Țara cu cei mai mulți miliardari. Unde locuiesc unele dintre cele mai bogate persoane din lume

Țara cu cei mai mulți miliardari din lume are sute de astfel de antreprenori și numărul lor crește anual. Alte state au pierdut miliardari, în urma contextului economic recent.

Publicat: 20 mai 2022, 12:05
Reclamă

În total, miliardarii incluși în lista anuală Forbes provin din 75 de țări sau teritorii. În total, publicația a identificat 2.668 de miliardari, la nivel global. Numărul e mai mic decât cel din 2021, când Forbes a găsit 2.755 de miliardari.

Reclamă

Motivul pentru această scădere, potrivit Forbes, e situația economică incertă din China. Aceasta e cauzată de pandemia Covid-19, dar și se îngrijorările globale legate de relația Beijingului cu Rusia. 

Printre persoanele care au pierdut sume importante de bani în ultimele luni se numără Jack Ma, fondatorul Alibaba. În total, China are acum 539 de miliardari (cu 87 mai puțini decât anul trecut) și ocupă locul 2 în top.

Țara cu cei mai mulți miliardari

Din cauza conflictului din Ucraina, economia Rusiei a cunoscut fluctuații importante. Ca urmare, averea colectivă a miliardarilor din acest stat a scăzut de la 584 de miliarde în 2021 la 320 de miliarde în 2022. Printre cei care au pierdut cele mai mari sume se numără și Alexey Mordashov. În trecut, el era considerat oficial cel mai bogat om din Rusia. 

SUA continuă să fie țara cu cei mai mulți miliardari. În timp ce China și Rusia au pierdut din numărul total de miliardari, cel din SUA a crescut.

Reclamă
Reclamă

În total, averea cumulată a miliardarilor din China a atins 2 trilioane de dolari. 

În SUA, numărul total al miliardarilor a atins un nou record – 735. Anul trecut, Forbes a identificat 724 de miliardari în acest stat.

În total, miliardarii din SUA au o avere cumulată de 4.7 trilioane de dolari. În 2021, această sumă era de 4.4 trilioane.

10 dintre cei mai bogați oameni din lume sunt în SUA. În acest moment, cel mai bogat om din lume e considerat Elon Musk, ce are o avere estimată de 219 miliarde de dolari. 

India e a 3-a țara cu cei mai mulți miliardari din lume. Numărul total a crescut cu 26 de persoane în acest an. 

În top 10 al acestor state a intrat și Taiwan, ce are acum 4 noi miliardari. În plus, 4 țări ce nu aveau niciun miliardar în top anul trecut au intrat în 2022 pe listă. Acestea sunt Uruguay, Estonia, Bulgaria și Barbados (de unde provine miliardara Rihanna). 

Averile au fost calculate de Forbes potrivit cursului valutar de pe 11 martie 2022. Topul nu s-a schimbat semnificativ în ultimii ani, deși au apărut nume noi pe listă.

Top 10 țări care au cei mai mulți miliardari

Unele state au oferit lumii zeci sau chiar sute de miliardari. Cei mai bogați oameni din aceste țări au averi cu adevărat impresionante.

În plus, averilor lor cumulate pot trece și de câteva miliarde de dolari.

SUA continuă să fie țara cu cei mai mulți miliardari. Iată ce alte state au fost incluse în topul Forbes: 

Statele Unite ale Americii

SUA au 735 de miliardari, cu o avere cumulată de 4.7 trilioane de dolari. Cel mai bogat om din țară e Elon Musk. Acesta are o avere de 219 miliarde de dolari.

China

În China sunt 539 de miliardari, cu o avere cumulată de 1.96 de trilioane de dolari. Cel mai bogat om din țară e Zhong Shanshan, cu o avere de 65.7 miliarde de dolari.

India

India, una dintre cele mai populate țări din lume, are 166 de miliardari. În total, averea cumulată a miliardarilor e de 750 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Mukesh Ambani. Acesta are o avere de 90.7 miliarde de dolari. Chiar dacă India nu e țara cu cei mai mulți miliardari, se află în top 3.

Anil Ambani a pierdut o avere de 42 de miliarde de dolari în doar 12 ani – află cum ar fi ajuns la o „valoare netă zero” unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

Germania

Germania are 134 de miliardari, cu o avere cumulată de 608 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Dieter Schwarz. Acesta are o avere de 47.1 miliarde de dolari.

Rusia

Numărul miliardarilor din Rusia a scăzut considerabil. Statul are acum 83 de miliardari, cu o avere cumulată de 320 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e acum Vladimir Lisin, ce are o avere de 18.4 miliarde de dolari.

Hong Kong

Forbes a identificat 67 de miliardari în Hong Kong, cu o avere cumulată de 383 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Robin Zeng, cu o avere de 44.8 miliarde de dolari. Hong Kong nu e țara cu cei mai mulți miliardari, dar ocupă un loc în top 10.

Canada

Canada are 64 de miliardari, cu o avere cumulată de 308 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Changpeng Zhao, ce și-a strâns averea de 65 miliarde de dolari din criptomonede.

Brazilia

Cu 62 de miliardari, Brazilia se numără printre țările cu cei mai bogați oameni din lume. Aceștia au o avere cumulată de 187 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Jorge Paulo Lemann, ce are o avere de 15.4 miliarde de dolari.

Italia

Italia are 52 de miliardari, cu o avere cumulată de 195 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Giovanni Ferrero (avere de 36.2 miliarde de dolari).

Taiwan

Taiwan are 51 de miliardari, cu o avere cumulată de 151 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Zhang Congyuan. Acesta are o avere de 11.7 miliarde de dolari.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Elon Musk, Olaf Scholz, în cadrul fabricii Tesla din Germania, martie 2022. Musk susține că noile fabrici Tesla pierd miliarde de dolari
Noile fabrici Tesla pierd miliarde de dolari, susține Elon Musk. Ce probleme întâmpină
Noile fabrici Tesla pierd miliarde de dolari, susține Elon Musk. Ce probleme întâmpină
Elon Musk, pe scenă, la un eveniment SpaceX, când a dezvăluit nava The Dragon V2, în 2014. Logo-ul SpaceX se află în spatele lui, el e îmbrăcat în costum negru. Elon Musk a fost criticat de cetățenii chinezi din cauza proiectului Starlink
SpaceX a concediat angajații care au criticat comportamentul lui Elon Musk
SpaceX a concediat angajații care au criticat comportamentul lui Elon Musk
Elon Musk, pe scenă, când a dezvăluit Cybertruck, în anul 2019. Poartă un costum negru. Recent, Elon Musk a oferit 5.000 de dolari pentru închiderea unui cont
Fun
Copilul lui Elon Musk vrea să își schimbe oficial numele și genul: „Nu vreau să mai fiu înrudit cu tatăl meu biologic”
Copilul lui Elon Musk vrea să își schimbe oficial numele și genul: „Nu vreau să mai fiu înrudit cu tatăl meu biologic”
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Soarele, fără o pată solară enormă îndreptată către Pământ, pe fundal negru
O pată solară enormă îndreptată către Pământ și-a dublat mărimea în 24 de ore. Ce efecte ar putea avea pe planetă
O pată solară enormă îndreptată către Pământ și-a dublat mărimea în doar 24 de ore, spre uimirea experților. În acest moment, pata solară e de 2.5 ori mai mare decât planeta noastră.  Pata solară,...
O pată solară enormă îndreptată către Pământ și-a dublat mărimea în 24 de ore. Ce efecte ar putea avea pe planetă
2
dr. peter scott-morgan, „primul cyborg din lume”, în scaunul cu rotile
Dr. Peter Scott-Morgan, „primul cyborg uman din lume”, a murit la 64 de ani. De ce a decis să se transforme în jumătate robot
Dr. Peter Scott-Morgan, „primul cyborg uman din lume”, a murit la vârsta de 64 de ani. Familia și colegii săi au publicat mesaje emoționante pe rețelele de socializare despre reușitele respectatului om de știință....
Dr. Peter Scott-Morgan, „primul cyborg uman din lume”, a murit la 64 de ani. De ce a decis să se transforme în jumătate robot
3
Unul dintre acarienii care trăiesc pe fața noastră, în nuanțe de bej, pe fundal gri
Acarienii care trăiesc pe fața noastră s-ar putea „contopi cu oamenii”. Cum e posibil
Acarienii care trăiesc pe fața noastră se schimbă. Experții cred că aceștia s-ar putea „contopi cu oamenii” în scurt timp. Acarienii care trăiesc pe pielea majorității oamenilor au 8 picioare și se pot găsi...
Acarienii care trăiesc pe fața noastră s-ar putea „contopi cu oamenii”. Cum e posibil
4
Conjuncție Venus, Marte și Jupiter, similară cu cele cinci planete aliniate pe cer în iunie 2022
Cinci planete aliniate pe cer în iunie 2022. Când poate fi observat fenomenul rar
Cinci planete aliniate pe cer în iunie 2022 vor încânta privitorii, într-un fenomen astronomic rar, care poate fi observat cu ochiul liber, fără telescop. În luna iunie 2022, toate cele 5 planete care pot...
Cinci planete aliniate pe cer în iunie 2022. Când poate fi observat fenomenul rar
5
Șofer care își îndreaptă mână spre butonul din mașină legate de aerul condiționat, care te poate ajuta la reducerea consumului de combustibil
Butonul din mașină care te poate ajuta să reduci consumul de combustibil. Puțini șoferi au auzit de el
Experții au dezvăluit butonul din mașină care te poate ajuta să reduci consumul de combustibil, cu un truc simplu, pe care nu îl știu toți șoferii. Un buton pe care îl au cele mai...
Butonul din mașină care te poate ajuta să reduci consumul de combustibil. Puțini șoferi au auzit de el
PARTENERI
×