Unul dintre cei mai bogați oameni din lume a fost acuzat că a crescut intenționat prețul criptomonedei Dogecoin. Investitorii îi cer miliardarului daune de 258 de miliarde de dolari, adică o sumă mai mare decât averea sa actuală.
Elon Musk a fost dat în judecată pentru 258 de miliarde de dolari din cauza unor mesaje Twitter. Ce a cerut miliardarul judecătorului
Elon Musk a fost dat în judecată pentru 258 de miliarde de dolari, din cauza unor mesaje Twitter despre criptomoneda Dogecoin.
Reclamanții susțin că Musk și-a folosit prezența pe rețelele de socializare, dincolo de o apariție la emisiunea Saturday Night Live, pentru a crește prețul Dogecoin, scrie Yahoo News.
Prețul Dogecoin ar fi crescut cu „peste 36.000% în ultimii 2 ani”. După aceea, Musk ar fi permis criptomonedei să se „prăbușească”.
Elon Musk a fost dat în judecată pentru 258 de miliarde de dolari din cauza unor mesaje Twitter
Reclamanții îl acuză pe Musk că și-ar fi „folosit piedestalul drept cel mai bogat om din lume pentru a pune la punct și manipula o schemă piramidală Dogecoin”. Avocații miliardarului au descris procesul drept „o lucrare de ficțiune”, bazat pe „mesaje Twitter unifensive și uneori prostești”.
Elon Musk a fost dat în judecată pentru 258 de miliarde pentru mesajele Twitter legate de Dogecoin.
„Nu e ilegal să publici mesaje de susținere sau poze amuzante despre o criptomonedă legitimă,” susțin avocații lui Musk. „Judecătorul ar trebui să oprească fantezia reclamanților.”
În acest moment, Dogecoin are o valoare de aproximativ 0.07 dolari. Aceasta e o scădere de aproape 90% de la punctul maxim, înregistrat în mai 2021. În ciuda acestei pierderi, Dogecoin continuă să aibă o valoare de piață estimată la peste 10 miliarde de dolari. Astfel, e considerată una dintre cele mai valoroase criptomonede.
Recent, Elon Musk și-a apărat alte mesaje Twitter în fața judecătorilor.
Din cauza mesajelor despre această criptomonedă, Elon Musk a fost dat în judecată. Criptomoneda a fost inspirată de un meme, bazat pe un câine. De-a lungul evoluției sale, a urmat tendințele de pe piață. După numeroase pierderi, a atins un punct maxim în 2021.
Elon Musk a susținut că nu își va vinde criptomonedele Dogecoin
Suma de 258 de miliarde de dolari ar reprezenta valoarea triplă a sumei pierdute de Dogecoin în ultimele 13 luni, după acel punct maxim. Musk a dezvăluit în trecut că Dogecoin e una din doar 3 criptomonede pe care le deține Musk. Celelalte 2 sunt Bitcoin și Ethereum.
Într-un interviu cu revista Time, din 2021, ce i-a acordat și titlul de Persoana Anului, Musk a susținut că Dogecoin are baza financiară să devină o formă de valută oficială. Acum, Elon Musk a fost dat în judecată pentru 258 de miliarde de dolari din cauza aceleiași criptomonede.
„Chiar dacă a fost creată ca o glumă, Dogecoin e chiar mai potrivită pentru tranzacții decât Bitcoin,” a susținut Musk. „Tinde puțin spre inflație. Dar asta e de fapt bine, pentru că încurajează oamenii să cheltuiască în loc să strângă pe post de valoare.”
În iunie 2022, Musk a susținut că nu își va vinde criptomonedele Dogecoin, indiferent cât de mult îi va fluctua prețul.
„Voi continua să susțin Dogecoin,” a scris Musk pe Twitter. În același schimb, a confirmat pentru un urmăritor că va „continua să cumpere” această criptomonedă.