Nu există un set de reguli bine stabilit, dar există câteva norme de conduită pe care le poți respecta dacă nu-ți dorești să îi deranjezi pe cei din jur cu mesajele vocale.
Reguli recomandate pentru trimiterea mesajelor vocale. La ce trebuie să fii atent când alegi acest tip de comunicare
Mesajele vocale sunt tot mai populare în zilele noastre. Suntem mereu pe fugă, iar acest tip de comunicare a devenit mult mai facil. Specialiștii spun că există niște reguli recomandate pentru trimiterea mesajelor vocale.
Unele persoane adoră să comunice cu ajutorul mesajelor vocale, în timp ce altele urăsc acest timp de comunicare.
Iată de ce este important să cunoști câteva norme de etichetă de la care să nu te abați atunci când trimiți un astfel de mesaj.
Reguli recomandate pentru trimiterea mesajelor vocale
Atunci când vine vorba de mesajele vocale trebuie să fii foarte atent cărei persoane i te adresezi. Mesajele vocale sunt mult mai personale decât cele de tip text. Prin urmare este important să te asiguri că ai o relație apropiată cu acea persoană. Mesajele de tip text au fost considerate mult mai intime față de apelurile telefonice și e-mailurile pe care le primeai.
Astfel că și mesajele vocale necesită un anumit grad de intimitate. Specialiștii spun că este nepotrivit să trimiți un mesaj vocal unei persoane pe care abia ai cunoscut-o sau unei persoane cu care ai doar o relație profesională. Este recomandat să eviți să trimiți un astfel de mesaj unui nou prieten, unui profesor sau unei persoane de la locul de muncă.
Totodată specialiștii spun că este important să te pui în poziția celui care primește un mesaj vocal și să iei în calcul dacă persoana respectivă și-ar dori să primească un astfel de mesaj. Unele persoane nu vor putea asculta mesajele vocale imediat ce le primesc. Poți întrerupe o activitate importantă sau pur și simplu îl poți forța pe cel căruia i-ai trimis mesajul să pună pauză la ceea ce asculta pentru a oferi prioritate conversațiilor tale.
De altfel, în funcție de setările telefonului persoanei cu care vorbești este posibil ca aceasta să nu poată să asculte din nou mesajul după ce a fost trimis. Află mai multe și despre noile schimbări de la WhatsApp. Specialiștii spun că aplicația nu va mai funcționa pe unele telefoane în doar câteva săptămâni.
Cum poți transforma mesajele vocale în ceva distractiv
Dacă insiști să trimiți un mesaj vocal, atunci asigură-te că experiența este una plăcută pentru interlocutorul tău. Mesajele vocale ar trebui să fie amuzante și plăcute la ascultare. Încearcă să nu transmiți informații importante prin intermediul mesajelor vocale.
În schimb, poți transmite glume sau povestioare scurte și amuzante. Dacă relația cu cealaltă persoană îți permite utilizarea mesajelor vocale, atunci ai grijă ca experiența să fie una cât mai plăcută de ambele părți. Specialiștii spun că un mesaj vocal nu ar trebui să depășească mai mult de un minut. În felul acesta mesajul este mult mai ușor de ascultat și de înțeles.
Cel mai important lucru este să întrebi mai întâi printr-un mesaj text dacă se poate trece la unul vocal. Multe persoane sunt deranjate de mesajele vocale, astfel că este important să cunoști opinia celui cu care interacționezi privind o astfel de interacțiune. În ultimă instanță, specialiștii spun că dacă nu poți trimite un mesaj text, cel mai bine este să inițiezi un apl telefonic în locul unui mesaj vocal.
Unii utilizatori de iPhone nu pot reda anumite părți dintr-un mesaj. Prin urmare ar fi bine ca acesta să fie cât mai scurt pentru a putea fi ușor de înțeles. Nu în ultimul rând, încearcă să păstrezi un ton calm și prietenos în mesajele pe care le trimiți. În felul acesta experiența va fi mult mai plăcută de ambele părți.