Un iPhone a salvat viața proprietarului. Trucul de „5 clicuri” pe care trebuie să-l știe toți utilizatorii

Un iPhone a salvat viața proprietarului său, după ce bărbatul a folosit un truc pe care puțini utilizatori îl știu. 

Publicat: 7 aprilie 2022, 15:53
Reclamă

Tim Blakely, din Marea Britanie, a supraviețuit unei situații extreme datorită dispozitivului său iPhone. Bărbatul de 41 de ani se află în vacanță în munții din Elveția, la o altitudine de 3.000 de metri atunci când a căzut într-o groapă ascunsă în gheață, cu o adâncime de 4.5 metri.

Reclamă

Bărbatul a suferit accidentul în timp ce făcea snowboarding în munți, potrivit The New York Post

E posibil ca bărbatul să fi căzut și mai mult în gaură, dar a aterizat pe un pod de zăpadă din interior. 

Un iPhone a salvat viața proprietarului

Blakely a dezvăluit situația extremă într-un mesaj publicat pe Instagram pe 27 martie. În acesta, bărbatul a dezvăluit că opțiunea de urgență Emergency SOS, încorporată în iPhone, i-a salvat viața. 

Opțiunea e activată rapid, după care sună la serviciile de urgență locale și le trimite și locația dispozitivului de pe care a fost realizat apelul. 

Reclamă
Reclamă

„Această săptămâna a fost un val de emoții și introspecție și nu am știu exact ce să fac cu această experiență,” a scris Blakely pe Instagram, despre cum un iPhone a salvat viața proprietarului. „Mulțumesc Apple și serviciului lor de urgență cu 5 clicuri cu butonul de pe margine – e extraordinar mai ales când curge apă pe ecranul tău, constant.” 

Deși se afla la câțiva metri sub suprafața gheții, Blakely susține că avea în continuare conexiune 3G. Cu ajutorul trucului de 5 clicuri, bărbatul a putut contacta serviciile de urgență din Elveția. Acestea au aflat care e poziția lui, deși telefonul mai avea doar 3% baterie. 

Recent, Apple a introdus un truc iPhone prin care furtul smartphone-urilor devine „inutil”.

Blakely susține că au trecut 20 de minute până a putut contacta pe cineva de la serviciile de urgență. A fost sfătuit să nu se miște. Până când a fost salvat, bărbatul a surprins în imagini locația în care se afla. 

După 45 de minute, Blakely a fost salvat din crevasă. Din întreaga experiență, bărbatul a suferit doar o entorsă. Potrivit lui Blakely, care a vorbit despre cum un iPhone a salvat viața proprietarului, s-a întors în Londra „aproape nevătămat”. 

Cum poți realiza un apel SOS pe iPhone

Blakely a sfătuit alte persoane pasionate de snowboarding să fie mai atente decât el. 

„17 ani de snowboarding și, în majoritatea acelor dăți m-am dat singur sau mai departe de pistă. Niciodată nu mai merg singur,” a declarat Blakely. „Indiferent de cât de multă experiență crezi că ai, nu e de glumă.” 

„Nu e corect să spun că mi s-a terminat norocul, pentru că circumstanțele supraviețuirii mele demonstrează clar să am folosit tot norocul pe care îl aveam,” a continuat el.

Află care sunt diferențele între un iPhone adevărat și unul fals.

Un iPhone a salvat viața proprietarului după ce acesta a folosit opțiunea apelului de urgență SOS. Aceasta poate fi activată prin mai multe metode și se numește și trucul de 5 clicuri. 

Iată cum poți realiza un apel SOS pe iPhone: 

Opțiunea Emergency SOS pe dispozitivele iPhone cu Home Button

Dacă telefonul tău are un Home Button, ține apăsat pe butonul de pe marginea telefonului în același timp ca unul dintre butoanele de volum. Ține apăsat până când apare opțiunea Emergency SOS.

Trage de glisorul Emergency SOS pentru a apela serviciile de urgență. Dacă vei continua să apeși pe butonul de pe margine și pe unul dintre butoanele de volum, dar nu tragic de glisor, va începe o numărătoare inversă. În plus, se va auzi un sunet de alertă. 

Dacă vei ține apăsat până când se termină numărătoarea inversă, telefonul iPhone apelează automat serviciile de urgență. Cu ajutorul acestei funcționalități, un iPhone a salvat viața proprietarului său.

Opțiunea Emergency SOS pe dispozitivele mai vechi de iPhone 7

Dacă ai un telefon iPhone 7 sau mai vechi, poți folosi Emergency SOS cu trucul de 5 clicuri. Tot ce trebuie să faci e să apeși pe butonul lateral de 5 ori. Atunci apare pe ecran glisorul SOS, de care trebuie să tragi pentru a apela serviciile de urgență.

Dacă ai pornit un apel de urgență din greșeală, trebuie să apeși pe butonul Stop, după care selectezi opțiunea Stop Calling. 

După încheierea apelului, dispozitivul iPhone va trimite locația ta actuală către serviciile de urgență. Dacă serviciile de locație sunt închise, vor fi activate temporar. 

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Hacker care lucrează pe un laptop, într-o cameră de circuite. Există numeroase secrete de securitate cibernetică ale hackerilor
Secrete de securitate cibernetică ale hackerilor. Cum îți poți proteja dispozitivele
Secrete de securitate cibernetică ale hackerilor. Cum îți poți proteja dispozitivele
Degetul unui utilizator care închide un laptop Windows, cu butonul de închidere. Mulți se întreabă cum trebuie să închizi computerul Windows
Cum trebuie să închizi computerul Windows, de fapt. Cei mai mulți utilizatori o fac greșit
Cum trebuie să închizi computerul Windows, de fapt. Cei mai mulți utilizatori o fac greșit
Ecran iPhone, cu meniul de alarme, pe o masă din lemn. Telefoanele iPhone au durata de snooze de 9 minute
De ce au telefoanele iPhone durata de snooze de 9 minute. Explicația la care puțin utilizatori s-ar fi gândit
De ce au telefoanele iPhone durata de snooze de 9 minute. Explicația la care puțin utilizatori s-ar fi gândit
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×