Elon Musk vrea să oprească restricțiile impuse pe mesajele sale de pe Twitter. Ce nu poate să scrie cel mai bogat om din lume pe rețeaua de socializare

Elon Musk vrea să oprească restricțiile impuse pe mesajele sale de pe Twitter, în urma unui acord din anul 2018.

Publicat: 9 martie 2022, 13:18
Reclamă

Elon Musk, cel mai bogat om din lume în acest moment, face demersuri pentru a ridica restricțiile impuse asupra mesajelor sale de pe Twitter. În trecut, acestea au avut efecte notabile asupra pieței de burse. 

În anul 2018, a fost introdus un acord între Elon Musk și Securities and Exchange Commission (SEC), din Statele Unite ale Americii. În urma acestuia, comisia trebuie să își dea acordul ca miliardarul să publice anumite mesaje pe Twitter, potrivit The Guardian.

Acum, Musk i-a cerut unui judecător federal să blocheze ordinul. În plus, miliardarul vrea să blocheze și citația SEC, prin care i se cer dovezi care să demonstreze că a primit acordul pentru a publica sondajul pe Twitter, din luna noiembrie 2021, despre vânzarea unor acțiuni Tesla.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Elon Musk vrea să oprească restricțiile impuse pe mesajele sale de pe Twitter

„Preocuparea SEC cu domnul Musk a trecut de linia de hărțuire, ceea ce e un exemplu chintesențial de rea credință,” au scris avocații lui Musk, către Alison Nathan, judecător în Manhattan, New York. 

Avocații susțin că acordul din 2018, ce a soluționat acuzațiile SEC de fraudă de securitate, nu trebuie să permită „investigații rătăcite și fără limite” în cazul CEO-ului Tesla, în timp ce restricționează dreptul constituțional la libera exprimare, potrivit The Guardian. 

Reclamă
Reclamă

Cu aceste demersuri, Elon Musk vrea să oprească restricțiile impuse prin acord. Potrivit analiștilor, încercarea lui Musk de a opri acordul ar putea eșua. Elon Musk a ridiculizat sugestia Rusiei că SUA trebuie să zboare în spațiu „pe mături”.

„SEC clar are autoritatea să impună un decret de consimțământ emis de o curte federală, fără să pună la punct o nouă investigație,” a declarat Urska Velikonja, profesor de drept în cadrul Universității Georgetown. 

„Dincolo de îngrijorările despre faptul că decretul de consimțământ e prea vag și dificil de impus, ceea ce pare plauzibil, celelalte argumente legale ale lui Musk sunt un exemplu de naivitate legală,” a continuat Velikonja. 

În ciuda faptului că Elon Musk vrea să oprească restricțiile impuse, e posibil ca miliardarul să nu aibă succes. 

La începutul lunii noiembrie, Elon Musk a publicat un sondaj pe Twitter. Cu ajutorul acestuia, și-a întrebat urmăritorii dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile sale Tesla. Ca urmare a rezultatului, capitalizarea Tesla pe piață a fost influențată semnificativ. De atunci, Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de 16.4 miliarde de dolari. 

Sondajul lui Elon Musk a ridicat semne de întrebare privind decretul de consimțământ

Sondajul a ridicat semne de întrebare privind modul în care miliardarul se conformează decretului de consimțământ SEC. El trebuia să obțină aprobarea de la un avocat Tesla, înainte să publice mesaje despre informații ce au legătură cu firma sa sau acționarii. 

Potrivit Tesla, mesajul lui Musk despre vânzarea acțiunile „e un comportament pe care SEC ar trebui să-l încurajeze. Transparența unui CEO cu publicul și acționarii despre o posibilă vânzare de acțiuni”. Elon Musk avertizează că rețeaua de Internet Starlink ar putea deveni o țintă în Ucraina.

Acum, Elon Musk vrea să oprească restricțiile impuse prin acel acord. Potrivit lui Stephen Crimmins, din cadrul Murphy & McGonigle, șansele miliardarului să blocheze acest decret nu sunt mari. 

„Judecătorii, de obicei, abordează problema din punctul de vedere al faptului că dacă ai fost de acord cu un decret de consimțământ, atunci nu poți să scapi de el. Să spui că nu îți place înțelegerea nu te va scăpa de ea,” a declarat Crimmins. 

Decretul de consimțământ a apărut în urma faptului că SEC l-a dat în judecată pe Musk în 2018. Acesta lucru s-a întâmplat în urma unui mesaj publicat pe Twitter în luna august. În acesta, Musk susținea că a obținut finanțarea pentru ca Tesla să devină firmă privată. Atunci, o acțiune Tesla avea o valoare de 420 de dolari. 

În realitate, finanțarea nu fusese asigurată. În urma incidentului, Tesla și Musk au plătit fiecare câte 20 de milioane de dolari. Miliardarul a fost de acord cu decretul de consimțământ, pe care vrea să îl oprească acum.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Mașină Cybertruck, creată de Tesla, pe fundal cu un apus, în care nu se vede cum arată interiorul mașinii
Caroseria Cybertruck din oțel inoxidabil cauzează probleme de design. Ce au observat fanii Tesla
Caroseria Cybertruck din oțel inoxidabil cauzează probleme de design. Ce au observat fanii Tesla
Sam Bankman-Fried și Martin Shkreil, de pe „Lista rușinii” Forbes, când erau arestați
Fun
„Lista rușinii” Forbes. Ce foști miliardari a promovat publicația și acum regretă
„Lista rușinii” Forbes. Ce foști miliardari a promovat publicația și acum regretă
Bărbat cu barbă micuță, îmbrăcat în cămașă în dungi, care vorbește la telefon, pentru a ilustra apelul de 5 minute care ar putea schimba lumea
Fun
Apelul de 5 minute care a dus la crearea unui program capabil să schimbe lumea. Ce s-a decis în timpul discuției rapide
Apelul de 5 minute care a dus la crearea unui program capabil să schimbe lumea. Ce s-a decis în timpul discuției rapide
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Mână de femeie care ajustează un termostat alb, pe perete, cu temperatura optimă pentru termostat
Temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii. Experții zic că așa scade factura la căldură
Experții au dezvăluit care e temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii, astfel încât să nu îți încarci factura la căldură.  Atunci când temperaturile de afară scad, mulți proprietari trebuie să decidă cum să...
Temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii. Experții zic că așa scade factura la căldură
2
Doi utilizatori care au fiecare în mână un dispozitiv, unul Android, unul iOS, pe fundal cu verdeață. Experții au dezvăluit cum poți transfera datele de pe un iPhone pe un telefon Android
Schimbarea iPhone așteptată ani întregi. Ce a decis Apple să introducă în sfârșit
Apple a anunțat schimbarea iPhone așteptată ani întregi de către utilizatori, funcționalitate ce a fost integrată deja pe mai multe dispozitive Android. Se pare că Apple vrea să includă standardul RCS în actualizarea iOS...
Schimbarea iPhone așteptată ani întregi. Ce a decis Apple să introducă în sfârșit
3
Samsung Galaxy S23 Ultra, cel mai rapid telefon Android, ținut în mână de un utilizator
Funcțiile ascunse Samsung Galaxy pe care trebuie să le folosești. Mulți utilizatori nu au auzit de ele
Funcțiile ascunse Samsung Galaxy te pot ajuta să realizezi anumite acțiuni mult mai ușor și eficient decât în mod obișnuit. Atunci când vine vorba de sisteme de operare pentru smartphone-uri, utilizatorii au acces la...
Funcțiile ascunse Samsung Galaxy pe care trebuie să le folosești. Mulți utilizatori nu au auzit de ele
4
Telefon care are WhatsApp pe ecran, cu logo-urile whatsapp langa, pe fundal de lemn deschis la culoare. Toți utilizatorii WhatsApp sunt avertizați să șteargă mesajele periculoase
Surpriză pentru utilizatorii WhatsApp. Unii dintre ei vor primi acces la una dintre cele mai puternice funcții Meta
Meta a pregătit o surpriză pentru utilizatorii WhatsApp, ce ar putea fi introdusă în curând pe toate platformele deținute de companie. Mark Zuckerberg vrea să introducă Meta AI pe WhatsApp, o veste care a...
Surpriză pentru utilizatorii WhatsApp. Unii dintre ei vor primi acces la una dintre cele mai puternice funcții Meta
5
telefon samsung Galaxy Note 7, cu stilou, pe fundal de lemn, unul dintre cele mai mari eșecuri tehnologice din ultimii ani
Cele mai mari îmbunătățiri Samsung Galaxy S24 Ultra. Informațiile care au ajuns deja pe Internet
Pe Internet au apărut informații despre cele mai importante îmbunătățiri Samsung Galaxy S24 Ultra, ce se pare că va fi lansat anul următor.  Samsung Galaxy S23 Ultra e unul dintre cele mai așteptate telefoane...
Cele mai mari îmbunătățiri Samsung Galaxy S24 Ultra. Informațiile care au ajuns deja pe Internet
PARTENERI
×