De când a cumpărat Twitter (actualul X), Elon Musk a promis că va transforma platforma într-o aplicație bună la toate. Se pare că miliardarul ar vrea să urmeze exemplul aplicației WeChat, care e deținută de compania Tencent.
X va primi în curând licențe de plată, susține Elon Musk. Cum ai putea efectua tranzacții financiare pe platforma de socializare
Elon Musk susține că X va primi în curând licențe de plată, ce ar permite efectuarea tranzacțiilor financiare direct de pe platforma de socializare.
Recent, Musk a susținut că X se apropie de acest ideal cu posibilitatea obținerii licențelor pentru tranzacțiile financiare, scrie Reuters.
Se pare că aplicația va obține licențe în New York și California, 2 dintre centrele comerciale din SUA.
X va primi în curând licențe de plată, susține Elon Musk
Dacă va primi aceste licențe, X va putea permite efectuarea tranzacțiilor financiare direct pe aplicație.
X va primi în curând licențe de plată, potrivit lui Elon Musk. Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței tech Morgan Stanley. Potrivit miliardarului, licența din California ar putea fi primită în aproximativ o lună, pe când cea din New York va fi primită „în câteva luni”.
Musk a achiziționat compania cunoscută în trecut drept Twitter în 2022, pentru peste 40 de miliarde de dolari. De atunci, CEO-ul Tesla a tot încercat să o transforme într-o aplicație bună la toate, precum WeChat. Aceasta e o aplicație deținută de Tencent, foarte comună în China.
Dincolo de rețea de socializare, WeChat oferă și posibilitatea de a trimite bani altor utilizatori de pe platformă.
Pentru a oferi servicii similare în SUA, experții susțin că X are nevoie de o licență pentru transmiterea banilor, în fiecare stat. Musk crede că cele mai importante sunt cele din New York și California. Aceste state au o populație numeroasă, dar și reguli stricte privind procesul de aprobare.
Unele state, precum Pennsylvania și Utah, deja au oferit aceste licențe pentru X. În timpul conferinței, Musk a dezvăluit că se gândește să înlăture numărul de aprecieri de pe mesajele care există deja pe platformă.
Dincolo de faptul că X va primi în curând licențe de plată, miliardarul a dezvăluit și că vrea să elimine „dezordinea” de pe platformă, cu înlăturarea unor elemente vizuale.
WeChat e una dintre cele mai folosite aplicații din China
Musk nu e primul antreprenor din Silicon Valley care vrea să lanseze o aplicație la fel de folosită precum WeChat, dar în SUA. În 2019, Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a recunoscut că firma sa ar trebui să învețe strategia lui WeChat.
La fel ca Elon Musk, și Zuckerberg vrea să creeze o aplicație „bună la toate”. Musk a recunoscut că dorința sa de a lansa o astfel de aplicație a apărut înainte să cumpere Twitter. Dar acum crede că transformarea platformei Twitter în X poate accelera procesul „cu 3-5 ani”, în comparație cu situația în care ar porni de la 0 cu o nouă aplicație. Dar cum X va primi în curând licențe financiare, se apropie de acest țel.
Există mai multe obstacole în crearea unei astfel de aplicații. Primul e integrarea plăților. Un element de bază în succesul WeChat e faptul că a lucrat în parteneriat cu Alipay, una dintre cele mai mari platforme financiare din China.
WeChat a fost lansată în 2011 drept o aplicație de mesagerie, similară cu WhatsApp, deținută de Meta. De atunci, a evoluat în numeroase sectoare legate de Internet și e-commerce.
Deși a pornit doar de la trimiterea mesajelor, WeChat permite acum utilizatorilor numeroase funcții. Printre acestea se numără apelurile video, plăți, achiziții online, accesarea știrilor. Pe platformă pot să afle chiar și anunțuri guvernamentale oficiale.