CEO-ul Google apără inteligența artificială. Cum poate deveni „cea mai mare schimbare din viețile noastre”

CEO-ul Google apără inteligența artificială și susține că tehnologia poate duce la „cea mai mare schimbare din viețile noastre”. 

Publicat: 11 februarie 2025, 14:03
Reclamă

În cadrul Summitului pentru Inteligență Artificială de la Paris, CEO-ul Google, Sundar Pichai, a vorbit despre cum inteligența artificială poate duce la o „revoluție fundamentală în tehnologie”. Aceasta ar putea „accelera ingeniozitatea umană”.

„Încă ne aflăm în primele zile ale transferului pe platforma AI. Dar deja știm că va fi cea mai mare schimbare din viețile noastre,” a declarat Pichai, scrie News Central

La summitul de la Paris au participat numeroase nume importante în AI și politică. Scopul a fost găsirea unor metode prin care tehnologia poate evolua, fără a pune în pericol societatea. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CEO-ul Google apără inteligența artificială

Inteligența artificială (AI) reprezintă ‘o transformare fundamentală a tehnologiei’ și ‘un accelerator al ingeniozității umane’, consideră Sundar Pichai, directorul general al Google, informează AFP, scrie AGERPRES.

În cadrul discursului de la eveniment, CEO-ul Google apără inteligența artificială și potențialul fantastic pe care îl poate avea. 

Reclamă
Reclamă

În discurs, directorul Google ar urma să pună accentul pe diferitele aplicații concrete ale acestei tehnologii. Cum ar fi detectarea focarelor de incendii și parteneriatul cu Institutul Curie din Franța. Acesta e un important centru de cercetare și tratament împotriva cancerului.

Demis Hassabis, aflat la conducerea filialei Google DeepMind, specializată în AI, a lăudat și el binefacerile acestei tehnologii în ziua precedentă. Hassabis se afla la un eveniment organizat la sediul parizian al companiei Google, un gigant din sectorul tehnologiilor de vârf.

‘Știința materialelor, matematica, fuziunea nucleară. Practic nu există aproape niciun domeniu științific care să nu aibă de profitat de pe urma instrumentelor de inteligență artificială’, a subliniat Demis Hassabis. El a fost recompensat cu premiul Nobel pentru chimie pe anul 2024, alături de David Baker și John Jumper.

Sundar Pichai a anunțat în februarie că Google va investi 75 de miliarde de dolari în 2025, în principal în AI. Acum, CEO-ul Google apără inteligența artificială în urma mai multor îngrijorări legate de tehnologie. 

‘Cu ajutorul inteligenței artificiale, putem să democratizăm accesul la această tehnologie încă de la bun început. Pentru a ne asigura că decalajul digital nu se transformă într-un decalaj al inteligenței artificiale’, a subliniat el.

AI poate duce la un decalaj digital

Termenul de ‘decalaj digital’ desemnează diferența care există între cei care au acces la internet și stăpânesc tehnologiile de comunicare online și cei care nu au acces la ele.

‘Fiecare generație se îngrijorează că noile tehnologii vor schimba în rău viața generației următoare. Dar, totuși, aproape întotdeauna se întâmplă contrariul’, a adăugat Sundar Pichai, CEO-ul Google care apără inteligența artificială. 

Avântul AI suscită numeroase îngrijorări în societate. Tehnologia are un potențial fantastic, dar e important modul în care e folosită. 

‘Nu trebuie să le permitem prejudecăților noastre actuale să ne afecteze viitorul. Avem o șansă unică să îmbunătățim multe vieți cu ajutorul AI’, a insistat CEO-ul Google.

Numeroase țări investesc sume importante în dezvoltarea acestei tehnologii. SUA au anunțat recent proiectul Stargate. Atunci când a anunțat oficial Proiectul Stargate, Trump a apărut în fața camerelor alături de Sam Altman, CEO-ul controversat al OpenAI, Masayoshi Son, CEO-ul SoftBank, și Larry Ellison, CTO-ul Oracle.

SUA plănuiesc să investească 500 de miliarde de dolari în proiectul Stargate, pentru a crea o infrastructură AI.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Noi smartphone-uri Google în nuanțe de roz, după ce Google a lansat seria Pixel 9 pe 13 august 2024
Pixel 9 vs Pixel 9a. Care sunt diferențele între cele 2 smartphone-uri
Pixel 9 vs Pixel 9a. Care sunt diferențele între cele 2 smartphone-uri
Utilizator care ține în mână un telefon cu Google Maps pe ecran. HERE e aplicația care a întrecut Google Maps
Funcția Google Maps care te ajută să îți găsești mașina dacă ai uitat unde ai parcat. Cum funcționează
Funcția Google Maps care te ajută să îți găsești mașina dacă ai uitat unde ai parcat. Cum funcționează
Hacker care lucrează pe un laptop, într-o cameră de circuite. Există numeroase secrete de securitate cibernetică ale hackerilor
Ce e GhostGPT. Hackeri din întreaga lume vor să îl folosească
Ce e GhostGPT. Hackeri din întreaga lume vor să îl folosească
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Fată adolescentă care stă în pat în cameră albastră și care se uită la un telefon mobil. Adolescenții din SUA refuză să folosească telefoane Android
Codurile secrete folosite de adolescenți pentru a comunica. Ce înseamnă când copilul tău trimite mesajul CD9
Poliția din Marea Britanie a dezvăluit codurile secrete folosite de adolescenți uneori în mesaje, pentru a comunica lucruri de care nu vor să afle părinții.  Limbajul online a evoluat semnificativ în ultimele 2 decenii....
Codurile secrete folosite de adolescenți pentru a comunica. Ce înseamnă când copilul tău trimite mesajul CD9
2
Telefon din seria Samsung Galaxy S25, 22 ianuarie 2025, prins de un suport de metal
Cel mai bun smartphone al anului, potrivit Consumer Reports. Prima poziție e ocupată de 2 modele inedite
Consumer Reports a dezvăluit care e cel mai bun smartphone al anului, un titlu ce a fost acordat pentru 2 telefoane de această dată. Consumer Reports e o publicație lunară din cadrul Consumers Unions....
Cel mai bun smartphone al anului, potrivit Consumer Reports. Prima poziție e ocupată de 2 modele inedite
3
Imagine cu clădirile din New York, cer senin, care se numără printre cele mai bogate orașe din lume
Fun
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
În cel mai bogat oraș din lume locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari, potrivit celor mai recente date.  Atunci când vine vorba de cele mai bogate orașe din lume, există câteva locații...
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
4
Familie de oameni de Neanderthal, similară cu prima, care stă în fața unui foc și se încălzește
„Capitolul ascuns” din evoluția umană a fost descoperit. Ce au dezvăluit experții despre strămoșii oamenilor
Experții au descoperit în sfârșit „capitolul ascuns” din evoluția umană, care poate oferi noi detalii despre istoria speciei noastre.  Experții au descoperit un „capitol ascuns” din istoria speciei noastre, ce sugerează că evoluția e...
„Capitolul ascuns” din evoluția umană a fost descoperit. Ce au dezvăluit experții despre strămoșii oamenilor
5
Utilizatoare care ține în mână un telefon iPhone 12, de culoare albastră, cu o clădire pe fundal. iPhone 14 Pro ar putea avea o cameră de 48 MP
Cât ar costa iPhone 17 Air. Prețul a fost scurs deja pe Internet
Un nou raport a dezvăluit cât ar costa iPhone 17 Air, unul dintre viitoarele smartphone-uri Apple, cel puțin potrivit informațiilor neoficiale.  Mark Gurman, o sursă cunoscută în mediu, a dezvăluit noi detalii despre iPhone...
Cât ar costa iPhone 17 Air. Prețul a fost scurs deja pe Internet
PARTENERI
×