Potrivit Meta, sistemul său de inteligență artificială, numit Meta AI, va fi integrat în curând în aplicațiile companiei. Printre acestea se numără Facebook, Instagram și WhatsApp. Dar dincolo de această integrare, Meta vrea să lanseze și o aplicație AI separată.
Meta lansează aplicația Meta AI. Cum va funcționa platforma cu inteligență artificială
Meta lansează aplicația Meta AI, într-o încercare de a concura direct cu platforma ChatGPT, oferită de OpenAI.

Potrivit companiei, aplicația Meta AI va fi lansată în perioada aprilie-iunie a acestui an, scrie CNBC.
Acesta reprezintă un pas important pentru viziunea lui Mark Zuckerberg, de a face din Meta un lider în sectorul inteligenței artificiale până la finalul anului.
Meta lansează aplicația Meta AI
Meta Platforms se pregătește să lanseze o versiune independentă a interfeței sale de inteligență artificială (AI) generativă Meta AI. Până în prezent, aceasta a fost integrată în rețelele sociale Facebook, Threads și Instagram. Sau în serviciile sale de mesagerie WhatsApp și Messenger, transmite AFP, scrie AGERPRES.
Meta lansează aplicația Meta AI sub formă de aplicație independentă. Aplicația ar permite Meta să concureze direct cu software-uri de AI generativă mari, precum ChatGPT, Gemini de la Google sau Claude de la Anthropic.
Lansată în septembrie 2023, Meta AI a fost limitată anterior la platformele existente ale companiei. Și nu a putut fi folosită independent.
În aprilie 2024, grupul a înlocuit funcția tradițională de căutare pe rețelele sale sociale și mesagerie cu Meta AI.
Meta AI a fost, de asemenea, accesibil și prin intermediul unui site web dedicat. Dar nu sub forma unei aplicații. Meta lansează aplicația Meta AI în contextul în care compania vrea să devină un lider în acest sector.
Meta va investi zeci de miliarde de dolari în AI
Grupul intenționează să investească între 60 și 65 de miliarde de dolari în acest an. O mare parte din această sumă se va duce în centre de date, servere și infrastructură de rețea, esențiale pentru dezvoltarea AI.
‘Mă aștept ca un asistent AI să depășească un miliard de utilizatori în acest an. Și, pentru mine, acesta va fi Meta AI’, a declarat Zuckerberg în timpul prezentării rezultatelor anuale 2024, la sfârșitul lunii ianuarie. ‘Odată ce un serviciu atinge această scară’, a adăugat el, ‘de obicei capătă un avans durabil’.
O sursă familiarizată cu această chestiune a declarat pentru Reuters că testul chatbotul-ui Meta AI va începe în al doilea trimestru al acestui an. Dar nu se așteaptă ca serviciul de abonament să obțină venituri semnificative până cel mai devreme anul viitor.
Meta înființează, de asemenea, o nouă divizie în cadrul unității sale Reality Labs. Pentru a dezvolta roboți umanoizi alimentați cu inteligență artificială. Aceștia pot ajuta la sarcini fizice, a raportat Reuters la începutul acestei luni.
Compania susține că va deschide accesul la Meta AI în 21 de noi regiuni la nivel global. Primele din această etapă sunt Marea Britanie, Brazilia, Bolivia, Guatemala, Paraguay și Filipine.
În plus, compania a anunțat că inteligența artificială Meta AI va fi disponibilă pe WhatsApp și în Orientul Mijlociu în curând, ce e următoarea piață de dezvoltare. Dincolo de faptul că asistentul va fi disponibil în mai multe teritorii, va include și mai multe limbi străine. Printre acestea se numără și tagalog.



























