În ultimele decenii, industria tech a lansat nenumărate gadget-uri. În timp ce unele au devenit atât de folosite încât au dat naștere unor întregi serii de dispozitive, altele nu au avut succes de la început. Unele gadget-uri au eșuat de la lansare.
Cele mai mari eșecuri tehnologice din ultimele decenii. Ce gadget-uri au fost date uitării
Unele dintre cele mai mari eșecuri tehnologice din ultimele decenii aparțin unor companii importante, ce au avut succes cu alte gadget-uri folosite de zeci de milioane de oameni din întreaga planetă.
Unele gadget-uri nu reușesc să atragă publicul. Multe produse tehnologice care n-au avut succes au pus baza pentru dezvoltarea altor gadget-uri, mai performante, scrie Time Magazine.
Unele gadget-uri incluse pe listă pot avea succes pe viitor, în alte forme. Chiar dacă tehnologia sau design-ul nu au fost acceptate în trecut, acest lucru nu garantează că situația se va repeta pe viitor. În plus, aceste gadget-uri pot oferi detalii despre cum interacționează consumatorii cu tehnologia și ce dispozitive tind să cumpere.
Cele mai mari eșecuri tehnologice din ultimele decenii
Unele dintre aceste eșecuri au oferit tehnologia necesară pentru realizarea unor produse mai eficiente și îmbunătățite, ce ar putea avea succes pe viitor.
Iată unele dintre cele mai mari eșecuri tehnologice din ultimele decenii:
Ochelarii Google
Atunci când echipa gigantului tech a introdus ochelarii Google, mulți se așteptau ca acest gadget să schimbe radical industria.
Din păcate, ochelarii Google au speriat consumatorii. În doar câțiva ani, au apărut numeroase glume despre gadget și acesta nu a fost adoptat niciodată de îndeajuns de mulți consumatori. În 2015, compania a oprit vânzările. Snapchat a introdus ochelari similari, ce au avut puțin mai mult succes.
Motorola ROKR E1
În 2005, înainte ca Apple să lanseze primul iPhone, compania a avut un parteneriat cu Motorola. Motorola ROKR E1 a fost primul telefon ce avea o versiune a software-ului iTunes.
La lansare, mulți au criticat viteza dispozitivului și capacitatea limitată de stocare. A reprezentat, însă, un pas important în dezvoltarea smartphone-urilor și încorporarea mai multor funcții în ele, chiar dacă e inclus pe lista cu cele mai mari eșecuri tehnologice.
Virtual Boy
Lansat în 1995 de Nintendo, Virtual Boy era un sistem ce promitea realitate virtuală. Din păcate, experiența Virtual Boy nu era virtuală, ci se asemăna mai mult cu ochelarii 3D de la cinema.
Creat de Gunpei Yokoi, Virtual Boy nu a avut succes, însă a deschis conversația despre căști VR.
Telefonul Fire
Fire Phone a reprezentat un eșec pentru Amazon, scrie The Verge. Compania a pierdut aproximativ 200 de milioane de dolari din cauza dispozitivului inclus pe lista cu cele mai mari eșecuri tehnologice.
Software-ul telefonului a fost criticat, precum și numeroasele caracteristici introduse pentru a facilita cumpărarea de pe Amazon. Jeff Bezos s-a ocupat personal de proiect, dar acesta nu a reușit să atragă consumatorii.
Televizoarele 3D
După succesul Avatar, din 2009, televizoarele 3D au promis o nouă experiență publicului, chiar în propria sufragerie. Dimensiunea televizoarelor nu permitea, însă, imagini 3D ca cele de la cinema.
Televizoarele 3D au fost vândute timp de câțiva ani, dar industria a trecut la tehnologia HDR, ce nu necesită ochelari. Deși televizoarele 3D pot avea succes pe măsură ce tehnologia se dezvoltă, în acest stadiu, au reprezentat un eșec tehnologic, potrivit Time Magazine.