Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari. Ce decizie a fost luat în urma negocierilor finale

Elon Musk a cumpărat platforma de socializare Twitter cu 44 de miliarde de dolari. Anunțul oficial a fost făcut în urma unui comunicat, scriu publicațiile internaționale. Cel mai bogat om din lume este acum deținătorul uneia dintre cele mai importante platforme de social media.

Publicat: 26 aprilie 2022, 11:06
Reclamă

Achiziția lui Musk marchează o nouă eră în lumea digitală pentru una din cele mai mari platforme de socializare din lume. În competiție directă cu Facebook, Twitter are acum un nou proprietar. Negocierile privind achiziția platformei au început încă din data de 4 aprilie 2022, atunci când Musk a anunțat că a devenit cel mai mare acționar al acesteia.

Reclamă

Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari

Conform publicației BuzzFeed, Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari. Într-un comunicat de presă oficial, Musk și-a exprimat părerea cu privire la platforma pe care și-a dorit să o dețină. Sursele spun că acțiunile platformei de socializare au crescut cu până la patru procente în ultimele zile.

Deținătorul Tesla și SpaceX este de părere că Twitter este un ”spațiu digital în care se dezbat subiecte de o importanță vitală pentru societatea actuală și pentru viitorul umanității”. Astfel, Musk devine responsabil pentru cei peste 200 de milioane de utilizatori și va avea un cuvânt important de spus în direcția în care se va îndrepta ”politica” de funcționare a platformei în următorii ani.

Deși Twitter nu a fost inițial de acord cu oferta miliardarului, decizia lor s-a schimbat în urma presiunilor apărute din partea acționarilor companiei. Totodată, Musk este decis să ”reformeze” platforma și să-i ofere o nouă direcție.

”Vreau să fac Twitter mult mai bun decât este acum. Vreau să îmbrățișez produsul și să-i ofer noi oportunități de dezvoltare. Voi dezvolta mai mulți algoritmi care vor crește încrederea oamenilor, vor învinge spam-urile și vor autentifica cu adevărat persoanele reale”.

Reclamă
Reclamă

Mesajul a fost postat de miliardar chiar pe Twitter. Într-un alt mesaj, acesta a declara că își dorește ca ”cei mai mari critici ai săi să rămână pe Twitter, deoarece platforma este un spațiu liber de dezbatere”.

Cum a arătat propunerea făcută de Elon Musk pentru a achiziționa Twitter

Negocierile privind achiziționarea platformei Twitter au început să fie speculate încă de la începutul lunii aprilie a anului acesta. La acel moment, mulți investitori s-au opus acestui lucru. De altfel, cei mai mulți acționari nu au fost de acord cu privatizarea platformei de socializare.

Totuși, în urma presiunilor și a numărului de acțiuni ale miliardarului care au crescut, lucrurile s-au concretizat cu achiziționarea platformei de către deținătorul SpaceX. Musk este decis să aducă mai multe schimbări platformei pe care o vede ca pe ”un loc al exprimării libere”.

Mulți specialiști sunt de părere că acesta este doar un paravan. Aceștia cred că Musk va profita de puterea pe care o are din punct de vedere al mass-mediei. Prețul inițial de vindere al companiei ar fi fost de 53 de miliarde de dolari. Musk a fost dispus să ofere suma fantastică de 43 de miliarde de dolari.

”Mă ofer să cumpăr 100% din Twitter la 54.30 pentru fiecare acțiune în bani lichizi. Și un premiu de 54 % după ziua în care am început să investesc în Twitter și un premium de 38% după ziua în care investiția mea a devenit publică. Aceasta e cea mai bună și ultima mea ofertă și dacă nu e acceptată, trebuie să reconsider poziția mea de acționar”.

Sub presiunile venite din exterior, Elon Musk a reușit în cele din urmă să-și vadă visul împlinit și a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari. Jeff Bezos l-a sfătuit deja pe miliardar despre modul în care ar trebui să transforme sediul Twitter.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×