Țara cu cei mai mulți miliardari. Unde locuiesc unele dintre cele mai bogate persoane din lume

Țara cu cei mai mulți miliardari din lume are sute de astfel de antreprenori și numărul lor crește anual. Alte state au pierdut miliardari, în urma contextului economic recent.

Publicat: 20 mai 2022, 12:05
Reclamă

În total, miliardarii incluși în lista anuală Forbes provin din 75 de țări sau teritorii. În total, publicația a identificat 2.668 de miliardari, la nivel global. Numărul e mai mic decât cel din 2021, când Forbes a găsit 2.755 de miliardari.

Motivul pentru această scădere, potrivit Forbes, e situația economică incertă din China. Aceasta e cauzată de pandemia Covid-19, dar și se îngrijorările globale legate de relația Beijingului cu Rusia. 

Printre persoanele care au pierdut sume importante de bani în ultimele luni se numără Jack Ma, fondatorul Alibaba. În total, China are acum 539 de miliardari (cu 87 mai puțini decât anul trecut) și ocupă locul 2 în top.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Țara cu cei mai mulți miliardari

Din cauza conflictului din Ucraina, economia Rusiei a cunoscut fluctuații importante. Ca urmare, averea colectivă a miliardarilor din acest stat a scăzut de la 584 de miliarde în 2021 la 320 de miliarde în 2022. Printre cei care au pierdut cele mai mari sume se numără și Alexey Mordashov. În trecut, el era considerat oficial cel mai bogat om din Rusia. 

SUA continuă să fie țara cu cei mai mulți miliardari. În timp ce China și Rusia au pierdut din numărul total de miliardari, cel din SUA a crescut.

Reclamă
Reclamă

În total, averea cumulată a miliardarilor din China a atins 2 trilioane de dolari. 

În SUA, numărul total al miliardarilor a atins un nou record – 735. Anul trecut, Forbes a identificat 724 de miliardari în acest stat.

În total, miliardarii din SUA au o avere cumulată de 4.7 trilioane de dolari. În 2021, această sumă era de 4.4 trilioane.

10 dintre cei mai bogați oameni din lume sunt în SUA. În acest moment, cel mai bogat om din lume e considerat Elon Musk, ce are o avere estimată de 219 miliarde de dolari. 

India e a 3-a țara cu cei mai mulți miliardari din lume. Numărul total a crescut cu 26 de persoane în acest an. 

În top 10 al acestor state a intrat și Taiwan, ce are acum 4 noi miliardari. În plus, 4 țări ce nu aveau niciun miliardar în top anul trecut au intrat în 2022 pe listă. Acestea sunt Uruguay, Estonia, Bulgaria și Barbados (de unde provine miliardara Rihanna). 

Averile au fost calculate de Forbes potrivit cursului valutar de pe 11 martie 2022. Topul nu s-a schimbat semnificativ în ultimii ani, deși au apărut nume noi pe listă.

Top 10 țări care au cei mai mulți miliardari

Unele state au oferit lumii zeci sau chiar sute de miliardari. Cei mai bogați oameni din aceste țări au averi cu adevărat impresionante.

În plus, averilor lor cumulate pot trece și de câteva miliarde de dolari.

SUA continuă să fie țara cu cei mai mulți miliardari. Iată ce alte state au fost incluse în topul Forbes: 

Statele Unite ale Americii

SUA au 735 de miliardari, cu o avere cumulată de 4.7 trilioane de dolari. Cel mai bogat om din țară e Elon Musk. Acesta are o avere de 219 miliarde de dolari.

China

În China sunt 539 de miliardari, cu o avere cumulată de 1.96 de trilioane de dolari. Cel mai bogat om din țară e Zhong Shanshan, cu o avere de 65.7 miliarde de dolari.

India

India, una dintre cele mai populate țări din lume, are 166 de miliardari. În total, averea cumulată a miliardarilor e de 750 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Mukesh Ambani. Acesta are o avere de 90.7 miliarde de dolari. Chiar dacă India nu e țara cu cei mai mulți miliardari, se află în top 3.

Anil Ambani a pierdut o avere de 42 de miliarde de dolari în doar 12 ani – află cum ar fi ajuns la o „valoare netă zero” unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

Germania

Germania are 134 de miliardari, cu o avere cumulată de 608 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Dieter Schwarz. Acesta are o avere de 47.1 miliarde de dolari.

Rusia

Numărul miliardarilor din Rusia a scăzut considerabil. Statul are acum 83 de miliardari, cu o avere cumulată de 320 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e acum Vladimir Lisin, ce are o avere de 18.4 miliarde de dolari.

Hong Kong

Forbes a identificat 67 de miliardari în Hong Kong, cu o avere cumulată de 383 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Robin Zeng, cu o avere de 44.8 miliarde de dolari. Hong Kong nu e țara cu cei mai mulți miliardari, dar ocupă un loc în top 10.

Canada

Canada are 64 de miliardari, cu o avere cumulată de 308 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Changpeng Zhao, ce și-a strâns averea de 65 miliarde de dolari din criptomonede.

Brazilia

Cu 62 de miliardari, Brazilia se numără printre țările cu cei mai bogați oameni din lume. Aceștia au o avere cumulată de 187 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Jorge Paulo Lemann, ce are o avere de 15.4 miliarde de dolari.

Italia

Italia are 52 de miliardari, cu o avere cumulată de 195 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Giovanni Ferrero (avere de 36.2 miliarde de dolari).

Taiwan

Taiwan are 51 de miliardari, cu o avere cumulată de 151 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Zhang Congyuan. Acesta are o avere de 11.7 miliarde de dolari.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Elon Musk, în cadrul Satellite Conference and Exhibition, din 9 martie 2020. Poartă o geacă neagră, pe un fundal negru. Regula lui Elon Musk ajută angajații să fie mai productivi
Un angajat al lui Elon Musk a dezvăluit condițiile extrem de periculoase în care muncește. De ce se teme zilnic: „Flirtăm constant cu moartea”
Un angajat al lui Elon Musk a dezvăluit condițiile extrem de periculoase în care muncește. De ce se teme zilnic: „Flirtăm constant cu moartea”
Femeie care stă la birou, vorbește la telefon, cu un card roșu, pentru a ilustra joburile cel mai bine plătite din viitor
Fun
Joburile cel mai bine plătite din viitor. Ce meserii vor fi la mare căutare în doar câțiva ani
Joburile cel mai bine plătite din viitor. Ce meserii vor fi la mare căutare în doar câțiva ani
Bill gates, în cadrul TIME100 Summit 2022, New York, pe fundal negru. Bill Gates investește acum într-o nouă afacere
Singura întrebare pe care i-ar pune-o Bill Gates unui călător în timp. Curiozitatea miliardarului e legată de AI
Singura întrebare pe care i-ar pune-o Bill Gates unui călător în timp. Curiozitatea miliardarului e legată de AI
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Mână care trage oblonul unui geam de avion, pentru a ilustra de ce trebuie să ridici obloanele geamurilor avionului la decolare și aterizare
Fun
De ce trebuie să ridici obloanele geamurilor avionului la decolare și aterizare. Motivul pe care puțini l-ar ghici
Te-ai întrebat de ce trebuie să ridici obloanele geamurilor avionului la decolare și aterizare? Există o explicație simplă pentru regulă. Numeroase companii aeriene cer pasagerilor să ridice obloanele la decolare și aterizare. Deși e...
De ce trebuie să ridici obloanele geamurilor avionului la decolare și aterizare. Motivul pe care puțini l-ar ghici
2
Elon Musk, la o conferință din Washignton, SpaceX, 2020. În 2022, Elon Musk a pierdut peste 100 de miliarde de dolari
Cel mai ambițios proiect al lui Elon Musk de până acum. Ce vrea să facă miliardarul
Cel mai ambițios proiect al lui Elon Musk de până acum a avut o reușită notabilă recentă, potrivit miliardarului. După ce a fost implicat în revoluția mașinilor electrice și în transportul spațial, acum Elon...
Cel mai ambițios proiect al lui Elon Musk de până acum. Ce vrea să facă miliardarul
3
Creier cu un cip în el, similar cu cipul de creier Neuralink, care îngrijorează experții, pe un fundal negru cu albastru
Cum să îți antrenezi creierul ca directorii Google și Tesla. Trucul simplu pe care îl poți folosi înainte de culcare
Te-ai întrebat cum să îți antrenezi creierul ca directorii Google și Tesla? Câteva trucuri simple te pot ajuta, fără să fie nevoie de un efort suplimentar extraordinar. Atunci când vine vorba de antrenarea creierului,...
Cum să îți antrenezi creierul ca directorii Google și Tesla. Trucul simplu pe care îl poți folosi înainte de culcare
4
Utilizator care folosește Gmail, ce se va schimba permanent, pe laptop și pe telefon
Gmail se schimbă din aprilie 2024. Ce se va întâmpla în contul tău în doar câteva luni
Google a anunțat că Gmail se schimbă din aprilie 2024, la scurt timp după ce gigantul tech a anunțat că va șterge conturile care nu sunt folosite.  Potrivit anunțului Google, cei care trimite email-uri...
Gmail se schimbă din aprilie 2024. Ce se va întâmpla în contul tău în doar câteva luni
5
Un singur lup, la fel ca cel care a fost reintrodus pe Insula Royale, care sare în sălbăticie
Lupii mutanți de la Cernobîl ar fi dezvoltat o abilitate extraordinară. De ce sunt capabile mamiferele expuse la radiații
Experții au fost surprinși să afle că lupii mutanți de la Cernobîl au dezvoltat o abilitate extraordinară, ce ar putea ajuta oamenii pe viitor. Lupii care trăiesc în Zona de excludere de la Cernobîl...
Lupii mutanți de la Cernobîl ar fi dezvoltat o abilitate extraordinară. De ce sunt capabile mamiferele expuse la radiații
PARTENERI
×