Țările cu cele mai mari datorii în 2024. Puțini ar ghici ce stat se află pe primul loc

Țările cu cele mai mari datorii raportat la PIB sunt unele dintre cele mai bogate state, la care puțini s-ar gândi că se confruntă cu astfel de probleme.

Publicat: 31 ianuarie 2024, 13:38
Reclamă

Datoriile la nivel global sunt afectate de numeroși factori, printre care se numără revenirea activității economice după pandemie, creșterea inflației și declinul datoriilor private. Unele țări au datorii mai mari, printre care se numără China și state care sunt considerate mai sărace. 

Raportul PIB-datorii creștea înainte de pandemie. Datoriile publice globale s-au triplat din anii 1970, potrivit Yahoo News. La finalul 2022, datoria globală crescuse la 91 de trilioane de dolari. 

Și datoriile private au crescut semnificativ, la 144 de trilioane de dolari între 1960 și 2022. China s-a aflat în centrul acestei creșteri. În acest moment, are o datoria publică totală de 47.5 triloane de dolari. În același timp, SUA au datorii de 70 de trilioane de dolari. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Țările cu cele mai mari datorii

În cazul țărilor cu venituri mici, aproximativ 15% dintre ele au datorii semnificative. 45% dintre ele au un risc ridicat de a avea datorii mari. Potrivit Fondului Monetar Internațional, țările în curs de dezvoltare ar avea nevoie de 440 de miliarde de dolari în plus în perioada 2022 – 2026 pentru ca economiile lor să avanseze în același ritm cu cel al țărilor dezvoltate. 

Fondul Monetar Internațional crede că tendința de creștere a datoriilor va reveni în următorii ani. Țările cu cele mai mari datorii raportat la PIB sunt unele dintre cele mai bogate din lume.

Reclamă
Reclamă

Băncile au un rol important în economiile globale. La nivel guvernamental, banca centrală continuă să definească numeroase elemente. Mitsubishi UFJ Financial Group, DBS Group Holdings și Intesa Sanpaolo sunt unele dintre cele mai mari bănci din economiile care au de-a face cu datorii publice semnificative. 

Pentru a crea topul cu statele care au cele mai mari datorii, experții au folosit datele Fondului Monetar Internațional despre raportul dintre datoriile publice raportate la PIB. Pentru acest raport, datele financiare pentru Afganistan, Cuba, Libia, Somalia, Sri Lanka, Siria, Venezuela și Zambia nu au fost disponibile. Ca urmare, nu au fost incluse în studiu. 

Iată care sunt țările cu cele mai mari datorii raportate la PIB, potrivit Insider Monkey:

10. Maldive

Cu un coeficient de 111.8, Maldive are un PIB de 15.83 de miliarde de dolari, ce se datorează în mare parte turismului. Statul are unul dintre cele mai mari rapoarte datorii publice – PIB în 2024. 

9. Laos

Laos e o țară din sud-estul Asiei, cu un PIB de 78.93 de miliarde de dolari. În studiu, a obținut un raport al datoriilor – PIB de 118.7, unul dintre cele mai mari din lume. 

8. Bahrain

Bahrain e una dintre cele mai bogate țări din Orientul Mijlociu. Cu un coeficient de 119 în acest studiu, se numără și printre țările cu cele mai mari datorii în 2024. 

7. Bhutan

Bhutan are un PIB de 11.56 miliarde de dolari și un coeficient de datorii de 122.8. Ca urmare, ocupă poziția 7 în topul țărilor cu cele mai mari datorii pentru 2024. 

6. Statele Unite ale Americii

Cu un PIB de 27.97 de trilioane de dolari, SUA reprezintă una dintre cele mai bogate țări din lume. Dar are și datorii pe măsură, cu un coeficient de 126.9. 

5. Italia

Una dintre cele mai puternice economii din UE are un PIB de 3.29 de trilioane de dolari. Are un coeficient de 143.2 pentru raportul datorii publice – PIB, motiv pentru care se numără printre țările cu cele mai mari datorii, pe locul 5. 

4. Grecia

Grecia are un PIB de 434.83 de miliarde de dolari și un coeficient de 160.2. Ca urmare, înregistrează una dintre cele mai mari datorii raportate la PIB în 2024. 

3. Singapore

Țara cu cei mai mulți miliardari are un PIB de 786.87 de miliarde de dolari, dar și un coeficient de 168.3. 

2. Sudan

Cu un PIB de 177.09 de miliarde de dolari, Sudan are al doilea cel mai mare coeficient al datoriilor pentru 2024. Țara a înregistrat 238.8 atunci când vine vorba de datoriile raportate la PIB. 

1. Japonia

Japonia e una dintre cele mai puternice economii din lume, cu un PIB de 6.71 de trilioane de dolari. E și țara cu cele mai mari datorii raportate la PIB pentru 2024, cu un coeficient de 251.9.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Soldați americani printre dărâmături în Afganistan, una dintre cele mai nefericite țări din lume
Fun
Cele mai nefericite țări din lume. Ce state se află în top 10
Cele mai nefericite țări din lume. Ce state se află în top 10
Panoramă cu Cluj-Napoca, cu biserica în centru, care se numără printre cele mai sigure orașe din Europa
Fun
Cele mai sigure orașe din Europa. România ocupă 5 poziții în top 50
Cele mai sigure orașe din Europa. România ocupă 5 poziții în top 50
Imagine cu New York și celebrul pod din fața lui, pentru a ilustra cum orașul New York se scufundă
Fun
Cele mai bune orașe din lume. Localnicii sunt fericiți că trăiesc aici
Cele mai bune orașe din lume. Localnicii sunt fericiți că trăiesc aici
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Utilizator care folosește Gmail, ce se va schimba permanent, pe laptop și pe telefon
Gmail se schimbă din aprilie 2024. Ce se va întâmpla în contul tău în doar câteva luni
Google a anunțat că Gmail se schimbă din aprilie 2024, la scurt timp după ce gigantul tech a anunțat că va șterge conturile care nu sunt folosite.  Potrivit anunțului Google, cei care trimite email-uri...
Gmail se schimbă din aprilie 2024. Ce se va întâmpla în contul tău în doar câteva luni
2
Colaj între Samsung Galaxy și OnePlus, similare cu S24 Ultra și 12
Samsung Galaxy S24 Ultra vs OnePlus 12. Care e cel mai bun smartphone Android al anului, potrivit experților
În discuția despre cel mai bun smartphone Android al anului, subiectul principal pare să fie Samsung Galaxy S24 Ultra vs OnePlus 12.  Samsung a lansat noua serie Galaxy S24 în luna ianuarie și a...
Samsung Galaxy S24 Ultra vs OnePlus 12. Care e cel mai bun smartphone Android al anului, potrivit experților
3
Cuplu similar cu cuplul care comunica doar prin AI, femeie și bărbat, care au amândoi telefon mobil
Cuplul care comunică doar prin AI tocmai s-a logodit. De ce nu pot cei 2 îndrăgostiți să vorbească altfel
Cuplul care comunică doar prin AI s-a logodit recent, deși se bazează pe diferite servicii și aplicații pentru a putea vorbi. Un cuplu s-a cunoscut prin intermediul unui prieten comun. Deși cei 2 nu...
Cuplul care comunică doar prin AI tocmai s-a logodit. De ce nu pot cei 2 îndrăgostiți să vorbească altfel
4
Aplicație de navigare pe telefon, care e ținut în mânî de un șofer aflat în mașină. Aplicațiile de navigare precum Waze și Google nu prezic rute perfecte de fiecare dată
Google Maps oferă recomandări AI. Cum funcționează noua opțiune
Google Maps oferă recomandări AI, într-o schimbare care promite să eficientizeze căutările utilizatorilor și să le ofere o experiență mai satisfăcătoare.  Google a investit numeroase resurse în avansarea eforturile sale AI de anul trecut....
Google Maps oferă recomandări AI. Cum funcționează noua opțiune
5
Un singur lup, la fel ca cel care a fost reintrodus pe Insula Royale, care sare în sălbăticie
Lupii mutanți de la Cernobîl ar fi dezvoltat o abilitate extraordinară. De ce sunt capabile mamiferele expuse la radiații
Experții au fost surprinși să afle că lupii mutanți de la Cernobîl au dezvoltat o abilitate extraordinară, ce ar putea ajuta oamenii pe viitor. Lupii care trăiesc în Zona de excludere de la Cernobîl...
Lupii mutanți de la Cernobîl ar fi dezvoltat o abilitate extraordinară. De ce sunt capabile mamiferele expuse la radiații
PARTENERI
×