Noile modele de iPad și Mac au fost dezvăluite. Dispozitivele Apple care au încântat fanii

În cadrul evenimentului de pe 8 martie, au fost dezvăluite noile modele de iPad și Mac, alături de dispozitivul iPhone SE. 

Publicat: 8 martie 2022, 20:25
Reclamă

De la anunțul evenimentului Apple de pe 8 martie, ce a primit sloganul Peek Performance, fanii gigantului tech au așteptat să afle ce noi dispozitive a pregătit compania cu o valoare de 3 trilioane de dolari.

Reclamă

La evenimentul transmis online, Apple a dezvăluit noi modele pentru dispozitivele iPad și Mac. Acestea au impresionat cu specificațiile tehnice și design-ul, potrivit Tech Radar

Dincolo de aceste produse, Apple a pregătit și o surpriză – o nouă generație de cip, produs chiar de companie. 

Noile modele de iPad și Mac au fost dezvăluite

Evenimentul Apple de pe data de 8 martie 2022 a început cu o prezentare a producțiilor Apple Original Films. Printre acestea se numără și pelicule ce au câștigători de Oscar în rolurile principale, precum Denzel Washington și Tom Hanks.

După scurta prezentare, introdusă de CEO-ul Apple, Tim Cook, evenimentul Apple a continuat cu o prezentare a iPhone 13. Acesta va avea un cip A15, la fel ca seria iPhone 13, la un preț accesibil. Evenimentul a adus o surpriză și pentru ultima serie iPhone – iPhone 13 și 13 Pro vor fi disponibile într-o nouă nuanță de verde. Aceasta va fi disponibilă de pe 18 martie.

Reclamă
Reclamă

După introducerea iPhone SE 5G, Apple a dezvăluit noile modele de iPad și Mac au fost dezvăluite.

iPad Air

CEO-ul Apple, Tim Cook, a prezentat noul model de iPad Air, ce promite o performanță îmbunătățită. Acesta va avea un cip de M1, spre deosebire A14, ca generația precedentă. Acesta ar fi mai rapid „decât cea mai apropiată tabletă competitivă”.

Noul iPad Air promite numeroase opțiuni atunci când vine vorba de editarea imaginilor și video-urilor. Are o cameră selfie ultra-wide de 12 MP. Noul iPad Air va avea și conectivitate 5G, la fel ca smartphone-ul iPhone SE, prezentat în cadrul aceluiași eveniment. Apple a dezvăluit noile modele de iPad și Mac, ce beneficiază de Apple Silicone.

Dispozitivul va avea sistemul de operare iPad 15, prin care utilizatorii vor putea dezvolta și publica aplicații, direct de pe iPad. La fel ca iPhone SE 5G, iPad Air va include elemente reciclate. Dispozitivul va fi disponibil în mai multe nuanțe: Space Gray, Starlight, Pink, Purple și Blue. Va avea un preț de 599 de dolari și va fi disponibil de pe data de 18 martie.

Mac Studio și Studio Display

Printre noile modele de de iPad și Mac se numără și un dispozitiv „precum nimic altceva de pe piață” – Mac Studio. Acesta promite o performanță incredibilă, într-un dispozitiv cu dimensiuni reduse.

Mac Studio va încorpora noul cip M1 Ultra. Acesta e creat dintr-o carcasă de aluminiu, cu o înălțime de doar 3.7 inchi. Are un sistem inovativ termal, ce trage aerul în interior pe toată circumferința dispozitivului. Aerul e ghidat către modulul termal al produsului, cu o poluare fonică extrem de redusă. Va avea un port HDMI și două porturi USB-A. În plus, dispozitivul e dotat cu 2 porturi USB-C și un slot SDXC, pentru transferul imaginilor.

Acesta va fi disponibil în 2 variante – cu cipul M1 Max și cipul M1 Ultra. Noile modele de iPad și Mac beneficiază de sistemul Apple silicone.

Din punct de vedere CPU, pentru varianta M1 Max, Mac Studio e de 2.7 ori mai rapid decât iMac de 27 de inchi și de 3.4 ori decât Mac Pro. Cu cipul M1 Ultra, Mac Studio e de 80 de ori ori mai rapid decât cel mai eficient Mac Pro.

Pentru Studio Display, Apple promite margini foarte subțiri și o înclinare de până la 30%. În plus, ecranul poate fi întors la 90 de grade, pentru modul portret. Și acesta a fost creat cu materiale reciclate, pentru a avea un impact minim asupra mediului. Cum ar arăta hibridul iPad – MacBook, potrivit informațiilor neoficiale.

Mac Studio cu cipul M1 Max are un preț de pornire de 1999 de dolair, pe când varianta de bază cu M1 Ultra va costa 3999. Ambele vor fi disponibile pe piață de pe 18 martie.

Cipul M1 Ultra

Dincolo de noile modele de iPad și Mac, ce au fost dezvăluite, reprezentanții Apple au vorbit despre „următorul mare pas” pentru dispozitivele gigantului tech, Apple Silicone.

În cadrul evenimentului Apple de pe 8 martie 2022, gigantul tech a dezvăluit și următorul cip din familia M1. Acesta poartă denumirea de M1 Ultra. Are o densitatea de conexiune mai mare decât alte cipuri care se găsesc acum pe piață.

M1 Ultra ar avea o memorie unificată de 128 GB, ce promite o viteză mai mare și o eficiență remarcabilă. Motorul neural promite o performanță mult mai mare și eficientă, pentru fiecare watt. Acesta ar folosi cu 65% mai puțină energie, pentru aceleași operațiuni, față de competiție.

Eficiența cipului M1 Ultra a fost prezentată în cadrul evenimentului. Acesta a fost dezvăluit drept „cel mai rapid cip pentru un calculator personal, disponibil pe piață”.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Ecran iPhone, cu meniul de alarme, pe o masă din lemn. Telefoanele iPhone au durata de snooze de 9 minute
De ce au telefoanele iPhone durata de snooze de 9 minute. Explicația la care puțin utilizatori s-ar fi gândit
De ce au telefoanele iPhone durata de snooze de 9 minute. Explicația la care puțin utilizatori s-ar fi gândit
Utilizator care ține în mână două telefoane Google Pixel 4. Două opțiuni exclusive Google Pixel au fost dezactivate. În curând, Google va lansat Pixel 6A, ce nu va avea o funcționalitate importantă
Pixel 6A nu va avea o funcționalitate importantă a telefonului Pixel 6. La ce senzor a renunțat Google
Pixel 6A nu va avea o funcționalitate importantă a telefonului Pixel 6. La ce senzor a renunțat Google
Steve Jobs, care ține în mână un iPod, pe scenă la un eveniment Apple. Apple a anunțat că oprește producția iPod
Apple oprește producția iPod după 21 de ani. Cât va mai putea fi achiziționat dispozitivul
Apple oprește producția iPod după 21 de ani. Cât va mai putea fi achiziționat dispozitivul
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×