Apple Watch 8, Apple Watch Ultra și Apple Watch SE 2 au fost dezvăluite. Ce prețuri au noile ceasuri smart Apple

În cadrul evenimentului Far Out, Apple a dezvăluit Apple Watch 8, Apple Watch Ultra și Apple Watch SE 2, dincolo de noua serie iPhone 14.

Publicat: 8 septembrie 2022, 14:20
Reclamă

După luni de zvonuri și speculații, Apple a dezvăluit în sfârșit noua generație de ceasuri smart. Din aceasta fac parte Watch 8, Watch SE 2 și noul Watch Ultra, ce a fost prezentat drept cel mai rezistent dispozitiv lansat până acum de către gigantul tech.

Reclamă

Evenimentul Far Out, ce a avut loc pe 7 septembrie 2022, a început cu prezentarea noilor ceasuri smart, scrie The Verge.

O parte importantă a prezentării a fost dedicată noului Apple Watch Ultra, un dispozitiv menit utilizatorilor care petrec mult timp în natură și cu sporturi extreme.

Apple Watch 8, Apple Watch Ultra și Apple Watch SE 2 au fost dezvăluite

La evenimentul Far Out, înainte de dezvăluirea iPhone 14, Apple a introdus o prezentare în care a atras atenția asupra faptului că Apple Watch poate reprezenta o unealtă esențială în cazuri extreme, precum pierderea în sălbăticie sau dacă cineva cade într-un lac înghețat sau râu. Acest lucru e posibil datorită funcționalității Apple Watch de a contacta autoritățile în caz de pericol. 

În trecut, au mai existat cazuri în care ceasurile smart au ajutat utilizatorii să contacteze autoritățile și să ceară ajutor când s-au aflat în pericol, dar acum Apple a introdus mai multe elemente care eficientizează acest proces. 

Reclamă
Reclamă

E prima dată când Apple a dezvăluit atât de multe ceasuri smart, în cadrul aceluiași eveniment. Iată ce a dezvăluit compania despre Apple Watch 8, Apple Watch Ultra și Apple Watch SE 2: 

Apple a dezvăluit noul Watch 8

Seria 8 include un nou senzor de temperatură. Potrivit Apple, acesta „continuă angajamentul față de sănătatea femeilor”. În plus, noua serie include și 2 senzori de mișcare, pentru a detecta dacă utilizatorul s-a aflat într-un accident grav de mașină. 

Apple Watch 8, ce a atras atenția alături de modelul Apple Watch Ultra, va fi disponibil de pe 16 septembrie și va costa 399 de dolari pentru modelul GPS și 499 de dolari pentru modelul mobil. 

Va fi disponibil în 4 nuanțe pentru carcasa din aluminiu – Midnight, Starlight, Silver, Project Red.

Noul dispozitiv a fost prezentat drept un gadget esențial pentru monitorizarea sănătății utilizatorilor. Apple a dezvăluit și funcția Crash Detection. Cu ajutorul acesteia, dispozitivul poate detecta dacă utilizatorul a fost implicat într-un accident serios. Astfel, poate anunța autoritățile, cu ajutorul a 2 noi senzori și al unui algoritm complex. 

Această funcționalitate va fi activă doar în timpul condusului, ceea ce va ajuta la folosirea eficientă a bateriei. Aceasta ar rezistă 18 ore, cu o singură încărcare. În modul de economisire a bateriei (low power mode), bateria poate rezista și 36 de ore. 

Crash Detection va fi disponibilă și pentru alte modele, începând cu seria 4, dacă folosesc sistemul de operare watchOS 9.

Apple a dezvăluit și Watch Ultra

O parte importantă din cadrul evenimentului în care Apple Watch 8, Apple Watch Ultra și Apple Watch SE 2 au fost dezvăluite a fost reprezentată de cel mai nou dispozitiv al gigantului tech.

Apple Watch Ultra a fost creat pentru utilizatorii care petrec mult timp în natură sau preferă sporturile extreme. Ceasul smart are cel mai mare display oferit de Apple până acum și o carcasă de titan de 49 de milimetri. 

Apple Watch Ultra include și un buton Action. Acesta poate fi folosit pentru mai multe scopuri, inclusiv exercițiile fizice și busolă.

Dispozitivul are și 3 benzi diferite: Alpine, Trail și Ocean.

În plus, are o baterie care rezistă 36 de ore cu o singură încărcare. În varianta mai eficientă de economisire a bateriei, poate rezista și 60 de ore. Varianta Ultra poate fi folosit și pentru scufundări, la adâncimi de 40 de metri, cu un scor EN 13319. Dispozitivul folosește și materiale reciclate, potrivit reprezentanților Apple. Va avea un preț de 799 de dolari și e disponibil de pe 23 septembrie. 

Apple a dezvăluit a 2-a generație Watch SE

Dincolo de Apple Watch 8 și Apple Watch Ultra, compania a dezvăluit și Watch SE 2. E a 2-a generație a modelului de bază pentru ceasul smart. Noul SE costă 249 de dolari pentru modelul GPS și 299 de dolari pentru modelul mobil. 

Acesta va fi disponibil începând cu 16 septembrie. Include modul Crash Detection și e cu 20% mai rapid decât SE-ul original. Are un nou cip S8 (la fel ca seria 8).

Acesta e disponibil în variantele de 40 sau 44 de milimetri, în culorile silver, midnight și starlight. Modelul de 44 de milimetri costă 279 de dolari pentru varianta GPS și 329 pentru varianta mobilă.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Telefon Apple iPhone 12 mini pe albastru, cu fundal alb, se numără printre cele mai bune telefoane de dimensiuni mici
Cele mai bune telefoane de dimensiuni mici. Ce dispozitive au impresionat
Cele mai bune telefoane de dimensiuni mici. Ce dispozitive au impresionat
Mega-racheta NASA pe o platformă în timp ce se află a sol
Mega-racheta NASA nu a mai fost lansată. Misiunea Artemis 1 a fost amânată din nou
Mega-racheta NASA nu a mai fost lansată. Misiunea Artemis 1 a fost amânată din nou
Persoană care ajustează temperatura la calorifer. Experții au dezvăluit și temperatura optimă pentru casă
Fun
Temperatura optimă pentru casă, potrivit experților. Cum poți încălzi locuința fără să îți încarci factura
Temperatura optimă pentru casă, potrivit experților. Cum poți încălzi locuința fără să îți încarci factura
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Un avion care încă nu a decolat, pe pământ, cu apusul pe fundal, similar cu „avionul viitorului”
Cum arată „avionul viitorului”, care are 6 aripi. De ce ar fi mai bun decât avioanele actuale
Experții au dezvăluit cum arată „avionul viitorului”, care are 6 aripi, promite să ofere un vehicul aerian mai eficient, ce ar putea revoluționa industria, potrivit CEO-ului companiei producătoare.  SE Aeronautics, o companie din Alabama,...
Cum arată „avionul viitorului”, care are 6 aripi. De ce ar fi mai bun decât avioanele actuale
2
Avion privat deasupra unui oraș, similar cu avionul la bordul căruia Starlink a organizat o demonstrație WiFi
Starlink a organizat o demonstrație WiFi la bordul unui avion privat. Delta Air Lines a refuzat deja serviciul de Internet
Starlink a organizat o demonstrație WiFi la bordul unui avion privat, la câteva luni după ce compania Delta Air Lines a refuzat serviciul de Internet oferit de SpaceX, una dintre cele mai cunoscute companii...
Starlink a organizat o demonstrație WiFi la bordul unui avion privat. Delta Air Lines a refuzat deja serviciul de Internet
3
Utilizatoare care stă la masă de lemn, cu un telefon în mână, cu o imagine pe ecran. Experții au dezvăluit ce imagini nu trebuie să publici pe Facebook
Ce imagini nu trebuie să publici pe rețelele de socializare. Experții au dezvăluit riscul
Experții au dezvăluit recent ce imagini nu trebuie să publici pe Facebook sau alte rețele de socializare. Unele dintre ele pot avea repercusiuni notabile.  Atunci când vine vorba de imaginile de pe rețelele de...
Ce imagini nu trebuie să publici pe rețelele de socializare. Experții au dezvăluit riscul
4
Telefon mobil cu unele dintre cele mai accesate site-uri din lume pe ecran
Cele mai accesate site-uri din 1993 până în 2022. Ce platforme au dominat în ultimul deceniu
Topul cu cele mai accesate site-uri din 1993 până în 2022 s-a schimbat semnificativ de-a lungul deceniilor. În timp ce Google și Yahoo s-au luptat pentru prima poziție la jumătatea anilor 2000, acum unul...
Cele mai accesate site-uri din 1993 până în 2022. Ce platforme au dominat în ultimul deceniu
5
Telefon care se rulează Oppo X 2021, similar cu cel LG, pe o masă bej
Telefonul LG care se rulează a ajuns pe Internet după ce lansarea a fost anulată. Cum arată dispozitivul inedit
Telefonul LG care se rulează a ajuns pe Internet după ce lansarea a fost anulată, în video-ul unui creator de pe YouTube.  LG a închis divizia de telefoane mobile din cadrul companiei, după numeroase...
Telefonul LG care se rulează a ajuns pe Internet după ce lansarea a fost anulată. Cum arată dispozitivul inedit
PARTENERI
×