Țara cu cei mai mulți miliardari. Unde locuiesc unele dintre cele mai bogate persoane din lume

Țara cu cei mai mulți miliardari din lume are sute de astfel de antreprenori și numărul lor crește anual. Alte state au pierdut miliardari, în urma contextului economic recent.

Publicat: 20 mai 2022, 12:05
Reclamă

În total, miliardarii incluși în lista anuală Forbes provin din 75 de țări sau teritorii. În total, publicația a identificat 2.668 de miliardari, la nivel global. Numărul e mai mic decât cel din 2021, când Forbes a găsit 2.755 de miliardari.

Motivul pentru această scădere, potrivit Forbes, e situația economică incertă din China. Aceasta e cauzată de pandemia Covid-19, dar și se îngrijorările globale legate de relația Beijingului cu Rusia. 

Printre persoanele care au pierdut sume importante de bani în ultimele luni se numără Jack Ma, fondatorul Alibaba. În total, China are acum 539 de miliardari (cu 87 mai puțini decât anul trecut) și ocupă locul 2 în top.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Țara cu cei mai mulți miliardari

Din cauza conflictului din Ucraina, economia Rusiei a cunoscut fluctuații importante. Ca urmare, averea colectivă a miliardarilor din acest stat a scăzut de la 584 de miliarde în 2021 la 320 de miliarde în 2022. Printre cei care au pierdut cele mai mari sume se numără și Alexey Mordashov. În trecut, el era considerat oficial cel mai bogat om din Rusia. 

SUA continuă să fie țara cu cei mai mulți miliardari. În timp ce China și Rusia au pierdut din numărul total de miliardari, cel din SUA a crescut.

Reclamă
Reclamă

În total, averea cumulată a miliardarilor din China a atins 2 trilioane de dolari. 

În SUA, numărul total al miliardarilor a atins un nou record – 735. Anul trecut, Forbes a identificat 724 de miliardari în acest stat.

În total, miliardarii din SUA au o avere cumulată de 4.7 trilioane de dolari. În 2021, această sumă era de 4.4 trilioane.

10 dintre cei mai bogați oameni din lume sunt în SUA. În acest moment, cel mai bogat om din lume e considerat Elon Musk, ce are o avere estimată de 219 miliarde de dolari. 

India e a 3-a țara cu cei mai mulți miliardari din lume. Numărul total a crescut cu 26 de persoane în acest an. 

În top 10 al acestor state a intrat și Taiwan, ce are acum 4 noi miliardari. În plus, 4 țări ce nu aveau niciun miliardar în top anul trecut au intrat în 2022 pe listă. Acestea sunt Uruguay, Estonia, Bulgaria și Barbados (de unde provine miliardara Rihanna). 

Averile au fost calculate de Forbes potrivit cursului valutar de pe 11 martie 2022. Topul nu s-a schimbat semnificativ în ultimii ani, deși au apărut nume noi pe listă.

Top 10 țări care au cei mai mulți miliardari

Unele state au oferit lumii zeci sau chiar sute de miliardari. Cei mai bogați oameni din aceste țări au averi cu adevărat impresionante.

În plus, averilor lor cumulate pot trece și de câteva miliarde de dolari.

SUA continuă să fie țara cu cei mai mulți miliardari. Iată ce alte state au fost incluse în topul Forbes: 

Statele Unite ale Americii

SUA au 735 de miliardari, cu o avere cumulată de 4.7 trilioane de dolari. Cel mai bogat om din țară e Elon Musk. Acesta are o avere de 219 miliarde de dolari.

China

În China sunt 539 de miliardari, cu o avere cumulată de 1.96 de trilioane de dolari. Cel mai bogat om din țară e Zhong Shanshan, cu o avere de 65.7 miliarde de dolari.

India

India, una dintre cele mai populate țări din lume, are 166 de miliardari. În total, averea cumulată a miliardarilor e de 750 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Mukesh Ambani. Acesta are o avere de 90.7 miliarde de dolari. Chiar dacă India nu e țara cu cei mai mulți miliardari, se află în top 3.

Anil Ambani a pierdut o avere de 42 de miliarde de dolari în doar 12 ani – află cum ar fi ajuns la o „valoare netă zero” unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

Germania

Germania are 134 de miliardari, cu o avere cumulată de 608 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Dieter Schwarz. Acesta are o avere de 47.1 miliarde de dolari.

Rusia

Numărul miliardarilor din Rusia a scăzut considerabil. Statul are acum 83 de miliardari, cu o avere cumulată de 320 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e acum Vladimir Lisin, ce are o avere de 18.4 miliarde de dolari.

Hong Kong

Forbes a identificat 67 de miliardari în Hong Kong, cu o avere cumulată de 383 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Robin Zeng, cu o avere de 44.8 miliarde de dolari. Hong Kong nu e țara cu cei mai mulți miliardari, dar ocupă un loc în top 10.

Canada

Canada are 64 de miliardari, cu o avere cumulată de 308 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Changpeng Zhao, ce și-a strâns averea de 65 miliarde de dolari din criptomonede.

Brazilia

Cu 62 de miliardari, Brazilia se numără printre țările cu cei mai bogați oameni din lume. Aceștia au o avere cumulată de 187 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Jorge Paulo Lemann, ce are o avere de 15.4 miliarde de dolari.

Italia

Italia are 52 de miliardari, cu o avere cumulată de 195 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Giovanni Ferrero (avere de 36.2 miliarde de dolari).

Taiwan

Taiwan are 51 de miliardari, cu o avere cumulată de 151 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Zhang Congyuan. Acesta are o avere de 11.7 miliarde de dolari.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Logo-ul Tesla, ce ar putea lansa Pi Phone în curând
Fun
Tesla nu a plătit impozit pe venit deși directorii au primit 2.5 miliarde de dolari în ultimii 5 ani. Cum e posibil
Tesla nu a plătit impozit pe venit deși directorii au primit 2.5 miliarde de dolari în ultimii 5 ani. Cum e posibil
Jeff Bezos în anul 2019, la o conferință de astronomie, în cadrul căreia a vorbit despre planurile Blue Origin, compania lui Jeff Bezos
Fun
Oamenii râdeau de profitul Amazon acum 20 de ani. Răspunsul perfect al lui Jeff Bezos a devenit viral 
Oamenii râdeau de profitul Amazon acum 20 de ani. Răspunsul perfect al lui Jeff Bezos a devenit viral 
MacKenzie Scott și jeff Bezos pe o canapea roz
Fun
Elon Musk a criticat-o pe MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos. De ce a acuzat-o: „Distrug civilizația”
Elon Musk a criticat-o pe MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos. De ce a acuzat-o: „Distrug civilizația”
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Telefon iPhone cu ora 9:41 pe ecran, care apare în toate reclamele Apple, pe fundal gri
De ce apare ora 9:41 în toate reclamele Apple. Secretul din spatele tradiției gigantului tech
Atunci când vine vorba de unul dintre cei mai mari producători tech, puțini știu de ce apare ora 9:41 în toate reclamele Apple, atunci când e arătat ecranul dispozitivelor.  Puțini fani au observat acest...
De ce apare ora 9:41 în toate reclamele Apple. Secretul din spatele tradiției gigantului tech
2
Cometă mare, pe fundal negru. NASA a confirmat recent cea mai mare cometă descoperită până acum
Cea mai mare cometă descoperită vreodată. Ce dimensiune fantastică are „megacometa” Bernardinelli-Berstein
Experții au descoperit cea mai mare cometă din univers, observată până acum, ce poartă denumirea de Bernardinelli-Berstein. Descoperirea cometei Bernardinelli-Berstein a fost confirmată cu ajutorul Telescopului Hubble. Are o lungime de 129 de kilometri....
Cea mai mare cometă descoperită vreodată. Ce dimensiune fantastică are „megacometa” Bernardinelli-Berstein
3
Utilizator care ține un telefon în mână, cu WhatsApp pe ecran. Mulți utilizatori s-au întrebat cum poți ascunde ultima accesare WhatsApp
Cum poți citi mesajele WhatsApp fără să să le deschizi. Trucurile pe care puțini utilizatori le știu
Te-ai întrebat cum poți citi mesajele WhatsApp fără să le deschizi? Există mai multe metode prin care poți face acest lucru.  Dacă ți s-a întâmplat vreodată să primești un mesaj WhatsApp pe care vrei...
Cum poți citi mesajele WhatsApp fără să să le deschizi. Trucurile pe care puțini utilizatori le știu
4
Telefoane Samsung Note 20 Ultra, ținute în mână de un utilizator, pe roz și argintiu. Samsung a lansat recent Galaxy A53
Când ajunge pe piață Samsung Galaxy A55. Smartphone-ul va avea un preț accesibil
Mulți fani s-au întrebat când ajunge pe piață Samsung Galaxy A55, smartphone-ul cu preț accesibil oferit de gigantul tech din Coreea de Sud.  Noul model Galaxy A55 va ajunge pe piață în curând, ca...
Când ajunge pe piață Samsung Galaxy A55. Smartphone-ul va avea un preț accesibil
5
Cometa Leonard, cea mai strălucitoare cometă a anului 2021, va fi vizibilă în luna decembrie. În imagine, o cometă mov trece pe lângă Terra
„Cometa eclipsei” vizitează iar Sistemul Solar, după peste 70 de ani. Când poți vedea pe cer evenimentul unic în viață
„Cometa eclipsei” vizitează iar Sistemul Solar, la peste 70 de ani de când a fost vizibilă ultima dată, în același an în care a fost încoronată regina Elisabeta a II-a. Potrivit experților, ultima dată...
„Cometa eclipsei” vizitează iar Sistemul Solar, după peste 70 de ani. Când poți vedea pe cer evenimentul unic în viață
PARTENERI
×