Un grup de investitori, condus de Elon Musk, a oferit 97.4 miliarde de dolari pentru a cumpăra ONG-ul care controlează OpenAI. E cel mai recent pas în lupta lui Musk cu CEO-ul companiei, Sam Altman.
Elon Musk vrea să cumpere OpenAI. Ce sumă fantastică a oferit pentru compania AI
Elon Musk vrea să cumpere OpenAI, companie pe care a fondat-o și părăsit-o în urmă cu mai mulți ani, dar oferta sa a fost refuzată.
Avocatul lui Musk, Marc Toberoff, a dezvăluit că a depus o ofertă pentru toate activele OpenAI, scrie Wall Street Journal.
Dar se pare că oferta grupului lui Musk a fost refuzată de către Altman.
Elon Musk vrea să cumpere OpenAI
Consorţiul condus de Elon Musk a oferit luni consiliului de administraţie 97.4 miliarde de dolari pentru achiziţia entităţii. Această ofertă nesolicitată vine în timp ce directorul executiv al OpenAI, Sam Altman, încearcă să strângă bani şi să-şi transforme startup-ul într-o companie cu profit.
Elon Musk vrea să cumpere OpenAI după ce compania a fost implicată oficial în noul proiect Stargate. Acesta presupune investiții de 500 de miliarde de dolari pentru a crea o infrastructură AI în SUA.
„Nu, mulţumesc, dar vom cumpăra noi Twitter cu 9,74 miliarde de dolari dacă doreşti”, a scris Sam Altman pe X, fostul Twitter, reţeaua socială pe care Elon Musk a redenumit-o după ce a cumpărat-o pentru 44 de miliarde de dolari.
„Escroc”, a răspuns cel mai bogat om din lume.
Elon Musk este unul dintre co-fondatorii OpenAI. Miliardarul îl atacă în mod regulat pe Sam Altman.
Musk îl acuză pe Altman în special că a deviat de la misiunea iniţială a startup-ului. Ințial, compania era concentrată pe dezvoltarea raţională a AI. Musk însuşi este parte interesată în cursa pentru inteligenţa artificială (IA). A creat în 2023 o companie proprie de inteligenţă artificială, xAI.
OpenAI a anunțat numeroase proiecte noi importante. OpenAI urmează să finalizeze şi să trimită către TSMC designul primului cip propriu în lunile următoare, susţin surse din cadrul companiei. Acesta va fi construit de producătorul taiwanez de cipuri pe un proces de 3 nanometri. Va avea „memorie cu lăţime de bandă mare” şi „capabilităţi extinse de reţea”.
Citește continuarea pe observatornews.ro