Elon Musk s-a confruntat cu un obstacol neprevăzut după ce a decis să schimbe logo-ul Twitter. Recent, miliardarul a anunțat că celebra pasăre albastră a companiei de socializare va fi înlocuită cu un X.
Poliția a fost chemată la sediul Twitter după schimbarea logo-ului. Greșeala lui Elon Musk care a dus la situația tensionată
Poliția a fost chemată la sediul Twitter după ce Elon Musk a anunțat schimbarea logo-ului companiei, la sediul din San Francisco.
După anunț, Twitter a chemat muncitori pentru a schimba și logo-ul de pe clădirea sediului companiei, scrie The Guardian.
Dar proprietarul clădirii și autoritățile nu au fost anunțați de schimbare. Ca urmare, poliția a fost chemată și schimbarea logo-ului a fost întreruptă.
Poliția a fost chemată la sediul Twitter după schimbarea logo-ului
Muncitorii înlăturau primele litere ale cuvântului Twitter, de pe clădire, atunci când au fost opriți de polițiști. Autoritățile au susținut că „munca nu a fost autorizată”, motiv pentru care au oprit muncitorii.
Deși poliția a fost chemată la sediul Twitter pentru că nu a fost anunțată de schimbare, situația a fost rezolvată.
Potrivit polițiștilor, compania nu a anunțat echipa de securitate și proprietarul despre schimbarea de pe clădirea sediului, situat pe Market Street, din San Francisco. Din cauza confuziei create, polițiștii s-au prezentat la fața locului. Într-un final, au decis că nu a fost comisă nicio infracțiune.
Muncitorii au fost întrerupți atunci când pe clădire mai rămăseseră doar literele „er” din Twitter, alături de simbolul păsării albastre.
Recent, Musk a anunțat schimbarea logo-ului. Potrivit unui imagini din interiorul sediului, miliardarul a redenumit și unele săli de conferințe, pentru a incorpora X-ul în ele. Astfel, acestea au ajuns să fie numite „s3xy” și „eXposure”.
Schimbarea nu a mers atât de lin pe cât s-ar fi putut, din moment ce poliția a fost chemată la sediul Twitter.
Elon Musk vrea să creeze o aplicație „bună la toate”
Schimbarea logo-ului a venit într-un moment în care Elon Musk vrea să pună bazele unei aplicații „bune la toate”.
„E un lucru excepțional de rar – în viață sau în afaceri – să primești o a 2-a șansă pentru a crea o primă impresie fantastică,” a declarat Linda Yaccarino, ce a fost numită CEO-ul Twitter în luna mai. „Twitter deja a schimbat modul în care comunicăm. Acum, X va merge mai departe și va transforma piața globală.”
Chiar dacă poliția a fost chemată la sediul Twitter și Musk s-a confruntat cu numeroși critici de când a cumpărat rețeaua de socializare, miliardarul continuă să introducă schimbări semnificative în companie.
Potrivit lui Musk, vrea să transforme platforma socială Twitter într-o aplicație „bună la toate”. El nu a dat foarte multe detalii despre ce ar presupune o astfel de platformă. O aplicație similară e WeChat, a companiei Tencent.
În acest moment, WeChat e folosită de aproape 1 miliard de oameni, cei mai mulți dintre ei din China.
Aplicația permite utilizatorilor să folosească numeroase funcții, precum trimiterea mesajelor, trimiterea banilor, cumpărarea biletelor de avion, chemarea unui taxi și accesarea jocurilor video. Se pare că Elon Musk are un plan similar pentru Twitter, motiv pentru care a schimbat logo-ul aplicației.
WeChat a fost lansată în 2011 drept o aplicație de mesagerie, similară cu WhatsApp, deținută de Meta. De atunci, a evoluat în numeroase sectoare legate de Internet și e-commerce.