În cadrul Summitului pentru Inteligență Artificială de la Paris, CEO-ul Google, Sundar Pichai, a vorbit despre cum inteligența artificială poate duce la o „revoluție fundamentală în tehnologie”. Aceasta ar putea „accelera ingeniozitatea umană”.
CEO-ul Google apără inteligența artificială. Cum poate deveni „cea mai mare schimbare din viețile noastre”
CEO-ul Google apără inteligența artificială și susține că tehnologia poate duce la „cea mai mare schimbare din viețile noastre”.

„Încă ne aflăm în primele zile ale transferului pe platforma AI. Dar deja știm că va fi cea mai mare schimbare din viețile noastre,” a declarat Pichai, scrie News Central.
La summitul de la Paris au participat numeroase nume importante în AI și politică. Scopul a fost găsirea unor metode prin care tehnologia poate evolua, fără a pune în pericol societatea.
CEO-ul Google apără inteligența artificială
Inteligența artificială (AI) reprezintă ‘o transformare fundamentală a tehnologiei’ și ‘un accelerator al ingeniozității umane’, consideră Sundar Pichai, directorul general al Google, informează AFP, scrie AGERPRES.
În cadrul discursului de la eveniment, CEO-ul Google apără inteligența artificială și potențialul fantastic pe care îl poate avea.
În discurs, directorul Google ar urma să pună accentul pe diferitele aplicații concrete ale acestei tehnologii. Cum ar fi detectarea focarelor de incendii și parteneriatul cu Institutul Curie din Franța. Acesta e un important centru de cercetare și tratament împotriva cancerului.
Demis Hassabis, aflat la conducerea filialei Google DeepMind, specializată în AI, a lăudat și el binefacerile acestei tehnologii în ziua precedentă. Hassabis se afla la un eveniment organizat la sediul parizian al companiei Google, un gigant din sectorul tehnologiilor de vârf.
‘Știința materialelor, matematica, fuziunea nucleară. Practic nu există aproape niciun domeniu științific care să nu aibă de profitat de pe urma instrumentelor de inteligență artificială’, a subliniat Demis Hassabis. El a fost recompensat cu premiul Nobel pentru chimie pe anul 2024, alături de David Baker și John Jumper.
Sundar Pichai a anunțat în februarie că Google va investi 75 de miliarde de dolari în 2025, în principal în AI. Acum, CEO-ul Google apără inteligența artificială în urma mai multor îngrijorări legate de tehnologie.
‘Cu ajutorul inteligenței artificiale, putem să democratizăm accesul la această tehnologie încă de la bun început. Pentru a ne asigura că decalajul digital nu se transformă într-un decalaj al inteligenței artificiale’, a subliniat el.
AI poate duce la un decalaj digital
Termenul de ‘decalaj digital’ desemnează diferența care există între cei care au acces la internet și stăpânesc tehnologiile de comunicare online și cei care nu au acces la ele.
‘Fiecare generație se îngrijorează că noile tehnologii vor schimba în rău viața generației următoare. Dar, totuși, aproape întotdeauna se întâmplă contrariul’, a adăugat Sundar Pichai, CEO-ul Google care apără inteligența artificială.
Avântul AI suscită numeroase îngrijorări în societate. Tehnologia are un potențial fantastic, dar e important modul în care e folosită.
‘Nu trebuie să le permitem prejudecăților noastre actuale să ne afecteze viitorul. Avem o șansă unică să îmbunătățim multe vieți cu ajutorul AI’, a insistat CEO-ul Google.
Numeroase țări investesc sume importante în dezvoltarea acestei tehnologii. SUA au anunțat recent proiectul Stargate. Atunci când a anunțat oficial Proiectul Stargate, Trump a apărut în fața camerelor alături de Sam Altman, CEO-ul controversat al OpenAI, Masayoshi Son, CEO-ul SoftBank, și Larry Ellison, CTO-ul Oracle.
SUA plănuiesc să investească 500 de miliarde de dolari în proiectul Stargate, pentru a crea o infrastructură AI.



























