Țara cu cei mai mulți miliardari. Unde locuiesc unele dintre cele mai bogate persoane din lume

Țara cu cei mai mulți miliardari din lume are sute de astfel de antreprenori și numărul lor crește anual. Alte state au pierdut miliardari, în urma contextului economic recent.

Publicat: 20 mai 2022, 12:05
Reclamă

În total, miliardarii incluși în lista anuală Forbes provin din 75 de țări sau teritorii. În total, publicația a identificat 2.668 de miliardari, la nivel global. Numărul e mai mic decât cel din 2021, când Forbes a găsit 2.755 de miliardari.

Motivul pentru această scădere, potrivit Forbes, e situația economică incertă din China. Aceasta e cauzată de pandemia Covid-19, dar și se îngrijorările globale legate de relația Beijingului cu Rusia. 

Printre persoanele care au pierdut sume importante de bani în ultimele luni se numără Jack Ma, fondatorul Alibaba. În total, China are acum 539 de miliardari (cu 87 mai puțini decât anul trecut) și ocupă locul 2 în top.

Țara cu cei mai mulți miliardari

Din cauza conflictului din Ucraina, economia Rusiei a cunoscut fluctuații importante. Ca urmare, averea colectivă a miliardarilor din acest stat a scăzut de la 584 de miliarde în 2021 la 320 de miliarde în 2022. Printre cei care au pierdut cele mai mari sume se numără și Alexey Mordashov. În trecut, el era considerat oficial cel mai bogat om din Rusia. 

SUA continuă să fie țara cu cei mai mulți miliardari. În timp ce China și Rusia au pierdut din numărul total de miliardari, cel din SUA a crescut.

Reclamă
Reclamă

În total, averea cumulată a miliardarilor din China a atins 2 trilioane de dolari. 

În SUA, numărul total al miliardarilor a atins un nou record – 735. Anul trecut, Forbes a identificat 724 de miliardari în acest stat.

În total, miliardarii din SUA au o avere cumulată de 4.7 trilioane de dolari. În 2021, această sumă era de 4.4 trilioane.

10 dintre cei mai bogați oameni din lume sunt în SUA. În acest moment, cel mai bogat om din lume e considerat Elon Musk, ce are o avere estimată de 219 miliarde de dolari. 

India e a 3-a țara cu cei mai mulți miliardari din lume. Numărul total a crescut cu 26 de persoane în acest an. 

În top 10 al acestor state a intrat și Taiwan, ce are acum 4 noi miliardari. În plus, 4 țări ce nu aveau niciun miliardar în top anul trecut au intrat în 2022 pe listă. Acestea sunt Uruguay, Estonia, Bulgaria și Barbados (de unde provine miliardara Rihanna). 

Averile au fost calculate de Forbes potrivit cursului valutar de pe 11 martie 2022. Topul nu s-a schimbat semnificativ în ultimii ani, deși au apărut nume noi pe listă.

Top 10 țări care au cei mai mulți miliardari

Unele state au oferit lumii zeci sau chiar sute de miliardari. Cei mai bogați oameni din aceste țări au averi cu adevărat impresionante.

În plus, averilor lor cumulate pot trece și de câteva miliarde de dolari.

SUA continuă să fie țara cu cei mai mulți miliardari. Iată ce alte state au fost incluse în topul Forbes: 

Statele Unite ale Americii

SUA au 735 de miliardari, cu o avere cumulată de 4.7 trilioane de dolari. Cel mai bogat om din țară e Elon Musk. Acesta are o avere de 219 miliarde de dolari.

China

În China sunt 539 de miliardari, cu o avere cumulată de 1.96 de trilioane de dolari. Cel mai bogat om din țară e Zhong Shanshan, cu o avere de 65.7 miliarde de dolari.

India

India, una dintre cele mai populate țări din lume, are 166 de miliardari. În total, averea cumulată a miliardarilor e de 750 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Mukesh Ambani. Acesta are o avere de 90.7 miliarde de dolari. Chiar dacă India nu e țara cu cei mai mulți miliardari, se află în top 3.

Anil Ambani a pierdut o avere de 42 de miliarde de dolari în doar 12 ani – află cum ar fi ajuns la o „valoare netă zero” unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

Germania

Germania are 134 de miliardari, cu o avere cumulată de 608 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Dieter Schwarz. Acesta are o avere de 47.1 miliarde de dolari.

Rusia

Numărul miliardarilor din Rusia a scăzut considerabil. Statul are acum 83 de miliardari, cu o avere cumulată de 320 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e acum Vladimir Lisin, ce are o avere de 18.4 miliarde de dolari.

Hong Kong

Forbes a identificat 67 de miliardari în Hong Kong, cu o avere cumulată de 383 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Robin Zeng, cu o avere de 44.8 miliarde de dolari. Hong Kong nu e țara cu cei mai mulți miliardari, dar ocupă un loc în top 10.

Canada

Canada are 64 de miliardari, cu o avere cumulată de 308 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Changpeng Zhao, ce și-a strâns averea de 65 miliarde de dolari din criptomonede.

Brazilia

Cu 62 de miliardari, Brazilia se numără printre țările cu cei mai bogați oameni din lume. Aceștia au o avere cumulată de 187 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Jorge Paulo Lemann, ce are o avere de 15.4 miliarde de dolari.

Italia

Italia are 52 de miliardari, cu o avere cumulată de 195 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Giovanni Ferrero (avere de 36.2 miliarde de dolari).

Taiwan

Taiwan are 51 de miliardari, cu o avere cumulată de 151 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din țară e Zhang Congyuan. Acesta are o avere de 11.7 miliarde de dolari.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Biserică din Cișinău, Moldova, surprinsă din aer, cu pereți albi, una dintre cele mai sărace țări din Europa
Fun
Cele mai sărace țări din Europa. Pe ce loc se află România
Cele mai sărace țări din Europa. Pe ce loc se află România
Basilica Sfântului Petru din Vatican, una dintre cele mai mici țări din lume, după ploaie
Fun
Cele mai mici țări din lume. Bucureștiul e mai mare decât multe dintre aceste state
Cele mai mici țări din lume. Bucureștiul e mai mare decât multe dintre aceste state
Elon Musk, care îl ține în brațe pe X Æ A-12, pe scena unui eveniment TIME din decembrie 2021. Recent, Elon Musk a devenit tată de gemeni
Fun
Elon Musk nu vrea să lase moștenire firmele copiilor săi. De ce crede miliardarul că ar fi o greșeală
Elon Musk nu vrea să lase moștenire firmele copiilor săi. De ce crede miliardarul că ar fi o greșeală
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Colonie de termite din Tanzania, decorată cu capete de vaci, pe fundal cu verdeață, pentru a ilustra cum experții au vărsat 10 tone de ciment în pământ pentru a descoperi o colonie de furnici
Experții au vărsat 10 tone de ciment în pământ pentru a descoperi un „mega-oraș”. Ce viețuitoare au construit structura impresionantă
Experții au vărsat 10 tone de ciment în pământ pentru a descoperi un „mega-oraș” abandonat, ce nu a fost creat de oameni.  Experții au descoperit o fostă colonie de furnici. Pentru a o explora,...
Experții au vărsat 10 tone de ciment în pământ pentru a descoperi un „mega-oraș”. Ce viețuitoare au construit structura impresionantă
2
Asteroid care e foarte aproape de Pământ și seamănă cu Luna, pentru a ilustra cum experții au descoperit o nouă cvasi-Lună lângă planeta noastră
Experții au descoperit o nouă cvasi-Lună lângă Pământ. De cât timp urmărește planeta noastră
Experții au descoperit o nouă cvasi-Lună lângă Pământ, ce a rămas ascunsă timp de aproximativ 2.000 de ani. Experții au identificat recent un asteroid care urmărește Pământul în timpul orbitei sale anuale în jurul...
Experții au descoperit o nouă cvasi-Lună lângă Pământ. De cât timp urmărește planeta noastră
3
5 persoane care dau noroc cu pahare cu diferite băuturi, fotografiate de sus, cu o masă de lemn sub mâini, pentru a ilustra cel mai bun lichid pentru hidratare
Cel mai bun lichid pentru hidratare nu e apa. Ce recomandă experții să bei când îți e sete
Puțini știu că cel mai bun lichid pentru hidratare nu e apa. Experții recomandă să bei altceva dacă simți că îți e foarte sete.  Potrivit experților din cadrul universității St. Andrew, din Scoția, apa...
Cel mai bun lichid pentru hidratare nu e apa. Ce recomandă experții să bei când îți e sete
4
Imagine cu un controller PlayStation, în fața unui panou albastru PlayStation Plus. Trei jocuri PlayStation Plus vor fi disponibile din ianuarie 2022
Jocuri PlayStation Plus din iunie 2023. Ce titluri vor fi disponibile
Sony a dezvăluit la ce jocuri PlayStation Plus din iunie 2023 vor avea acces abonații serviciului. În această lună, serviciul oferă titluri inedite.  Ca în fiecare lună, Sony a dezvăluit jocurile care vor fi...
Jocuri PlayStation Plus din iunie 2023. Ce titluri vor fi disponibile
5
IPhone 12 roșu, pe fundal roșu. Trucul iPhone care a devenit viral pe TikTok include iOS 15
Surpriza iPhone 15 pe care o pregătește Apple. Ce schimbare ar introduce noile smartphone-uri, potrivit informațiilor neoficiale
Surpriza iPhone 15 pe care o pregătește Apple ar fi ajuns online, prin o sursă cunoscută în domeniu, deși compania nu a confirmat informațiile neoficiale. În ultimele luni, pe Internet au apărut numeroase informații...
Surpriza iPhone 15 pe care o pregătește Apple. Ce schimbare ar introduce noile smartphone-uri, potrivit informațiilor neoficiale
PARTENERI
×