Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari. Ce decizie a fost luat în urma negocierilor finale

Elon Musk a cumpărat platforma de socializare Twitter cu 44 de miliarde de dolari. Anunțul oficial a fost făcut în urma unui comunicat, scriu publicațiile internaționale. Cel mai bogat om din lume este acum deținătorul uneia dintre cele mai importante platforme de social media.

Publicat: 26 aprilie 2022, 11:06
Reclamă

Achiziția lui Musk marchează o nouă eră în lumea digitală pentru una din cele mai mari platforme de socializare din lume. În competiție directă cu Facebook, Twitter are acum un nou proprietar. Negocierile privind achiziția platformei au început încă din data de 4 aprilie 2022, atunci când Musk a anunțat că a devenit cel mai mare acționar al acesteia.

Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari

Conform publicației BuzzFeed, Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari. Într-un comunicat de presă oficial, Musk și-a exprimat părerea cu privire la platforma pe care și-a dorit să o dețină. Sursele spun că acțiunile platformei de socializare au crescut cu până la patru procente în ultimele zile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deținătorul Tesla și SpaceX este de părere că Twitter este un ”spațiu digital în care se dezbat subiecte de o importanță vitală pentru societatea actuală și pentru viitorul umanității”. Astfel, Musk devine responsabil pentru cei peste 200 de milioane de utilizatori și va avea un cuvânt important de spus în direcția în care se va îndrepta ”politica” de funcționare a platformei în următorii ani.

Deși Twitter nu a fost inițial de acord cu oferta miliardarului, decizia lor s-a schimbat în urma presiunilor apărute din partea acționarilor companiei. Totodată, Musk este decis să ”reformeze” platforma și să-i ofere o nouă direcție.

”Vreau să fac Twitter mult mai bun decât este acum. Vreau să îmbrățișez produsul și să-i ofer noi oportunități de dezvoltare. Voi dezvolta mai mulți algoritmi care vor crește încrederea oamenilor, vor învinge spam-urile și vor autentifica cu adevărat persoanele reale”.

Reclamă
Reclamă

Mesajul a fost postat de miliardar chiar pe Twitter. Într-un alt mesaj, acesta a declara că își dorește ca ”cei mai mari critici ai săi să rămână pe Twitter, deoarece platforma este un spațiu liber de dezbatere”.

Cum a arătat propunerea făcută de Elon Musk pentru a achiziționa Twitter

Negocierile privind achiziționarea platformei Twitter au început să fie speculate încă de la începutul lunii aprilie a anului acesta. La acel moment, mulți investitori s-au opus acestui lucru. De altfel, cei mai mulți acționari nu au fost de acord cu privatizarea platformei de socializare.

Totuși, în urma presiunilor și a numărului de acțiuni ale miliardarului care au crescut, lucrurile s-au concretizat cu achiziționarea platformei de către deținătorul SpaceX. Musk este decis să aducă mai multe schimbări platformei pe care o vede ca pe ”un loc al exprimării libere”.

Mulți specialiști sunt de părere că acesta este doar un paravan. Aceștia cred că Musk va profita de puterea pe care o are din punct de vedere al mass-mediei. Prețul inițial de vindere al companiei ar fi fost de 53 de miliarde de dolari. Musk a fost dispus să ofere suma fantastică de 43 de miliarde de dolari.

”Mă ofer să cumpăr 100% din Twitter la 54.30 pentru fiecare acțiune în bani lichizi. Și un premiu de 54 % după ziua în care am început să investesc în Twitter și un premium de 38% după ziua în care investiția mea a devenit publică. Aceasta e cea mai bună și ultima mea ofertă și dacă nu e acceptată, trebuie să reconsider poziția mea de acționar”.

Sub presiunile venite din exterior, Elon Musk a reușit în cele din urmă să-și vadă visul împlinit și a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari. Jeff Bezos l-a sfătuit deja pe miliardar despre modul în care ar trebui să transforme sediul Twitter.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Mână de femeie care ajustează un termostat alb, pe perete, cu temperatura optimă pentru termostat
Temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii. Experții zic că așa scade factura la căldură
Experții au dezvăluit care e temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii, astfel încât să nu îți încarci factura la căldură.  Atunci când temperaturile de afară scad, mulți proprietari trebuie să decidă cum să...
Temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii. Experții zic că așa scade factura la căldură
2
Doi utilizatori care au fiecare în mână un dispozitiv, unul Android, unul iOS, pe fundal cu verdeață. Experții au dezvăluit cum poți transfera datele de pe un iPhone pe un telefon Android
Schimbarea iPhone așteptată ani întregi. Ce a decis Apple să introducă în sfârșit
Apple a anunțat schimbarea iPhone așteptată ani întregi de către utilizatori, funcționalitate ce a fost integrată deja pe mai multe dispozitive Android. Se pare că Apple vrea să includă standardul RCS în actualizarea iOS...
Schimbarea iPhone așteptată ani întregi. Ce a decis Apple să introducă în sfârșit
3
Samsung Galaxy S23 Ultra, cel mai rapid telefon Android, ținut în mână de un utilizator
Funcțiile ascunse Samsung Galaxy pe care trebuie să le folosești. Mulți utilizatori nu au auzit de ele
Funcțiile ascunse Samsung Galaxy te pot ajuta să realizezi anumite acțiuni mult mai ușor și eficient decât în mod obișnuit. Atunci când vine vorba de sisteme de operare pentru smartphone-uri, utilizatorii au acces la...
Funcțiile ascunse Samsung Galaxy pe care trebuie să le folosești. Mulți utilizatori nu au auzit de ele
4
Telefon care are WhatsApp pe ecran, cu logo-urile whatsapp langa, pe fundal de lemn deschis la culoare. Toți utilizatorii WhatsApp sunt avertizați să șteargă mesajele periculoase
Surpriză pentru utilizatorii WhatsApp. Unii dintre ei vor primi acces la una dintre cele mai puternice funcții Meta
Meta a pregătit o surpriză pentru utilizatorii WhatsApp, ce ar putea fi introdusă în curând pe toate platformele deținute de companie. Mark Zuckerberg vrea să introducă Meta AI pe WhatsApp, o veste care a...
Surpriză pentru utilizatorii WhatsApp. Unii dintre ei vor primi acces la una dintre cele mai puternice funcții Meta
5
telefon samsung Galaxy Note 7, cu stilou, pe fundal de lemn, unul dintre cele mai mari eșecuri tehnologice din ultimii ani
Cele mai mari îmbunătățiri Samsung Galaxy S24 Ultra. Informațiile care au ajuns deja pe Internet
Pe Internet au apărut informații despre cele mai importante îmbunătățiri Samsung Galaxy S24 Ultra, ce se pare că va fi lansat anul următor.  Samsung Galaxy S23 Ultra e unul dintre cele mai așteptate telefoane...
Cele mai mari îmbunătățiri Samsung Galaxy S24 Ultra. Informațiile care au ajuns deja pe Internet
PARTENERI
×