Apple Watch 8, Apple Watch Ultra și Apple Watch SE 2 au fost dezvăluite. Ce prețuri au noile ceasuri smart Apple

În cadrul evenimentului Far Out, Apple a dezvăluit Apple Watch 8, Apple Watch Ultra și Apple Watch SE 2, dincolo de noua serie iPhone 14.

Publicat: 8 septembrie 2022, 14:20
Reclamă

După luni de zvonuri și speculații, Apple a dezvăluit în sfârșit noua generație de ceasuri smart. Din aceasta fac parte Watch 8, Watch SE 2 și noul Watch Ultra, ce a fost prezentat drept cel mai rezistent dispozitiv lansat până acum de către gigantul tech.

Evenimentul Far Out, ce a avut loc pe 7 septembrie 2022, a început cu prezentarea noilor ceasuri smart, scrie The Verge.

O parte importantă a prezentării a fost dedicată noului Apple Watch Ultra, un dispozitiv menit utilizatorilor care petrec mult timp în natură și cu sporturi extreme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Apple Watch 8, Apple Watch Ultra și Apple Watch SE 2 au fost dezvăluite

La evenimentul Far Out, înainte de dezvăluirea iPhone 14, Apple a introdus o prezentare în care a atras atenția asupra faptului că Apple Watch poate reprezenta o unealtă esențială în cazuri extreme, precum pierderea în sălbăticie sau dacă cineva cade într-un lac înghețat sau râu. Acest lucru e posibil datorită funcționalității Apple Watch de a contacta autoritățile în caz de pericol. 

În trecut, au mai existat cazuri în care ceasurile smart au ajutat utilizatorii să contacteze autoritățile și să ceară ajutor când s-au aflat în pericol, dar acum Apple a introdus mai multe elemente care eficientizează acest proces. 

Reclamă
Reclamă

E prima dată când Apple a dezvăluit atât de multe ceasuri smart, în cadrul aceluiași eveniment. Iată ce a dezvăluit compania despre Apple Watch 8, Apple Watch Ultra și Apple Watch SE 2: 

Apple a dezvăluit noul Watch 8

Seria 8 include un nou senzor de temperatură. Potrivit Apple, acesta „continuă angajamentul față de sănătatea femeilor”. În plus, noua serie include și 2 senzori de mișcare, pentru a detecta dacă utilizatorul s-a aflat într-un accident grav de mașină. 

Apple Watch 8, ce a atras atenția alături de modelul Apple Watch Ultra, va fi disponibil de pe 16 septembrie și va costa 399 de dolari pentru modelul GPS și 499 de dolari pentru modelul mobil. 

Va fi disponibil în 4 nuanțe pentru carcasa din aluminiu – Midnight, Starlight, Silver, Project Red.

Noul dispozitiv a fost prezentat drept un gadget esențial pentru monitorizarea sănătății utilizatorilor. Apple a dezvăluit și funcția Crash Detection. Cu ajutorul acesteia, dispozitivul poate detecta dacă utilizatorul a fost implicat într-un accident serios. Astfel, poate anunța autoritățile, cu ajutorul a 2 noi senzori și al unui algoritm complex. 

Această funcționalitate va fi activă doar în timpul condusului, ceea ce va ajuta la folosirea eficientă a bateriei. Aceasta ar rezistă 18 ore, cu o singură încărcare. În modul de economisire a bateriei (low power mode), bateria poate rezista și 36 de ore. 

Crash Detection va fi disponibilă și pentru alte modele, începând cu seria 4, dacă folosesc sistemul de operare watchOS 9.

Apple a dezvăluit și Watch Ultra

O parte importantă din cadrul evenimentului în care Apple Watch 8, Apple Watch Ultra și Apple Watch SE 2 au fost dezvăluite a fost reprezentată de cel mai nou dispozitiv al gigantului tech.

Apple Watch Ultra a fost creat pentru utilizatorii care petrec mult timp în natură sau preferă sporturile extreme. Ceasul smart are cel mai mare display oferit de Apple până acum și o carcasă de titan de 49 de milimetri. 

Apple Watch Ultra include și un buton Action. Acesta poate fi folosit pentru mai multe scopuri, inclusiv exercițiile fizice și busolă.

Dispozitivul are și 3 benzi diferite: Alpine, Trail și Ocean.

În plus, are o baterie care rezistă 36 de ore cu o singură încărcare. În varianta mai eficientă de economisire a bateriei, poate rezista și 60 de ore. Varianta Ultra poate fi folosit și pentru scufundări, la adâncimi de 40 de metri, cu un scor EN 13319. Dispozitivul folosește și materiale reciclate, potrivit reprezentanților Apple. Va avea un preț de 799 de dolari și e disponibil de pe 23 septembrie. 

Apple a dezvăluit a 2-a generație Watch SE

Dincolo de Apple Watch 8 și Apple Watch Ultra, compania a dezvăluit și Watch SE 2. E a 2-a generație a modelului de bază pentru ceasul smart. Noul SE costă 249 de dolari pentru modelul GPS și 299 de dolari pentru modelul mobil. 

Acesta va fi disponibil începând cu 16 septembrie. Include modul Crash Detection și e cu 20% mai rapid decât SE-ul original. Are un nou cip S8 (la fel ca seria 8).

Acesta e disponibil în variantele de 40 sau 44 de milimetri, în culorile silver, midnight și starlight. Modelul de 44 de milimetri costă 279 de dolari pentru varianta GPS și 329 pentru varianta mobilă.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Logo-ul companiei Apple, care e acum mai bogată decât unele țări, pe fațada unei clădiri
Ce surprize ar pregăti Apple pentru WWDC 2024. Schimbările pe care le-ar putea anunța în cadrul evenimentului
Ce surprize ar pregăti Apple pentru WWDC 2024. Schimbările pe care le-ar putea anunța în cadrul evenimentului
CEO-ul Apple Tim Cook, în cadrul evennimentului în care a fost dezvăluit iPhone 15, 12 septembrie 2023, pe fundal negru cu logo-ul Apple albastru
Când are loc Worldwide Developers Conference. Apple a dezvăluit data oficială pentru eveniment
Când are loc Worldwide Developers Conference. Apple a dezvăluit data oficială pentru eveniment
Dispozitiv iPad care stă pe o masă galbenă. Find My e opțiunea care triplează durata bateriei dispozitivului iPad
Schimbarea iPad Pro așteptată de fani. Ce funcție inedită ar putea avea noul dispozitiv Apple
Schimbarea iPad Pro așteptată de fani. Ce funcție inedită ar putea avea noul dispozitiv Apple
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Imagine cu un router alb, cu 3 antene și grilaj de metal. Se află pe un birou alb, lângă un ghiveci alb, cu o plantă verde. Nu mulți știu care e diferența dintre router și modem. Experții au oferit sfaturi și despre unde trebuie să pui routerul Wifi
7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei Internet rapid. Cum afectează semnalul Wi-Fi
Experții au dezvăluit cele 7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei să nu ai probleme cu semnalul Wi-Fi și să ai un Internet rapid. Există numeroase trucuri prin...
7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei Internet rapid. Cum afectează semnalul Wi-Fi
2
Celebrele piramide din Giza, construite în deșert, cu cerul albastru pe fundal. Ultima piramidă regală construită în Rgipt avea mormântul construit în spatele ei
Cât de vechi sunt piramidele din Egipt, de fapt. Puțini știu când a fost construită prima piramidă
Mulți nu știu cât de vechi sunt piramidele din Egipt, de fapt, și când a fost construită prima astfel de structură în fostul regat. Piramidele sunt un simbol al puterii faraonilor din trecut și...
Cât de vechi sunt piramidele din Egipt, de fapt. Puțini știu când a fost construită prima piramidă
3
Creier cu un cip în el, similar cu cipul de creier Neuralink, care îngrijorează experții, pe un fundal negru cu albastru
Rivalul Neuralink e finanțat de Jeff Bezos și Bill Gates. Compania se pregătește de testarea unui implant cerebral
Rivalul Neuralink e finanțat de Jeff Bezos și Bill Gates și se pregătește de următoarea etapă în testarea implantului cerebral.  Synchron crește producția pentru interfața creier-calculator, pentru a se pregăti pentru cerea comercială. Compania...
Rivalul Neuralink e finanțat de Jeff Bezos și Bill Gates. Compania se pregătește de testarea unui implant cerebral
4
Telefon iPhone alb, ținut în mână de o utilizatoare, pe fundal bej, cu probleme cu bateria pe ecran. Experții recomandă să ștergi această aplicație dacă vrei să prelungești durata bateriei telefonului
Greșeala care îți „omoară” bateria telefonului. La ce obicei trebuie să renunți de urgență
Experții au dezvăluit care e greșeala care îți „omoară” bateria telefonului, pe care o fac milioane de utilizatori în fiecare zi.  Recent, pe un forum Reddit, utilizatorul @AsketRS22 a oferit „sfaturi pentru durata bateriei...
Greșeala care îți „omoară” bateria telefonului. La ce obicei trebuie să renunți de urgență
5
Ploaie de meteoriți, similară cu Lyride, din 2023, pe cer albastru și mov
Cea mai veche ploaie de meteoriți descoperită vreodată va lumina cerul în aprilie. Când poți admira fenomenul spectaculos
Liridele, considerată cea mai veche ploaie de meteoriți consemnată vreodată, va lumina cerul în luna aprilie.  La scurt timp după eclipsa totală de Soare care a fost vizibilă în America de Nord e 8...
Cea mai veche ploaie de meteoriți descoperită vreodată va lumina cerul în aprilie. Când poți admira fenomenul spectaculos
PARTENERI
×