost descoperit în centrul Limei. Experții cred că acesta ar fi aparținut unei familii înstărite din perioada incașă. În interiorul lui au fost găsite „mai multe pachete funerare”, fiecare înfășurate în pânză.
Un mormânt din era incașă a fost descoperit sub o casă din Peru. Ce au găsit experții în el
Un mormânt din era incașă a fost descoperit sub o casă din Lima, capitala Peru, atunci când proprietarul a vrut s-o renoveze.
Julio Abanto a condus echipa de arheologi care a analizat mormântul, scrie The Guardian.
Potrivit acestuia, persoanele îngropate în el ar fi aparținut elitei societății Ruricancho. Această cultură a locuit în zona în care se află Lima acum, înainte ca Imperiul Incaș să conducă regiuni extinse din America de Sud, în secolul 1400.
Un mormânt din era incașă a fost descoperit sub o casă din Peru
Imperiul Incaș a fost cunoscut pentru construcțiile complexe și modul în care foloseau aurul, pentru bijuterii și decorațiuni. Printre cele mai cunoscute structuri din acea perioadă se numără și Machu Picchu, o fostă reședință regală.
Imperiul Incaș a fost învins de invadatorii spanioli în 1532. Ca urmare a invaziei, o parte semnificativă a culturii incașe a fost pierdută. Acum, un mormânt din era incașă a fost descoperit chiar în Lima.
Mormântul a fost găsit în Lima, sub o casă deținută de Hipolito Tica, în timpul unor renovări.
„E extraordinar. Chiar nu am alte cuvinte să descriu acest lucru,” a declarat Tica. Proprietarul casei speră ca următoarele generații din cartierul San Juan de Lurigancho, unde s-a găsit mormântul, să aprecieze importanța unei astfel de descoperiri.
Recent, 200 de coloane vertebrale umane agățate de stâlpi au fost descoperite în Peru.
Excavările mormântului au început în luna mai, după ce renovările cerute de Tica au necesitat o evaluare arheologică. În Lima, au fost descoperite sute de locații de interes arheologic, care s-au dezvoltat înainte și după Imperiul Incaș.
Imperiul Incaș avea în jur de 12 milioane de cetățeni
Experții au descoperit acum un mormânt din era incașă, un detaliu important pentru reconstruirea istoriei din zonă. Numeroase detalii despre Imperiul Incaș au fost pierdute istoriei după ce acesta a fost învins de către invadatorii spanioli.
Atahuallpa a fost al 13-lea și ultimul împărat incaș, potrivit History. El a fost trangulat de conchistadorii lui Fracisco Pizarro. Execuția sa a marcat sfârșitul a 300 de ani de supremație incașă în zonă.
Imperiul a avut, la un moment dat, 12 milioane de cetățeni. Cultura incașă nu avea un sistem de scriere, dar includea un guvern complex și, potrivit experților, un sistem de agricultură impresionant. Cu 5 ani înainte de invazia spaniolilor, Imperiul a suferit de pe urma unui război de succesiune. În 1532, armata lui Atahuallpa l-a învins pe fratele său vitreg, Huascar, într-o bătălie lângă Cuzco.
Recent, experții au descoperit de ce le dădeau incașii substanțe halucinogene copiilor înainte să îi sacrifice.
Acum, experții au descoperit un mormânt din era incașă în Lima, ce poate oferi detalii importante despre cultura incașă.
După ce Atahuallpa a fost executat, spaniolii l-au pus pe tron pe Manco Capac, fratele lui Huascar. Aceasta a fost controlat de invadatorii spanioli timp de 1 an, până când acesta a organizat o revoltă care a eșuat.