Noile modele de iPad și Mac au fost dezvăluite. Dispozitivele Apple care au încântat fanii

În cadrul evenimentului de pe 8 martie, au fost dezvăluite noile modele de iPad și Mac, alături de dispozitivul iPhone SE. 

Publicat: 8 martie 2022, 20:25
Reclamă

De la anunțul evenimentului Apple de pe 8 martie, ce a primit sloganul Peek Performance, fanii gigantului tech au așteptat să afle ce noi dispozitive a pregătit compania cu o valoare de 3 trilioane de dolari.

La evenimentul transmis online, Apple a dezvăluit noi modele pentru dispozitivele iPad și Mac. Acestea au impresionat cu specificațiile tehnice și design-ul, potrivit Tech Radar

Dincolo de aceste produse, Apple a pregătit și o surpriză – o nouă generație de cip, produs chiar de companie. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Noile modele de iPad și Mac au fost dezvăluite

Evenimentul Apple de pe data de 8 martie 2022 a început cu o prezentare a producțiilor Apple Original Films. Printre acestea se numără și pelicule ce au câștigători de Oscar în rolurile principale, precum Denzel Washington și Tom Hanks.

După scurta prezentare, introdusă de CEO-ul Apple, Tim Cook, evenimentul Apple a continuat cu o prezentare a iPhone 13. Acesta va avea un cip A15, la fel ca seria iPhone 13, la un preț accesibil. Evenimentul a adus o surpriză și pentru ultima serie iPhone – iPhone 13 și 13 Pro vor fi disponibile într-o nouă nuanță de verde. Aceasta va fi disponibilă de pe 18 martie.

Reclamă
Reclamă

După introducerea iPhone SE 5G, Apple a dezvăluit noile modele de iPad și Mac au fost dezvăluite.

iPad Air

CEO-ul Apple, Tim Cook, a prezentat noul model de iPad Air, ce promite o performanță îmbunătățită. Acesta va avea un cip de M1, spre deosebire A14, ca generația precedentă. Acesta ar fi mai rapid „decât cea mai apropiată tabletă competitivă”.

Noul iPad Air promite numeroase opțiuni atunci când vine vorba de editarea imaginilor și video-urilor. Are o cameră selfie ultra-wide de 12 MP. Noul iPad Air va avea și conectivitate 5G, la fel ca smartphone-ul iPhone SE, prezentat în cadrul aceluiași eveniment. Apple a dezvăluit noile modele de iPad și Mac, ce beneficiază de Apple Silicone.

Dispozitivul va avea sistemul de operare iPad 15, prin care utilizatorii vor putea dezvolta și publica aplicații, direct de pe iPad. La fel ca iPhone SE 5G, iPad Air va include elemente reciclate. Dispozitivul va fi disponibil în mai multe nuanțe: Space Gray, Starlight, Pink, Purple și Blue. Va avea un preț de 599 de dolari și va fi disponibil de pe data de 18 martie.

Mac Studio și Studio Display

Printre noile modele de de iPad și Mac se numără și un dispozitiv „precum nimic altceva de pe piață” – Mac Studio. Acesta promite o performanță incredibilă, într-un dispozitiv cu dimensiuni reduse.

Mac Studio va încorpora noul cip M1 Ultra. Acesta e creat dintr-o carcasă de aluminiu, cu o înălțime de doar 3.7 inchi. Are un sistem inovativ termal, ce trage aerul în interior pe toată circumferința dispozitivului. Aerul e ghidat către modulul termal al produsului, cu o poluare fonică extrem de redusă. Va avea un port HDMI și două porturi USB-A. În plus, dispozitivul e dotat cu 2 porturi USB-C și un slot SDXC, pentru transferul imaginilor.

Acesta va fi disponibil în 2 variante – cu cipul M1 Max și cipul M1 Ultra. Noile modele de iPad și Mac beneficiază de sistemul Apple silicone.

Din punct de vedere CPU, pentru varianta M1 Max, Mac Studio e de 2.7 ori mai rapid decât iMac de 27 de inchi și de 3.4 ori decât Mac Pro. Cu cipul M1 Ultra, Mac Studio e de 80 de ori ori mai rapid decât cel mai eficient Mac Pro.

Pentru Studio Display, Apple promite margini foarte subțiri și o înclinare de până la 30%. În plus, ecranul poate fi întors la 90 de grade, pentru modul portret. Și acesta a fost creat cu materiale reciclate, pentru a avea un impact minim asupra mediului. Cum ar arăta hibridul iPad – MacBook, potrivit informațiilor neoficiale.

Mac Studio cu cipul M1 Max are un preț de pornire de 1999 de dolair, pe când varianta de bază cu M1 Ultra va costa 3999. Ambele vor fi disponibile pe piață de pe 18 martie.

Cipul M1 Ultra

Dincolo de noile modele de iPad și Mac, ce au fost dezvăluite, reprezentanții Apple au vorbit despre „următorul mare pas” pentru dispozitivele gigantului tech, Apple Silicone.

În cadrul evenimentului Apple de pe 8 martie 2022, gigantul tech a dezvăluit și următorul cip din familia M1. Acesta poartă denumirea de M1 Ultra. Are o densitatea de conexiune mai mare decât alte cipuri care se găsesc acum pe piață.

M1 Ultra ar avea o memorie unificată de 128 GB, ce promite o viteză mai mare și o eficiență remarcabilă. Motorul neural promite o performanță mult mai mare și eficientă, pentru fiecare watt. Acesta ar folosi cu 65% mai puțină energie, pentru aceleași operațiuni, față de competiție.

Eficiența cipului M1 Ultra a fost prezentată în cadrul evenimentului. Acesta a fost dezvăluit drept „cel mai rapid cip pentru un calculator personal, disponibil pe piață”.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Dispozitiv iPad care stă pe o masă galbenă. Find My e opțiunea care triplează durata bateriei dispozitivului iPad
Schimbarea iPad Pro așteptată de fani. Ce funcție inedită ar putea avea noul dispozitiv Apple
Schimbarea iPad Pro așteptată de fani. Ce funcție inedită ar putea avea noul dispozitiv Apple
Utilizatoare care are un iPhone ăn mână, cu ecranul deschis. Ea poartă pantaloni bej. O schimbare importantă ar putea fi introdusă pentru următoarele modele iPhone
Funcția iPhone care te poate proteja online. Ce opțiune recomandă experții să activezi acum
Funcția iPhone care te poate proteja online. Ce opțiune recomandă experții să activezi acum
Logo magazin Apple din China. Evenimentul Apple din septembrie 2022 ar putea aduce noua serie iPhone
SUA dau în judecată Apple. Gigantul tech e acuzat de monopolizarea pieței de smartphone-uri
SUA dau în judecată Apple. Gigantul tech e acuzat de monopolizarea pieței de smartphone-uri
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Elon Musk, pe covorul roșu la MET Gala 2022, îmbrăcat într-un costum negru, cu o cămașă albă. Cel mai bogat personaj fictiv are o avere mai mare decât a lui Musk
Fun
Elon Musk prezice un viitor fără joburi. Cum vor supraviețui oamenii atunci, potrivit miliardarului
Elon Musk prezice un viitor fără joburi, în care oamenii ar trăi într-un sistem bazat pe un „venit universal ridicat”. Elon Musk a realizat mai multe predicții în ultimii ani despre impactul inteligenței artificiale...
Elon Musk prezice un viitor fără joburi. Cum vor supraviețui oamenii atunci, potrivit miliardarului
2
Femeie blondă îmbrăcată în gri care își acoperă gura, pentru a ilustra cât de periculoasă e încălzirea globală
Singurele țări care au aerul curat, potrivit OMS. Doar 7 state îndeplinesc condițiile necesare
OMS a dezvăluit care sunt singurele țări care au aerul curat potrivit standardelor legate de calitate și poluarea cu microparticule.  OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a dezvăluit că doar 7 dintre cele 134 de...
Singurele țări care au aerul curat, potrivit OMS. Doar 7 state îndeplinesc condițiile necesare
3
Elon Musk, Met Gala 2022, îmbrăcat în costum. Recent, avertismentul lui Elon Musk despre economie a fost publicat pe Twitter
Elon Musk a recunoscut că folosește ketamină „cu rețetă”. De ce crede miliardarul că investitorii i-ar susține obiceiul
Elon Musk a recunoscut că folosește ketamină pe care o ia cu rețetă și crede că investitorii ar trebui să îi susțină obiceiul. Elon Musk susține că „aproape tot timpul” nu folosește medicamente atunci...
Elon Musk a recunoscut că folosește ketamină „cu rețetă”. De ce crede miliardarul că investitorii i-ar susține obiceiul
4
Femeie care e vaccinată de o doctoriță în mâna stângă, ambele purtând mască, pentru a ilustra ce e „boala x”
Virusul pe care îl au 95% dintre oameni. Ce poate face în corpul uman
Virusul pe care îl au 95% dintre oameni nu are vaccin momentan, dar un studiu recent a scos la iveală vulnerabilitățile sale.  Prin identificarea vulnerabilităților virusului Epstein-Barr (EBV), experții speră să găsească un vaccin...
Virusul pe care îl au 95% dintre oameni. Ce poate face în corpul uman
5
Familie cu un bărbat, o femeie și un copil care se joacă, pe canapea, pentru a ilustra cele mai fericite țări din lume în 2023
Fun
Cele mai fericite țări din lume în 2024. Pe ce poziție se află România în top
Raportul Mondial al Fericirii a dezvăluit iar care sunt cele mai fericite țări din lume pentru 2024, cu schimbări notabile în top față de anii precedenți. Ca în fiecare an, Raportul Mondial al Fericirii...
Cele mai fericite țări din lume în 2024. Pe ce poziție se află România în top
PARTENERI
×