De la lansarea sa din noiembrie 2022, ChatGPT a ajuns să aibă milioane de utilizatori zilnici, din întreaga lume. În același timp, a ridicat numeroase semne de întrebare privind modul în care poate influența dezvoltarea tehnologică pe viitor.
ChatGPT și-a inventat propria limbă. Cum funcționează limbajul inedit și de ce sunt îngrijorați utilizatorii
ChatGPT și-a inventat propria limbă, spre surprinderea utilizatorilor și experților, care sunt uimiți de capacitatea chatbot-ului.
Recent, mai mulți experți tech și Elon Musk au semnat o scrisoare deschisă prin care cereau încetinirea dezvoltării inteligenței artificiale.
Acum, se pare că platforma și-a inventat propria limbă, spre uimirea utilizatorilor și experților, scrie BGR.
ChatGPT și-a inventat propria limbă
Una dintre limitele ChatGPT e faptul că nu poate reține conversații care au avut loc în trecut. Așa cum au observat unii utilizatori, există un mod prin care poți trece de această limită. Tot ce trebuie să faci e să rogi chatbot-ul să comprime conversația actuală într-o serie de litere, numere și simboluri, ce par să fie alese aleatoriu.
Cu ajutorul acestora, ChatGPT poate relua conversația ulterior de unde a rămas. Astfel, ChatGPT și-a inventat propria limbă.
Pe 4 aprilie, Greg Fodor a scris pe Twitter o serie de caractere. El și-a rugat urmăritorii să nu introducă această serie pe GPT-4. Dacă vei face acest lucru, însă, chatbot-ul va scrie o poveste scurtă, despre un grup de rebeli care se luptă împotriva unor creaturi care își schimbă forma.
Un utilizator a publicat acest rezultat pe ShareGPT. Fodor a fost întrebat cum să numească această nouă limbă. El a sugerat Shogtongue.
Acesta e un exemplu despre cum ChatGPT și-a inventat propria limbă. După o conversație lungă, poți ruga varianta GPT-4 a ChatGPT să o comprime, pentru a fi introdusă într-un model de limbaj mai mare, pentru a continua discuția ca și cum nu s-ar fi încheiat.
GPT-4 generează o serie de caractere pe care le poate traduce ulterior
Dacă vei ruga ChatGPT să comprime conversația, atunci vei obține o serie de caractere similare cu cele ale lui Fodor. De aici, ChatGPT poate traduce ulterior seria în conversație, pentru ca aceasta să fie continuată ulterior.
Tot ce trebuie să faci, după ce ChatGPT a generat deja seria de caractere, e să deschizi o nouă fereastră de chat. Aici, introduci seria de caractere și poți continua conversația. E posibil ca platformele cu inteligență artificială să introducă memoria pe termen lung. Pentru moment, însă, aceasta e o metodă care funcționează, după ce ChatGPT și-a inventat propria limbă.
Această tehnică funcționează doar cu versiunea GPT-4 a ChatGPT, care a fost lansată recent. GPT-4 e mult mai performantă decât versiunea precedentă. Dacă vei introduce o serie de caractere aleatorie în GPT 3.5 (versiunea gratuită a ChatGPT), programul nu va înțelege ce vrei să faci.
Se pare că și alte platforme cu inteligență artificială, ce folosesc API-ul GPT-4 încearcă acum să folosească limbajul Shogtongue.
Cu milioane de utilizatori zilnici în întreaga lume, ChatGPT a dus la schimbări notabile în industrie.
Tehnologia a fost integrată deja de Microsoft în browser-ul Edge și în motorul de căutare Bing. Microsoft a fost printre primele companii care au investit în OpenAI.